Συνεχίστηκε ο «χαρτοπόλεμος» Τζίγγερ-Βγενόπουλου

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ΠΑΟ δεν βρίσκει διέξοδο στα προβλήματά του και το μέλλον του  είναι δυσοίωνο

Ο... χαρτοπόλεμος μεταξύ Γ.Β.Βαρδινογιάννη και Α.Βγενόπουλου συνεχίζεται αμείωτος.

Τις δύο ανακοινώσεις του Τζίγγερ την περασμένη Τρίτη ακολούθησε ανακοίνωση του Βγενόπουλου την Τετάρτη για να απαντήσει άμεσα ο μεγαλομέτοχος των πρασίνων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ΠΑΟ δεν βρίσκει διέξοδο στα προβλήματά του και το μέλλον του  είναι δυσοίωνο:

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό όσο μπορώ και σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα, όποια και να είναι αυτή»

Οι δυο ανακοινώσεις του κ. Γ. Βαρδινογιάννη περιέχουν σειρά ισχυρισμών και ανακριβειών που βεβαίως λόγω της διαδικασίας που ο ίδιος ξεκίνησε θα τύχουν δικαστικής εκτιμήσεως.

Επειδή όμως εκτιμώ ότι το πρώτιστο μέλημά του είναι ο χειρισμός της επικείμενης πτώχευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όχι η αντιμετώπισή της, είμαι υποχρεωμένος να καταδείξω τα ακόλουθα:

Είπε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης για την υπόθεση του γηπέδου του Βοτανικού ότι «είναι παράλογο και άνανδρο να ζητάει να αναλάβω πιθανές ευθύνες για οτιδήποτε προκύψει από μελλοντικούς χειρισμούς τρίτων». Αυτό που του ζήτησα όμως είναι να αναλάβει μεν τις ευθύνες αλλά να συνεχίσει να κάνει τους χειρισμούς ο ίδιος αφού ουδείς άλλος έχει αναλυτικές γνώσεις των πεπραγμένων, αρχεία ή μάρτυρες και μάλιστα με την αποχώρησή του από την ΓΗΠΕΛ ανέλαβε την ευθύνη ο κ. Λουμίδης που παραιτήθηκε και αυτός χωρίς να ορισθεί αντικαταστάτης! Στην ίδια αναφορά του όμως για πρώτη φορά μίλησε για «πιθανές ευθύνες» ενώ μέχρι τώρα υποστήριζε το αντίθετο.

Είπε ο κ. Βαρδινογιάννης για τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου 2010 από την οποία υπανεχώρησε όταν, μεταξύ άλλων δεν συμμετείχε στην υπό εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως είχε συμφωνήσει, δηλαδή με το σύνολο του ποσοστού που του αναλογούσε: «….καταβάλαμε το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΜΚ. Είχαμε δε την πρόθεση να συνεισφέρουμε και επιπλέον 4 εκατομμύρια μέσω χορηγίας που τελικά δεν υπογράφτηκε χωρίς δική μας ευθύνη».

Δηλαδή ισχυρίζεται ότι προσέφερε 4 εκατομμύρια ευρώ στην ΠΑΕ χωρίς όρους και πιθανές φορολογικές υποχρεώσεις και η ΠΑΕ δια του Προέδρου της τότε κ. Νίκου Πατέρα δεν τα ήθελε!

Η αλήθεια φυσικά είναι ότι ο κ. Πατέρας παρέλαβε ένα έγγραφο χορηγίας και όταν κατόπιν νομικής συμβουλής του το επέστρεψε με ορισμένες παρατηρήσεις έκτοτε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δεν επανήλθε ποτέ. Θα ήταν ποτέ δυνατόν ο κ. Πατέρας να αρνηθεί την ενίσχυση της ΠΑΕ κατά 4 εκατομμύρια ευρώ;

Είπε ο κ. Βαρδινογιάννης ότι «η ΓΗΠΕΛ εξελίχθηκε σε λερναία ύδρα καθώς σε κάθε όρο που συμφωνούσα ετίθετο και ένας καινούργιος. Μάλιστα μόλις συμφωνούσα σε έναν όρο, τόσο πιο παράλογος και εξωπραγματικός γίνονταν ο επόμενος».

Όμως η αλήθεια είναι ότι σταθερά και με συνέπεια του ζήτησα και του ζητώ «να αναλάβει πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές ευθύνες της υπόθεσης του γηπέδου του Βοτανικού». Και μάλιστα δεν του ζήτησα ποτέ να πληρώσει κάτι, αλλά μόνον να εγγυηθεί και όχι υπέρ εμού αλλά υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ακόμη, ο κ. Βαρδινογιάννης με καλεί να φύγω κι εγώ όπως κι αυτός «για να ευδοκιμήσουν νέες προσπάθειες μακριά από τη νοσηρή αυτή κατάσταση διχόνοιας και αντιπαράθεσης» και συνεχίζει λέγοντας «έχω την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι εάν δεν υπήρχε αυτό το ιδιότυπο κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας θα υπήρχαν Παναθηναϊκοί που θα έβγαιναν μπροστά να βοηθήσουν την ομάδα». Μάλιστα τα εξώφυλλα των δύο φιλικών του οπαδικών εφημερίδων με παροτρύνουν σήμερα «να φύγω κι εγώ».

Εάν η λέξη ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ είναι σοβαρή και δεν έχει την ίδια τύχη με την λέξη ΕΓΓΥΗΤΗΣ που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν θα ήμουν πρόθυμος να φύγω άμεσα. Όμως τώρα θα φύγω μόνο εάν εμφανισθούν αυτοί οι Παναθηναϊκοί που υπαινίσσεται ο κ. Βαρδινογιάννης και επιθυμούν να αποχωρήσω από τη μετοχική σύνθεση. Αλλιώς θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό όσο μπορώ και σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα, όποια και να είναι αυτή.

Τέλος θα συμφωνήσω με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει κουράσει τον κόσμο, αλλά εμένα με απασχολεί περισσότερο το πώς θα σωθεί ο Παναθηναϊκός και γι΄ αυτό προσπαθώ με μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έχει προτείνει μέχρι στιγμής τίποτα για την σωτηρία του Παναθηναϊκού παρότι ο ίδιος εκτός από «εγγυητής» έχει το 54% της ΠΑΕ και η εταιρεία του κινδυνεύει με πτώχευση».

 

Η απάντηση του Τζίγγερ ήταν άμεση:

«Το μνημόνιο με τους εφτά όρους δεν συντάχθηκε ποτέ. Ήταν η πρόταση που ήθελε ο Ανδρέας Βγενόπουλος η οποία δεν υπεγράφη ποτέ για αυτό και κατά την έξοδό του ο Mr MIG δήλωσε τα σημεία που είχαν συμφωνήσει οι δύο άνδρες και ο Νικόλας Πατέρας», ειπώθηκε από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου.

Ειδάλλως, ο Βγενόπουλος «θα διάβαζε απευθείας το μνημόνιο που είχε συντάξει και εκτός αυτού θα είχε υπογραφεί και από τους τρεις. Για να μην γίνει κάτι τέτοιο κάπου διαφώνησαν και τελικά διαμορφώθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν με αυτά τα καίρια που συμφωνούσαν…», υποστηρίζει η πλευρά Βαρδινογιάννη.

Επιπλέον, από το περιβάλλον του Τζίγκερ τονίζεται ότι στη συνάντηση «οι όποιες ενστάσεις υπήρξαν για το θέμα του γηπέδου αφορούσαν μέχρι τότε την λειτουργία και την διαχείριση της ΓΗΠΕΛ για την καλύτερη προοπτική του έργου. Όχι για το πως δεν θα γίνει το έργο, όπως φαίνεται ότι επιθυμεί και έχει αποφασίσει ο Βγενόπουλος».

Τέλος, αναφέρεται πως όντως ο Βαρδινογιάννης είχε αποδεχθεί μία διαφορετική πρόταση του Mr MIG για τον Βοτανικό, εφόσον πλέον ο δεύτερος ήταν ο εν δυνάμει μεγαλομέτοχος. Είχε συμφωνήσει να βοηθήσει με την προεργασία που είχε κάνει και επειδή με τα τότε δεδομένα θα συνέχιζε ως κάτοχος του 30% της ΠΑΕ, παρέμενε συμμέτοχος στο έργο. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είχε δεχθεί να αναλάβει όλες τις ευθύνες. Και ποτέ το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε τεθεί ως όρος συμμετοχής η, αποχώρησης από τον Βγενόπουλο σε ότι ακολούθησε από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2011, που επανήλθε για να δώσει λύσεις τον Παναθηναϊκό.

 

Στην συνέχεια,  ο Mr MIG πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως ουδέποτε συνεργάτες του Βγενόπουλου αντέκρουσαν την άποψη του Τζίγκερ ότι δεν υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του. Υποστήριξε   ότι εκείνο το διάστημα διαψεύστηκε από τον μεγαλομέτοχο η επίτευξη συμφωνίας. Αντίθετα, παραπέμπουν στα δημοσιεύματα των εφημερίδων τις ημέρες που ακολούθησαν τη συνάντηση και τα οποία έκαναν λόγο για «συμφωνία κυρίων» ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο.

Η θέση τους είναι πως αν εξαρχής δεν συμφωνούσε ο μεγαλομέτοχος με τους όρους του μνημονίου, που είχε δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ, τότε θα είχε διαψεύσει άμεσα ότι η συμφωνία του με τους Πατέρα και Βγενόπουλου κινείται πάνω στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Και τέλος, ο Τζίγκερ επανήλθε  επανέρχεται εκφράζοντας την απορία του για το τάιμινγκ που επέλεξε ο Ανδρέας Βγενόπουλος να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της «συμφωνίας κυρίων». «Αφού έχει στα χέρια του αυτό το έγγραφο και αφού έχει και μάρτυρα (τον Πατέρα) να υποστηρίξει τα λεγόμενα του, γιατί δεν χρησιμοποίησε το επιχείρημα του στη συνέντευξη που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Πεντελικό, ώστε να εκθέσει τα κακώς κείμενα; Γιατί περίμενε να περάσουν εφτά μήνες;», ανέφερε το περιβάλλον του Τζίγκερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr