Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-81: Οι Σέρβοι «άλωσαν» το ΣΕΦ - Δείτε βίντεο

Μετά από 6 σερί νίκες, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Euroleague, αλλά παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία - Κυνηγούσαν σε όλο το παιχνίδι στο σκορ οι Πειραιώτες, που είχαν κορυφαίο τον Βεζένκοφ

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-81: Οι Σέρβοι «άλωσαν» το ΣΕΦ - Δείτε βίντεο
Λίγες ημέρες μετά από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση στη Euroleague με στόχο την 7η σερί νίκη του στη διοργάνωση. 

Ο Ολυμπιακός που είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας υποδέχεται στις 20:00 στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα (7ος) στην μάχη των ομάδων με τα ερυθρόλευκα. 

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γκος, Έβανς, Γουόκαπ, Ράιτ και ο Αστέρας τους Μπολομπόι, Ντάουμ, Μίτροβιτς, Πετρούσεφ. 

Ο προπονητής της ομάδας από τον Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Οι παίκτες που έχουμε είναι υψηλού επιπέδου και δε χρειάζονται ιδιαίτερο κίνητρο. Είναι ένα παιχνίδι στην τελική ευθεία της regular season είναι σημαντικό για εμάς, όπως και για κάθε ομάδα. Θα παίξουμε σε μια φοβερή ατμόσφαιρα και θέλουμε μαζί με τον κόσμο μας να κερδίσουμε».

Από την πλευρά του, ο Λούκα Βιλντόζα είπε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ερυθρός Αστέρας χρειάζεται τη νίκη. Έρχονται χωρίς σέντερ, κάτι το οποίο είναι δύσκολο για αυτούς, αλλά θα παίξουν για τη νίκη. Στον πρώτο γύρο χάσαμε στην έδρα τους και θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, παίζουμε απέναντι σε μια από τις οκτώ κορυφαίες ομάδες της EuroLeague».

Ο Έλληνας προπονητής του συλλόγου από το Βελιγράδι, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, που είναι μια πολύ καλή ομάδα και της οποίας τις ικανότητες γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι πρώτοι στη βαθμολογία, έχουν σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έχουν εμπειρία και είναι ένα από τα φαβορί για το Final Four. Η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, καθώς δεν θα έχουμε σέντερ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τους παίκτες που διαθέτουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι είναι μια πρόκληση για εμάς και τον χαρακτήρα μας. Περιμένω να δείξουμε χαρακτήρα, να δώσουμε το μέγιστο και να καλύψουμε τις απουσίες».

Τέλος, ο Ρόκας Γκιεντράιτις υποστήριξε: «Μεγάλο ματς, μεγάλη ομάδα και σκληρός αντίπαλος ο Ολυμπιακός. Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα από την πλευρά μας. Έχουμε προβλήματα, κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν. Θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, να πάρουμε βαθμούς. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Είμαι έτοιμος να παίξω στη θέση του σέντερ».


Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής
Τρίτη 18 Μαρτίου

Παρί - Αρμάνι Μιλάνο 92-79

Πέμπτη 20 Μαρτίου

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας (20:00)
Μονακό - Φενέρμπαχτσε (20:00)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βίρτους Μπολόνια (21:15)
Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου (21:30)
Ρεάλ Μαδρίτης - Βιλερμπάν (21:45)
Παρασκευή 21 Μαρτίου
Παναθηναϊκός - Άλμπα (21:15)
Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις (21:30)
Παρτίζαν - Αναντολού Εφές (21:45)

Η βαθμολογία
Ολυμπιακός 22-7
Φενέρμπαχτσε 20-9
Παναθηναϊκός AKTOR 18-11
Μονακό 17-12
Μπάγερν Μονάχου 17-12
Παρί 17-13
Ερυθρός Αστέρας 16-13
Μπαρτσελόνα 16-13
Αρμάνι Μιλάνο 16-14
Παρτίζαν 15-14
Αναντολού Εφές 15-14
Ρεάλ Μαδρίτης 15-14
Ζάλγκιρις Κάουνας 14-15
Μπασκόνια 12-17
Βιλερμπάν 11-18
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-20
Βίρτους Μπολόνια 7-22
Άλμπα Βερολίνου 5-24

Ειδήσεις σήμερα:

Τα δύο σενάρια για την τύχη του Ιμάμογλου - Φόβοι για κοινωνική έκρηξη, φρούριο η πλατεία Ταξίμ

«Τους είχα στην πολυκατοικία για να τους φροντίζω αλλά δυστυχώς...» - Η ανθρώπινη τραγωδία πίσω από την αυτοκτονία του ζευγαριού στου Ζωγράφου

Πολεοδομία Ρόδου: Νέες αποκαλύψεις για στέλεχος που συνελήφθη - Είχε σχέδια για εστιατόρια σε Ντουμπάι και Λίνδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr