Η ΕΠΟ θέλει τον 20χρονο συμπαίκτη του Μέσι, Νόα Άλεν στην Εθνική Ελπίδων

Η ΕΠΟ θέλει τον 20χρονο συμπαίκτη του Μέσι, Νόα Άλεν στην Εθνική Ελπίδων

Εχει ελληνικές ρίζες και είναι κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου από το 2022 - Είναι βασικό στέλεχος της Ίντερ Μαϊάμι και μετράει 25 συμμετοχές

Η ΕΠΟ θέλει τον 20χρονο συμπαίκτη του Μέσι, Νόα Άλεν στην Εθνική Ελπίδων
Πολύ κοντά στην ένταξή του Ελληνοαμερικανού αριστερού μπακ, Νόα Τζέιμς Άλεν, στην Εθνική Ελπίδων βρίσκεται η ΕΠΟ.

Ο λόγος για τον 20χρονο παίκτη της Ίντερ Μαϊάμι και συμπαίκτη του Λιονέλ Μέσι (όπως και των Σουάρες, Μπουσκέτς, Ζόρντι Άλμπα), ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες και είναι κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου από το 2022, με την ελληνική ομοσπονδία να δρομολογεί τις εξελίξεις ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής με την Εθνική Κ-21.

Πρόκειται για εισήγηση του coach της ομάδας, Γιάννη Ταουσιάνη, ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη εκφράσει στον τεχνικό διευθυντή, Δημήτρη Παπαδόπουλο, την επιθυμία να φορέσει το εθνόσημο. Ο Νόα Άλεν είναι βασικό στέλεχος της Ίντερ Μαϊάμι, μετράει 25 συμμετοχές στο πλευρό του Αργεντινού θρύλου ενώ έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο και στο παιχνίδι της ομάδας του στο... παγωμένο Κάνσας που διεξήχθη στους -17 βαθμούς Κελσίου.
Η ΕΠΟ θέλει τον 20χρονο συμπαίκτη του Μέσι, Νόα Άλεν στην Εθνική Ελπίδων


Αυτό που απομένει για να κλείσει και τυπικά η υπόθεση είναι η έγκριση της αλλαγής εθνικής ομάδας από τη FIFA, καθώς ο Νόα Άλεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την Κ-20 των ΗΠΑ (5 συμ/1 γκολ).

Άλεν: Από πού προκύπτουν οι ρίζες του με την Ελλάδα

Ο Νόα Άλεν είναι ο παίκτης που οι Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Ταουσιάνης θέλουν να τον κλείσουν για την Εθνική Ελλάδας.

Από που προκύπτουν οι ρίζες του 20χρονου μπακ με την Ελλάδα, όμως; Η μητέρα του είναι από τις Σέρρες, ο πατέρας του είναι Αμερικανός κι έτσι ο παίκτης έχει το δικαίωμα να επιλέξει την εθνική στην οποία θέλει να αγωνιστεί.

Κλείσιμο
NOAH ALLEN ► Best Skills, Goal & Assists (HD) 2023


Ο ίδιος έχει έρθει σε επικοινωνία τόσο με τον Ταουσιάνη όσο και με τον Παπαδόπουλο εκφράζοντας και στους δύο την τεράστια επιθυμία του να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος και γι'αυτό γίνεται πρoσπάθεια να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων με την Ομοσπονδία της Αμερικής ώστε ο παίκτης να είναι διαθέσιμος για τα φιλικά ματς του Μαρτίου.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου παρήγγειλε η Αδειλίνη - Ζητά να καταθέσουν η μάνα και ο θείος

Ανάλυση CNN: Το 48ωρο που άλλαξε το ουκρανικό - Τι κρύβεται πίσω από τις προσβολές του Τραμπ στον Ζελένσκι

Η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου οδεύουν προς τη λύση του συμφώνου συμβίωσης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή