«Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» στη μνήμη του Άλκη Καμπανού - Δείτε το βίντεο με το τραγούδι «Το πάθος μιας ζωής»

«Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» στη μνήμη του Άλκη Καμπανού - Δείτε το βίντεο με το τραγούδι «Το πάθος μιας ζωής»

Σειρά δράσεων και δημιουργία σποτ κοινωνικού μηνύματος από το υπουργείο Αθλητισμού για την 1η Φεβρουαρίου, θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού - Το μήνυμα Βρούτση

«Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» στη μνήμη του Άλκη Καμπανού - Δείτε το βίντεο με το τραγούδι «Το πάθος μιας ζωής»
Η 1η Φεβρουαρίου, θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού το 2022, νομοθετήθηκε πέρυσι ομόφωνα από τη Βουλή ως «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου»! Στόχος, να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης για όλα τα θύματα οπαδικής βίας, αλλά και ευαισθητοποίησης για την καλλιέργεια του φιλάθλου πνεύματος, με την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας.

H «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» είναι η ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Το υπουργείο Αθλητισμού οργάνωσε σειρά δράσεων, για να αναδειχθεί η ανάγκη δημιουργίας ασφαλούς περιβάλλοντος στον χώρο του αθλητισμού: στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς και με τις επαγγελματικές Λίγκες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ, ενώ ιδιαίτερη σημαντική είναι η δημιουργία σποτ κοινωνικής ευθύνης, με κεντρικό μήνυμα «Η καρδιά του Αθλητισμού είσαι ΕΣΥ, καμιά φανέλα πάνω από τη ΖΩΗ».

Το σποτ, με το τραγούδι «Το πάθος μιας ζωής», που γράφτηκε ειδικά για την «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου», έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει -κυρίως- τους νέους ανθρώπους να μάθουν να αγαπούν την ομάδα τους, χωρίς να «τρομάζουν» τον αντίπαλο με ακρότητες και παραβατική συμπεριφορά.

Το σποτ κοινωνικής ευθύνης του ΥΠΑΙΘ Αθλητισμού για την "Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου"


«O αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει! Είναι χαρά, αγάπη, αφοσίωση, πειθαρχία, σεβασμός. Πάνω από τη ζωή μας, καμία φανέλα, κανένα κασκόλ! Αγαπάμε την ομάδα μας, φωνάζουμε, χειροκροτάμε. Είμαστε η "καρδιά" της, δίνουμε παλμό και στήριξη χωρίς να την "πληγώνουμε". Εχθρός μας είναι το μίσος και η βία, όχι ο αντίπαλος» δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2024 είχε αποδεχθεί ασμένως τη σχετική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέσπιση Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του ν.5085.

Σήμερα, Παρασκευή (31/1/2025), σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές-ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης, με την ενεργό συμμετοχή μαθητών και μαθητριών.

Πριν από την έναρξη των αγώνων αυτού του Σαββατοκύριακου (1-2 Φεβρουαρίου), οι αθλητές και οι διαιτητές της Super League, της Greek Basketball League και της Volley League θα φορούν μπλουζάκια που εκτύπωσε ειδικά για την ημέρα το υπουργείο Αθλητισμού, με μήνυμα ενάντια στη βία. Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, θα διεξαχθούν το Σάββατο στην ιστορική Ολυμπία, γενέτειρα του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού και των Αξιών που πρεσβεύουν, διαγενεακοί αγώνες ποδοσφαίρου, με ελεύθερη συμμετοχή κοινού.

Κλείσιμο
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου:

Στο γήπεδο Ραφήνας, αγώνας ποδοσφαίρου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στο κλειστό γήπεδο του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης στη Μίκρα, αγώνας βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας και Μεικτής Παλαιμάχων ΠΑΟΚ - Άρη - Ηρακλή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή