Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα

Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα

Ο Τσιτσιπάς με τις αστοχίες του έπεσε από την 3η στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και γίνεται ολοένα περισσότερο το «αγόρι της Πάουλα», την ώρα που η Ισπανίδα σύντροφός του καλπάζει προς την κορυφή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα
Καθώς το αστέρι του Στέφανου Τσιτσιπά βρίσκεται σε πτώση, αυτό που ανατέλλει στη θέση του δεν είναι ακριβώς το αστέρι της συντρόφου του Πάουλα Μπαντόσα, αλλά το κοινό τους αστέρι «Tsitsi-dosa» - αλλά με μια αντιμετάθεση ρόλων: σύμφωνα με την επικρατέστερη πρόβλεψη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα γίνεται όλο και περισσότερο το «αγόρι της Μπαντόσα» παρά εκείνη το «κορίτσι του Τσιτσιπά», τουλάχιστον βάσει των αγωνιστικών επιδόσεών τους.

Οι μετοχές του Στέφανου πέφτουν, οι μετοχές της Πάουλα ανεβαίνουν, γεγονός που δεν είναι, ενδεχομένως, μόνο συγκυριακό, αλλά συναρτάται με τα αθλητικά προσόντα, την τεχνική, τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματά τους να αντέξουν στην πίεση του πρωταθλητισμού, όπως βεβαίως και με το επίπεδο του ανταγωνισμού στο κορυφαίο επίπεδο του τένις.

Γενικότερα, όμως, οι Tsitsidosa είναι ένα ντουέτο που τείνει να απασχολεί την ελαφρά δημοσιότητα παγκοσμίως, πέρα από κάθε αθλητική επίδοση. Υπό αυτό το πρίσμα, το ζευγάρι εξελίσσεται σε ένα φαινόμενο διασημότητας ανεξάρτητο από το τένις. Αν ισχύει αυτό, η προοπτική είναι ότι σταδιακά θα έχει όλο και λιγότερη σημασία το αν ο Στέφανος ηττάται, ενώ η Πάουλα θριαμβεύει ή προκύπτει οποιαδήποτε ενδιάμεση παραλλαγή στην αμιγώς τενιστική απόδοσή τους. Σημασία θα έχει μόνο ο αντίκτυπος των εμφανίσεών τους στα social media, οι followers και τα έσοδα που αυτή η δημοσιότητα τους προσπορίζει.

Ασφαλώς, στην ηλικία των 27-28 ετών είναι και οι δύο υπερβολικά νέοι για να μετατραπούν σε celebrities-μαϊντανούς, πρεσβευτές του σπορ και πρώην παίκτες περιωπής. Αν όμως ούτε ο Τσιτσιπάς ούτε η Μπαντόσα κατορθώσουν να κατακτήσουν την ανώτατη διάκριση στο σπορ τους, τότε η κατάληξη της σταδιοδρομίας τους, σχεδόν νομοτελειακά, οδηγεί σε άλλους δρόμους. Και αυτό ήδη χτίζεται στο περιθώριο της αγωνιστικής δράσης του ζεύγους. Ενδεικτικά, το Instagram του Στέφανου έχει 1,9 εκατομμύριο followers.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είδαν την τελευταία ανάρτησή του, ένα μάλλον κατηφές βίντεο όπου προπονείται μαζί με τον αδελφό του Πέτρο στο «Four Seasons» της Βουλιαγμένης και κηρύσσει την επιστροφή στις ρίζες, εν είδει αντίδοτου στην πτώση διαρκείας. Η κατήφεια και η απεγνωσμένη αναζήτηση μιας επανεκκίνησης, ως προϋπόθεση της περιπόθητης ολικής επαναφοράς στις νίκες και τις διακρίσεις, οπωσδήποτε σχετίζονται με την οικτρή εμφάνισή του στο πρόσφατο Αυστραλιανό Open, τουρνουά στο οποίο προηγουμένως είχε διαπρέψει.

To 2023 ήταν φιναλίστ, αν και αναγκάστηκε να υποκύψει στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ φέτος πήρε την άγουσα για την κερκίδα μόλις στον πρώτο γύρο, αφού ηττήθηκε από τον 20χρονο Αμερικανό Αλεξ Μίκελσεν.

Αντίθετες τροχιές

Σε αρμονικό συντονισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η Πάουλα Μπαντόσα έχει 1,2 εκατομμύριο followers στον λογαριασμό της στο Instagram. Και πιθανότατα θα έχει ακόμη περισσότερους αν συνεχίσει να αγωνίζεται όπως στην Αυστραλία. Η Μπαντόσα φαίνεται πως έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της μετά τα δύο προηγούμενα πολύ δύσκολα χρόνια για εκείνην. Εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού της στη σπονδυλική στήλη, από το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης όπου είχε φτάσει τον Μάιο του 2022, καταβαραθρώθηκε πέφτοντας εκτός της πρώτης εκατοντάδας στο επαγγελματικό γυναικείο τένις.

Στο διάστημα αυτό περιορίστηκε σε ρόλο ρομαντικού αξεσουάρ του Τσιτσιπά, κάτι που την αδικεί κατάφωρα ως αθλήτρια, εφόσον δικαιούται την προσοχή ως κάτι πολύ πιο σημαντικό από σύντροφος οποιουδήποτε ή ως μία ακόμη φιλάρεσκη αυτοδιαφημιζόμενη influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν μη τι άλλο, οι συμπατριώτες της Ισπανοί τη στηρίζουν φανατικά έχοντας τις ανάλογες προσδοκίες για επιτυχίες στα μεγάλα τουρνουά grand slam. Στην τρέχουσα φάση, η Μπαντόσα είναι μακράν η καλύτερη τενίστρια από την Ισπανία.

Κλείσιμο
Μετά την Αυστραλία επανήλθε πανηγυρικά στο top 10 του αθλήματος, στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η αμέσως επόμενη Ισπανίδα βρίσκεται μόλις στην 54η θέση. Συνεπώς, η Πάουλα αναμετράται με την Ιστορία, καθώς συμβολικά έχει επωμιστεί την ευθύνη να μιμηθεί ή και να ξεπεράσει τη θρυλική Ισπανίδα Αράντσα Σάντσεθ-Βικάριο, που είχε φτάσει στο Νο 1 το 1995.
Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα

Τα λάθη

Η αντίρροπη πορεία Τσιτσιπά - Μπαντόσα εξ ορισμού εκθέτει ακόμη περισσότερο τον πρώτο. Το τελευταίο διάστημα ο Ελληνας τενίστας διασύρεται συστηματικά και δείχνει χαμένος σε μια καθοδική περιδίνηση, αθλητική και προσωπική. Απολύει κλοτσηδόν τον πατέρα του. Καθυβρίζει δημοσίως τη μητέρα του. Κατόπιν ζητά συγγνώμη συντετριμμένος. Παράλληλα ψάχνει την αναγέννησή του στην Ελλάδα, στα κορτ της παιδικής του ηλικίας. Και σαφώς καλείται να συμβιβαστεί με το ότι δικαίως επισκιάζεται από τη σύντροφό του.

Η σύγχυσή του, γενικότερα, είναι πολύπλευρη και ίσως ολοκληρωτική. Κι όμως, πριν από τέσσερα χρόνια, τον Αύγουστο του 2021, όταν είχε φτάσει στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης στο επαγγελματικό τένις, πάνω από το δικό του όνομα βρίσκονταν μόνο εκείνα του Ντανιίλ Μεντβέντεφ και του Νόβακ Τζόκοβιτς. Η πορεία του ήταν ανοδική, ελπιδοφόρα, θεαματική.

Προερχόμενος, δε, από μια χώρα χωρίς καμία παράδοση στο τένις, για πολλούς ο 23χρονος τότε Στέφανος ήταν ασταμάτητος, το μεγάλο καινούριο αστέρι, ισάξιος ή και ανώτερος των ιερών τεράτων Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ. Σε εκείνη τη φάση ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο Τσιτσιπάς διέθετε ολόκληρο το πακέτο προσόντων προκειμένου να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις, ακόμη και να εκθρονίσει τον μέγα Τζόκοβιτς από την κορυφή.

Σήμερα όμως που βρίσκεται στο Νο 12 με καθοδική τάση, οι ειδήμονες του τένις προβαίνουν σε εις βάθος τεχνικές και μη αναλύσεις της παρακμής και της πτώσης του. Από το αδύναμο backhand έως την απόφασή του να απαλλάξει άκομψα, σχεδόν βίαια, τον πατέρα του από τα καθήκοντα του προπονητή και τη σκαιή, απρεπέστατη συμπεριφορά προς τη μητέρα του, ο Τσιτσιπάς θεωρείται ουσιαστικά τελειωμένος ως προς την ελίτ του τένις.

Η τελευταία ταπεινωτική ήττα του στο Αυστραλιανό Open εξελήφθη ως επιβεβαίωση ότι δεν ανήκει πλέον στο top 10 του ανδρικού τένις και, το κυριότερο, μόνο με ένα θαύμα θα αποδείξει πως δικαιούται την παρουσία ανάμεσα στους κορυφαίους αντισφαιριστές του κόσμου.
Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα

Ισως, μάλιστα, οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στην αρχή της σταδιοδρομίας του να ήταν υπερβολικές. Εκ των υστέρων αντιμετωπίζεται ως μια περίπτωση μετεωρίτη. Ενας τενίστας που είχε μεν την ορμή, τη δύναμη και το πάθος να φτάσει στην απόλυτη κορυφή, αλλά ουδέποτε διέθετε την τεχνική αριστεία ή την απαιτούμενη συγκρότηση προσωπικότητας για να εκπληρώσει τον υπέρτατο στόχο του Νο 1.

Μπαμπά, απολύεσαι!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μερικές εβδομάδες αφότου απέλυσε κακήν κακώς τον πατέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα ήθελε να ήταν ο Μπγιορν Μποργκ αυτός που θα αναλάμβανε στο εξής καθήκοντα μέντορα. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι τυχαία, ασχέτως εάν ο Μποργκ απέκλεισε αμέσως οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με τον Τσιτσιπά, πέραν κάποιων έκτακτων διοργανώσεων επίδειξης, φιλανθρωπικού χαρακτήρα κ.λπ.

Ο Μποργκ κατέλαβε τη θέση του στο πάνθεον του τένις όχι μόνο ως ένας από τους καλύτερους, μαχητικούς και σκληροτράχηλους παίκτες όλων των εποχών, αλλά και για την καθιέρωση του χειρισμού της ρακέτας με τα δύο χέρια, ακόμη και σε κινήσεις όπου προηγουμένως θεωρούνταν αδιανόητο.

Ο Τσιτσιπάς ανήκει στη σχολή του μονού χειρισμού, την οποία ακολούθησαν πολλοί και μεγάλοι τενίστες που δεν βρήκαν ταιριαστή την καινοτομία του Μποργκ. Επομένως, στο πλαίσιο του υπαρξιακού αναστοχασμού του, ο Τσιτσιπάς ίσως βλέπει στη μορφή του πατέρα του έναν αποδιοπομπαίο τράγο για μια θεμελιώδη επιλογή που έγινε ήδη από τα πρώτα βήματά του στο τένις. Ιδιαίτερα το backhand, δηλαδή το χτύπημα με τη ρακέτα στην ανάστροφη πλευρά, για όσους τενίστες παίζουν μόνο με το ένα χέρι, θεωρείται γενικώς μια τεχνική με πεπερασμένες δυνατότητες.

Το backhand του Τσιτσιπά ήταν κατά κανόνα εξαιρετικό, καλύπτοντας με τη δύναμη και την ταχύτητά του το εγγενές μειονέκτημα. Πλέον, όμως, για κάποιους επαΐοντες περί την τεχνική του τένις, το συγκεκριμένο στοιχείο στο στυλ του Τσιτσιπά έχει φτάσει στα όριά του. Και ενώ εκείνος εξακολουθεί να βελτιώνεται, οι αντίπαλοί του τον έχουν ξεπεράσει, ενώ φροντίζουν να τον πιέζουν ακριβώς εκεί όπου, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, υστερεί.
Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα
Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα
Στις μεγάλες αστοχίες του Στέφανου εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις προσμετράται και η ασεβής συμπεριφορά προς τους γονείς του. Οι ύβρεις στη μητέρα του και η παύση του πατέρα του από τα καθήκοντά του προπονητή

Επιπλέον, η επιθυμία που εξέφρασε να προσλάβει τον Μπγιορν Μποργκ παραπέμπει σε μια διαφορετική «πατρική» σχέση την οποία ο Στέφανος θα ήθελε να έχει στο εξής με τον προπονητή του: έως τον περασμένο Αύγουστο ο Απόστολος Τσιτσιπάς ήταν ο πατέρας-προπονητής, κάποιος που, εκ φύσεως, είχε απεριόριστη επιρροή και εξουσία στον γιο του. Τώρα ο Στέφανος χρειάζεται έναν προπονητή-πατέρα, στη βάση μιας ισότιμης σχέσης, χωρίς το βάρος του δεσμού αίματος.

Ακόμη κι αν ο Απόστολος Τσιτσιπάς ήταν αναντικατάστατος ως προπονητής, ο Στέφανος όφειλε στον εαυτό του να τον αντικαταστήσει προκειμένου να ενηλικιωθεί, να ορίσει μόνος τον εαυτό του και το μέλλον του, να απογαλακτιστεί ως προσωπικότητα.

Εννοείται πως η ρήξη ήταν σπασμωδική και απαράδεκτη, με κριτήριο τον στοιχειώδη σεβασμό και την ευπρέπεια. Αναμφίβολα, η απόδρασή του από την ασφυκτική πατρική αγκαλιά θα μπορούσε να είναι λιγότερο τραυματική - και δη για όλη την οικογένεια Τσιτσιπά, εφόσον τα ίδια ισχύουν και για το υβρεολόγιο που εξαπέλυσε στη μητέρα του τον Μάιο του 2023, εις επήκοον όλων των παρευρισκομένων θεατών του ATP Masters 1000 της Ρώμης, καθώς και κάθε φιλάθλου που παρακολουθούσε εξ αποστάσεως την επεισοδιακή αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ωστόσο, η σύγκρουση με τους γεννήτορές του δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική για τον Στέφανο, καθώς στη βιαιότητά της αποτυπώνεται στην ουσία όλη η κοινή τους πορεία, όλες οι προσδοκίες και όλα τα εκατέρωθεν απωθημένα.

Κάν’ το όπως οι Μπέκαμ

Το σχίσμα των Τσιτσιπά και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο συντελέστηκε θα παραμείνουν για πάντα ως απόδειξη ότι ο χαρακτήρας ενός πρωταθλητή περιλαμβάνει κάποιες πολύ δυσάρεστες, ζοφερές πτυχές. Οι οποίες, παρ’ όλα αυτά, δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, τον καταξιωμένο Ελληνα προπονητή τένις, στο να αναλάβει την καθοδήγηση του Στέφανου με στόχο την αθλητική του ανάσταση. Η διαδρομή δεν προδιαγράφεται εύκολη και το ξεκίνημα της νέας συνεργασίας δεν έγινε υπό τους καλύτερους οιωνούς, ιδιαίτερα μετά την επώδυνη ήττα του στην Αυστραλία. Εκεί διαψεύστηκαν οι ελπίδες του για τον τερματισμό της πτώσης και την έναρξη της ανάκαμψης.

Οπως και να έχει, στο Αυστραλιανό Open τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Πάουλα Μπαντόσα εμφανίστηκαν στη θέση Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη σε άνδρες και γυναίκες αντιστοίχως. Απλώς το πρόσημο για εκείνον είναι αρνητικό, καθώς επικρατεί η εκτίμηση ότι η περαιτέρω πορεία του στο τένις θα είναι καθοδική επ’ αόριστον, ενώ το αντίθετο ισχύει για εκείνη, η οποία ανεβαίνει βαθμίδες και έχει ήδη βραβευτεί ως «η ανακάμπτουσα της χρονιάς 2024».

Δεδομένου ότι το 2022 είχε φτάσει έως το Νο 2, υψηλότερα ακόμη και από την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ ο Τσιτσιπάς στη δική του καριέρα. Σε ό,τι αφορά τα μέχρι στιγμής έσοδά τους, επισήμως και βάσει μόνο των επάθλων που κερδίζουν από τις συμμετοχές τους σε διεθνή τουρνουά και όχι με τυχόν χορηγίες, διαφημίσεις κ.λπ., ο μεν εμφανίζεται να έχει συγκεντρώσει χρηματικά αποθέματα ύψους 33,2 εκατ. δολαρίων, η δε περί τα 8 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Αν αποφάσιζαν να προχωρήσουν με κοινό ταμείο, η περιουσία τους θα υπερέβαινε τα 40 εκατ. δολάρια, τα οποία ωχριούν συγκριτικά με τα 185 εκατ. που έχει κερδίσει μόνος του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, από την άλλη όμως συνιστούν ένα λίαν αξιόλογο κεφάλαιο εκκίνησης για δύο νεαρούς σταρ.

Ελλείψει αντιπάλων, ο Στέφανος και η Πάουλα έχουν καθιερωθεί το τρέχον διάστημα ως το πιο διάσημο και πολυσυζητημένο ζευγάρι του παγκόσμιου τένις. Μάλλον ως δύο πολύ νεαρά παιδιά, πιο κοντά σε μια χαρωπή και αθώα εφηβεία παρά ως δύο διεθνώς αναγνωρίσιμοι αθλητές - παρότι στην ουσία στην ηλικία των 27 χρόνων τους βρίσκονται πιο κοντά στα 30 παρά στα 20 τους. Οπως και να έχει, οι Tsitsidosa χαράσσουν πορεία προς τα υψίπεδα της προσοδοφόρου δημοσιότητας, τύπου Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ.

Στο πρότυπο, δηλαδή, των σταρ που κατορθώνουν να γίνονται διαρκώς πλουσιότεροι επειδή είναι ήδη πλούσιοι και ακόμη πιο διάσημοι επειδή επαυξάνουν τη δημοσιότητα που είχαν ήδη κάπως και κάποτε αποκτήσει. Σε ένα σενάριο τέτοιου είδους, τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις σταδιακά παύουν να έχουν σημασία. Η δόξα αυτονομείται από την αθλητική ιδιότητα, η οποία υποχωρεί στο παρασκήνιο και απομένει μόνο ως πρόσχημα. Η επικερδής δημοσιότητα αναδημιουργείται και επεκτείνεται από μόνη της, κυρίως μέσω των followers και το ενδιαφέρον τους για οτιδήποτε κυκλοφορεί στα social media για το ζεύγος.
Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα

Αλλά ακόμη κι αν δεν φτάσει ποτέ στο επίπεδο των Μπέκαμ, το ζεύγος Τσιτσιπά - Μπαντόσα φαίνεται να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να ξεπεράσει ακόμη και το αρχέτυπο «power couple» του σύγχρονου τένις, Αντρέ Αγκάσι - Στέφι Γκραφ, οι οποίοι μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’90, έφτασαν αμφότεροι στο Νο 1 και κατόπιν ένωσαν διά βίου το πεπρωμένο και την περιουσία τους δημιουργώντας τη δική τους οικογένεια.

Βέβαια, ο Αμερικανός Αγκάσι και η Γερμανίδα Γκραφ έζησαν τον έρωτά τους χωρίς υπερπροβολή -μολονότι ο Αγκάσι χώρισε από την έως τότε σύζυγό του, τη Χολιγουντιανή καλλονή Μπρουκ Σιλντς- και πορεύτηκαν ως δύο απλοί άνθρωποι τηρουμένων των αναλογιών, ενδεχομένως και επειδή η εποχή τους ήταν προ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τρομακτικής δύναμης επιρροής που αυτά ασκούν. Αντιθέτως, το happy-go-lucky ζεύγος Τσιτσιπά - Μπαντόσα φαίνεται φτιαγμένο για -και ίσως από- τα social media.

Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;

Η αφέλεια που χαρακτηρίζει τους δύο τενίστες και εραστές, η άγνοια των ενδεχόμενων παρενεργειών των όσων πράττουν ενώπιον του οικουμενικού κοινού που τους παρακολουθεί, αφενός είναι πασιφανής, με συχνά και πυκνά δείγματα γραφής ώστε οι Tsitsidosa να διατηρούνται στον αφρό της επικαιρότητας, αφετέρου ίσως να αποτελεί και τη χρυσή συνταγή της επιτυχίας τους. Πρόσφατο δείγμα, η χειρονομία της Πάουλα να ενορχηστρώσει το χειροκρότημα συμπαράστασης προς τον σύντροφό της.

Στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Open, η Μπαντόσα, σε εξαιρετική φόρμα, κατατρόπωσε σε μόλις 48 λεπτά την τοπική ηρωίδα Τάλια Γκίμπσον νικώντας δύο σετ. Στο τέλος του ματς απηύθυνε στο κοινό μια έκτακτη έκκληση: «Παιδιά, θέλω τώρα ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Στέφανο. Δεν βρίσκεται στα καλύτερά του αυτή τη στιγμή, αλλά θα επανέλθει».
Τι τρέχει με τους Tsitsi-Dosa: Τα αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και η άνοδος της Μπαντόσα

Προφανώς η Πάουλα κινήθηκε αυθόρμητα και καλοπροαίρετα, χωρίς να σκεφτεί ούτε για μία στιγμή ότι η πρωτοβουλία της θα παρεξηγηθεί ως ελεημοσύνη. Ασφαλώς, ούτε ο Τσιτσιπάς εθίγη - αντιθέτως, έμοιαζε πασιχαρής και συγκινημένος με τις επευφημίες του πλήθους. Αλλωστε, ο ίδιος είχε προτρέψει, ειδικά τους Ελληνες φιλάθλους, να συμπαρίστανται στην προσπάθεια της Μπαντόσα, η οποία, για την ιστορία, έφτασε έως τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open, όπου και ηττήθηκε από τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο 1 στον κόσμο και στενή φίλη της.

Το love story των Tsitsidosa διεκόπη ήδη μία φορά, τον περσινό Μάιο, ύστερα από περίπου έναν χρόνο σχέσης και ασυγκράτητης προώθησης του έρωτά τους στα social media. Ο χωρισμός τους, ωστόσο, διήρκεσε μόλις έναν μήνα, καθώς οι δυο τους αποφάσισαν πως δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωριστά. «Μετά από δυο-τρεις εβδομάδες», είχε εξηγήσει εκείνος, «συνειδητοποίησα πως η Πάουλα ήταν το άτομο που με στήριξε πολύ. Ενιωσα πόσο δυνατή ήταν η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον. Αισθάνομαι ότι εκείνη είναι ο άνθρωπός μου, με καταλαβαίνει και την καταλαβαίνω. Κι αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία σε οτιδήποτε κάνω. Τη θέλω δίπλα μου όσο πιο συχνά γίνεται».

Στο Αυστραλιανό Open ο Στέφανος και η Πάουλα συμπλήρωσαν πέντε χρόνια από την πρώτη γνωριμία τους. Το αν θα μείνουν μαζί εξαρτάται, μεταξύ άλλων, και από το πώς θα καταφέρουν να διαχειριστούν τη διαφαινόμενη αμοιβαία αλλαγή ρόλων. Από το αν εκείνος θα αποδεχτεί ότι στο μέλλον, ενίοτε ή διαρκώς, θα είναι το Νο 2 στο κορτ, πίσω από την αγαπημένη του. Και από το αν θα επιδιώξει να βγει από τη σκιά της συντρόφου του, ακριβώς όπως επιχείρησε να κάνει με τους γονείς του.

Φωτογραφίες: Getty images / Ideal image
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή