Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τέλος ο Τεν Χάαγκ μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στον πάγκο

Το νέο απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν, υποχρέωσε τους ιθύνοντες των «κόκκινων διαβόλων» να αποφασίσουν πως έφτασε η ώρα για την αλλαγή στην άκρη του πάγκου

Παρελθόν από τη θέση του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Έρικ Τεν Χάαγκ.

Ο Ολλανδός ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας για την απόφαση της διοίκησης και αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από δυόμισι χρόνια στην άκρη του πάγκου της ιστορικής ομάδας, με το τελευταίο του παιχνίδι να είναι η ήττα στην από τη Γουέστ Χαμ την Κυριακή.

Το αποτέλεσμα αυτό άφησε την ομάδα στην 14η θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς μακριά από τις θέσεις πρόκρισης στο Champions League, μετά από μόλις τρεις νίκες σε εννέα παιχνίδια στι πρωτάθλημα της Premier League και μόλις τέσσερις σε 14 σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο σύλλογος επεξεργάζεται τώρα τα επόμενα βήματα με τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ, ο οποίος προσλήφθηκε στην offseason για να συνεργαστεί με τον Τεν Χαγκ, να έχει κληθεί να αναλάβει προσωρινά τα ηνία μέχρι να ανακοινωθεί ο νέος προπονητής.

Ο Τεν Χάαγκ παρέμεινε στη θέση του προπονητή της Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι, παρά την όγδοη θέση που κατέλβαε η ομάδα στην περσινή Premier League, τη χαμηλότερη θέση του συλλόγου από το 1990, και τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Γιουνάιτεντ ενεργοποίησε μια οψιόν επέκτασης ενός έτους στο συμβόλαιο του 54χρονου στις αρχές Ιουλίου. Το προηγούμενο συμβόλαιό του, το οποίο υπέγραψε όταν προσλήφθηκε το 2022, έληγε το 2025. Ωστόσο, η εξαιρετικά απογοητευτική πορεία στην αρχή της φετινής σεζόν ώθησε τους βασικούς ιθύνοντες να εισηγηθούν την αλλαγή.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Ο Έρικ τεν Χάαγκ αποχώρησε από τη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Έρικ προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2022 και οδήγησε τον σύλλογο σε δύο εγχώρια τρόπαια, κατακτώντας το Carabao Cup το 2023 και το FA Cup το 2024. Είμαστε ευγνώμονες στον Έρικ για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του μαζί μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μέλλον. Ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής, υποστηριζόμενος από την τρέχουσα προπονητική ομάδα, ενώ θα προσληφθεί μόνιμος προπονητής».


Ειδήσεις σήμερα:

«Η πατρίδα μας είναι ισχυρή» - Ο Μητσοτάκης στο Περιστέρι για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Ελεύθερος ο 53χρονος ξενοδόχος στη Φλώρινα - Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας που δηλητηριάστηκε


Το μήνυμα του πιλότου του F16 της Ομάδας «Ζευς» - «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν και θα περάσουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr