Super Bowl: Ο Τραμπ ειρωνεύθηκε την Τέιλορ Σουίφτ που αποδοκιμάστηκε την ώρα του αγώνα

Super Bowl: Ο Τραμπ ειρωνεύθηκε την Τέιλορ Σουίφτ που αποδοκιμάστηκε την ώρα του αγώνα

Γιατί αποδοκιμάστηκε η Τέιλορ Σουίφτ στο Super Bowl και τι έγραψε για εκείνη ο Αμερικανός πρόεδρος

Super Bowl: Ο Τραμπ ειρωνεύθηκε την Τέιλορ Σουίφτ που αποδοκιμάστηκε την ώρα του αγώνα
Το μεγαλύτερο αθλητικό σόου της χρονιάς στις ΗΠΑ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Νέα Ορλεάνη με το Super Bowl να πηγαίνει τελικά στα χέρια των Philadelphia Eagles, οι οποίοι νίκησαν με 40-22 τουςKansas City Chiefs, που αγωνίζεται και ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών χαρακτήρισαν «βαρετό» το αγωνιστικό σκέλος της βραδιάς, ενώ τίποτα το τρομερό δεν συνέβη ούτε και στο περιθώριο του αγώνα, παρά μόνο μερικές ενδιαφέρουσες παρουσίες και μια κόντρα ανάμεσα σε Κέντρικ Λαμάρ και Ντρέικ που μάλλον κούρασε. 

Το πιο ενδιαφέρον που έγινε το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Ορλεάνη ήταν η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Τέιλορ Σουίφτ.

Ο Τραμπ, ο οποίος έγινε ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που έδωσε το παρών σε Super Bowl, ειρωνεύθηκε την τραγουδίστρια της country, η οποία είχε υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις για τις εκλογές των ΗΠΑ πριν μερικούς μήνες. Ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον της Σουίφτ με αφορμή το γεγονός πως αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα



Η Σουίφτ -ο σύντροφος της οποίας είναι παίκτης των Kansas City Chiefs Τράβις Κέλσι- αποδοκιμάσθηκε όταν το πρόσωπό της εμφανίσθηκε στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου Ceasars Superdome της Νέας Ορλεάνης σε διάλειμμα του αγώνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αν και έφυγε από το γήπεδο λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δεν παρέλειψε να αποδοκιμάσει τη δημοφιλή τραγουδίστρια. «Η μόνη που είχε δυσκολότερη βραδιά από τους Kansas City Chiefs ήταν η Τέιλορ Σουίφτ», έγραψε στο Truth Social. «ΓΙΟΥΧΑΪΣΤΗΚΕ. Το MAGA κρατάει κακία», πρόσθεσε αναφερόμενος στην πολιτική κίνησή του «Make America Great Again».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επίσης νωρίτερα αναπαραγάγει μια άλλη ανάρτηση που έκανε σύγκριση ανάμεσα στις αποδοκιμασίες με στόχο την Τέιλορ Σουίφτ και τις επευφημίες που ακούστηκαν όταν το δικό του πρόσωπο εμφανίσθηκε στην οθόνη κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου: «Μαζικά μπράβο για τον Τραμπ την ώρα που η Τέιλορ Σουίφτ αποδοκιμάζεται - ο κόσμος γιατρεύεται».

Η Τέιλορ Σουίφτ είχε αναμιχθεί το 2024 στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία υποστηρίζοντας την Κάμαλα Χάρις, κάτι που είχε εξοργίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, σε σημείο να γράψει στο Truth Social: «Μισώ την Τέιλορ Σουίφτ».
Super Bowl: Ο Τραμπ ειρωνεύθηκε την Τέιλορ Σουίφτ που αποδοκιμάστηκε την ώρα του αγώνα


Ο Τραμπ που κάποτε αποθέωνε την «πολύ όμορφη» Τέιλορ Σουίφτ

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι με τους οποίους ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανοίξει βεντέτες κατά καιρούς με την Μαντόνα και τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον να έχουν βρεθεί απέναντι του μεταξύ άλλων. Τα συναισθήματα του Τραμπ, ωστόσο, απέναντι στην Τέιλορ Σουίφτ έχουν αλλάξει σημαντικά μετά την αστρονομική της άνοδο στη φήμη και την είσοδό του στην πολιτική.

Ενώ ο Τραμπ φαίνεται να συμπαθεί τον σύντροφο της Σουίφτ, Τράβις Κέλσι που παίζει για τους Kansas City Chiefs, σίγουρα δεν είναι θαυμαστής του αστεριού της ποπ. 

Πριν η τραγουδίστρια του «Cruel Summer» αρχίσει να μιλάει για την πολιτική, ο Τραμπ ήταν φαινομενικά Swiftie, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος. «Ευχαριστώ για την όμορφη φωτογραφία - είσαι φανταστική!», έγραψε στο Twitter τον Αύγουστο του 2012. Αν και δεν είναι σαφές σε ποια φωτογραφία αναφέρεται, ο Τραμπ ήταν σταθερά στο πλευρό της σταρ. Μετά τον χωρισμό της Σουίφτ το 2012 από τον Κόνορ Κένεντι, ο Trump πήρε θέση. «Σχετικά με την Τέιλορ και τον Κόνορ - υπέροχα νέα για την Τέιλορ!» έγραψε στο Twitter.

Τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος για εκείνη, αφού ανακοινώθηκε ότι θα είναι συν-διοργανώτρια στο ειδικό αφιέρωμα για τις υποψηφιότητες των Grammy. «Χαίρομαι που μαθαίνω ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα είναι συμπαρουσιάστρια στο ειδικό αφιέρωμα για τις υποψηφιότητες των Grammy», έγραψε στο Twitter για να προσθέσει: «Η Τέιλορ είναι καταπληκτική!»
Super Bowl: Ο Τραμπ ειρωνεύθηκε την Τέιλορ Σουίφτ που αποδοκιμάστηκε την ώρα του αγώνα


Όταν ο Τραμπ άλλαξε άποψη για την «πολύ φιλελεύθερη» Τέιλορ Σουίφτ

Η εκτίμηση του Τραμπ για την Τέιλορ χάλασε εν ριπή οφθαλμού το 2018, αφού εκείνη μίλησε υπέρ του υποψήφιου των Δημοκρατικών στο Τενεσί Φιλ Μπρέντεσεν και δήλωσε ότι το ιστορικό ψήφων της Ρεπουμπλικανής εκπροσώπου Μάρσα Μπλάκμπερν ήταν «τρομακτικό» ενόψει των εκλογών.

«Στο παρελθόν ήμουν απρόθυμη να εκφράσω δημοσίως τις πολιτικές μου απόψεις, αλλά λόγω διαφόρων γεγονότων στη ζωή μου και στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, αισθάνομαι πολύ διαφορετικά γι' αυτό τώρα», μοιράστηκε. «Πάντα έδινα και πάντα θα δίνω την ψήφο μου με βάση το ποιος υποψήφιος θα προστατεύσει και θα αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα που πιστεύω ότι αξίζουμε όλοι σε αυτή τη χώρα». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να ψηφίσω κάποιον που δεν θα είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ των Αμερικανών, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους, το φύλο τους ή ποιον αγαπούν».

Γνωρίζοντας την απίστευτη επιρροή της Τέιλορ, ο Τραμπ δυσαρεστήθηκε με αυτό το σχόλιο και δήλωσε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου: «Ας πούμε ότι μου αρέσει η μουσική της Τέιλορ περίπου 25% λιγότερο τώρα, εντάξει;». 

Τα σχόλια του προέδρου για την 35χρονη έχουν γίνει πιο συχνά από το 2023, όταν άρχισε να προετοιμάζεται για την προεκλογική του εκστρατεία.

Αφού η Τέιλορ και ο Τράβις δημοσιοποίησαν το ειδύλλιό τους τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Τραμπ έσπευσε να τοποθετηθεί. «Εύχομαι τα καλύτερα και για τους δύο», δήλωσε στην Daily Caller. «Ελπίζω να απολαύσουν τη ζωή τους, ίσως μαζί, ίσως όχι - πιθανότατα όχι».

Τον Φεβρουάριο του 2024, υπέθεσε ότι η Σουίφτ δεν θα έδινε την ψήφο της στον Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική κούρσα και του ξέφυγε ένα σχόλιο για τον φίλο της, τον αστέρα του NFL.

«Υπέγραψα και ήμουν υπεύθυνος για τον νόμο περί μουσικού εκσυγχρονισμού της Τέιλορ Σουίφτ και όλων των άλλων μουσικών καλλιτεχνών», δήλωσε στο Truth Social. «Ο Τζο Μπάιντεν δεν έκανε τίποτα για την Τέιλορ και δεν θα κάνει ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει τον Crooked Joe Biden, τον χειρότερο και πιο διεφθαρμένο πρόεδρο στην Ιστορία της χώρας μας, και να μην είναι πιστή στον άνθρωπο που της έβγαλε τόσα πολλά χρήματα».
Super Bowl: Ο Τραμπ ειρωνεύθηκε την Τέιλορ Σουίφτ που αποδοκιμάστηκε την ώρα του αγώνα


«Εκτός αυτού, μου αρέσει ο φίλος της, ο Τράβις, παρόλο που μπορεί να είναι φιλελεύθερος και πιθανώς να μην με αντέχει!» πρόσθεσε. Ο Τραμπ ξέφυγε από τη συνήθη περιφρόνησή του για την τραγουδίστρια όταν μίλησε στο Variety τον Ιούνιο, αποκαλώντας την «πολύ όμορφη».

«Νομίζω ότι είναι φιλελεύθερη», είπε τότε. «Πιθανότατα δεν της αρέσει ο Τραμπ. Ακούω ότι είναι πολύ ταλαντούχα. Νομίζω ότι είναι πολύ όμορφη, στην πραγματικότητα - ασυνήθιστα όμορφη

«Είναι νόμιμα φιλελεύθερη; Δεν είναι θέατρο;» πρόσθεσε. «Με εκπλήσσει το γεγονός ότι μια σταρ της κάντρι μπορεί να είναι επιτυχημένη όντας φιλελεύθερη».

Ο 78χρονος βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφότου μοιράστηκε μια ψεύτικη εικόνα με θαυμαστές της Σουίφτ να φορούν μπλουζάκια με το σύνθημα «Swifties for Trump», ενώ στη συνέχεια η ίδια η τραγουδίστρια του «Bad Blood» φόρεσε ένα καπέλο που έγραφε: «Η Taylor θέλει να ψηφίσετε τον Donald Trump».

«Δέχομαι!» έγραψε. Ο Τραμπ ανακάλεσε γρήγορα την κίνησή του μιλώντας στο The Evening Edit, λέγοντας ότι δεν δημιούργησε ο ίδιος τις εικόνες της AI. «Κάποιος βγήκε. Είπαν, ω, κοιτάξτε αυτό», σχολίασε. «Όλα αυτά ήταν φτιαγμένα από άλλους ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πάντα πολύ επικίνδυνη με αυτόν τον τρόπο».

Το καρφί στο φέρετρο

Η Τέιλορ έσπασε το διαδίκτυο τον Σεπτέμβριο, αφού υποστήριξε την πρώην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις στην προεκλογική κούρσα- ο Τραμπ, φυσικά, δεν το πήρε αψήφιστα.

«Δεν ήμουν θαυμαστής της Τέιλορ Σουίφτ. Ήταν απλώς θέμα χρόνου... Είναι ένα πολύ φιλελεύθερο άτομο, φαίνεται να υποστηρίζει πάντα έναν Δημοκρατικό και μάλλον θα πληρώσει το τίμημα γι' αυτό στην αγορά», δήλωσε στο Fox & Friends.

Στη συνέχεια, προχώρησε στην ανταλλαγή σκέψεων για τη στενή φίλη της και σύζυγο του Patrick Mahomes, συμπαίκτη του Travis. «Μου αρέσει η Μπρίτανι, νομίζω ότι η Μπρίτανι είναι σπουδαία», είπε. «Η Μπρίτανι πήρε πολλές ειδήσεις την περασμένη εβδομάδα, είναι μεγάλη οπαδός του MAGA. Αυτή μου αρέσει πολύ περισσότερο από την Τέιλορ Σουίφτ».

Ο Τραμπ φάνηκε να έχει φτάσει στο τέλος του, λίγες μέρες αργότερα, γράφοντας απλά: «ΜΙΣΩ την TAYLOR SWIFT!» στο Truth Social.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε €5,57 εκατ. για «απώθηση φιδιών και μυοκτονίες»

Τέμπη: Βαριές ευθύνες σε ΟΣΕ και Hellenic Train δείχνει το επίσημο πόρισμα - Αξιολογούνται τα νέα βίντεο

Όσα έγιναν στον γάμο του Νικόλαου Ντε Γκρες και της Χρυσής Βαρδινογιάννη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή