Ο
Ντιντιέ Ντεσάμπ υποδέχτηκε με παρατήρηση τον
Ντεζιρέ Ντουέ, καθώς ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίστηκε αργοπορημένος την πρώτη του μέρα με την
Εθνική Γαλλίας στο προπονητικό κέντρο της Κλερφοντέν.
Ο 19χρονος κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα την περασμένη εβδομάδα, λίγες μέρες αφότου πέτυχε το νικητήριο πέναλτι για την Παρί στον δραματικό αγώνα της φάσης των «16» του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ.
Ο Ντουέ, που μεταγράφηκε στους πρωταθλητές της Ligue 1 από τη Ρεν το περασμένο καλοκαίρι έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ (42,6 εκατομμύρια λίρες), έχει πραγματοποιήσει 22 εμφανίσεις φέτος με τους Παριζιάνους, σκοράροντας τέσσερα γκολ.
Μετά από ένα τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε, ο ταλαντούχος εξτρέμ ανταμείφθηκε με μια θέση στην 24μελή αποστολή του Ντιντιέ Ντεσάμπ για το διπλό ματς του Nations League κόντρα στην Κροατία.
Μιλώντας για την απόφασή του να καλέσει τον Ντουέ, ο Ντεσάμπ δήλωσε: «Έχει κάνει τα πάντα για να τα πάει καλά με τον σύλλογό του. Έχει προοδεύσει πολύ, είναι νέος παίκτης αλλά πολύ ενδιαφέρων για εμάς».
Πρόσθεσε: «Είναι καλό που μπορεί να είναι μαζί μας με βάση όσα έχει πετύχει τους τελευταίους μήνες. Ο Ντουέ είναι προσαρμόσιμος και μπορεί να παίξει σε πολλές επιθετικές θέσεις».
Το πρωί της Δευτέρας, η αποστολή της Γαλλίας έφτασε στο Εθνικό Κέντρο Ποδοσφαίρου στην Κλερφοντέν, ωστόσο ο Ντουέ και ο συμπαίκτης του στην Παρί, Γουόρεν Ζαΐρ-Εμερί, εμφανίστηκαν αργοπορημένοι.
Ως αποτέλεσμα, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τους έκανε παρατήρηση. «Είσαι με τον Γουόρεν; Γι’ αυτό άργησες;» είπε, σύμφωνα με τη μετάφραση του Get French Football News. «Υπάρχουν κάποιοι προπονητές που θα σε έδιωχναν αμέσως».
Κρίνοντας από τις εκφράσεις του προσώπου του, ο αυστηρός Ντεσάμπ ενοχλήθηκε από την μη τήρηση του ωραρίου, δείχνοντας το ρολόι του.
Δείτε πώς αντέδρασαν οι φίλαθλοι στα social media για τις σκηνές.
Ένας έγραψε: «Μάλλον δεν θα ξανακληθεί μέχρι του χρόνου, γνωρίζοντας τον Ντεσάμπ. Άργησε στην πρώτη του κλήση».
Ένας δεύτερος σχολίασε: «Οι κάμερες τον έσωσαν», ενώ ένας άλλος είπε: «Ο Ντουέ δεν μπορούσε καν να τον κοιτάξει στα μάτια… Ο Ντεσάμπ είναι πραγματικός πειθαρχικός».