Τρέλα στο Νιούκαστλ για το πρώτο εγχώριο τρόπαιο εδώ και 70 χρόνια - Δείτε βίντεο

Η Νιούκαστλ επικράτησε με σκορ 2-1 στο τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας και έβαλε τέλος στη «ξηρασία» τίτλων

Τρέλα στο Νιούκαστλ για το πρώτο εγχώριο τρόπαιο εδώ και 70 χρόνια - Δείτε βίντεο
Τη νύχτα μέρα έκαναν οι οπαδοί της Νιούκαστλ μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας, καθώς ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλη και γιόρταζαν μέχρι το πρωί.

Η ομάδα του Έντι Χάουι έβαλε τέλος στην πολυετή «ξηρασία» τίτλων, που συνόδευε την ομάδα από το 1955 (όταν κατέκτησαν το FA Καπ), επικρατώντας της πρωτοπόρου στην Πρέμιερ Λιγκ Λίβερπουλ με σκορ 2-1.



Όταν μία ομάδα έχει να κατακτήσει κάποιον εγχώριο τίτλο για 70 ολόκληρα χρόνια, είναι λογικό να γίνει πανικός.



Εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας πανηγύρισαν με την ψυχή τους μέχρι την ανατολή έξω από το γήπεδο και στους δρόμους σκαρφαλώνοντας πάνω σε τηλεφωνικούς σταθμούς, φανάρια και αγάλματα.



«Πέρα από τον γάμο και τα παιδιά μου και όλα αυτά... είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου», δήλωσε μετά τον τελικό ένας τρελαμένος από τη χαρά του οπαδός της Νιούκαστλ.

Αρκετοί συγκινήθηκαν τόσο με το κατόρθωμα της ομάδας τους, που έκλαιγαν από την χαρά τους.


Ο αρχηγός των «καρακάξων», Μπρόυνο Γκιμαράες, δήλωσε μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Οι φίλαθλοι της ομάδας αξίζουν τα πάντα, όταν πρωτοήρθα εδώ είχα δηλώσει ότι θέλω να γράψω το όνομα μου στην ιστορία της ομάδας. Οι άνθρωποι εδώ μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν την Νιούκαστλ να σηκώνει τρόπαια. Τώρα βλέπουν ότι είμαστε εδώ για να γράψουμε ιστορία και είμαστε πολύ χαρούμενοι».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr