Αλαφούζος: «Έχουμε υποστεί μεγάλη φθορά από αυτήν την πριγκιπολογία»

Μόλις τελειώσει η προθεσμία και τα λεφτά δεν έχουν μπει από τον Φεϊζάλ, θα κινηθεί νομικά εναντίον του, ειδικά αν οι εκπρόσωποί του συνεχίσουν να κάνουν προκλητικές δηλώσεις.

Δεν πιστεύει στους πρίγκιπες ο  Γιάννης Αλαφούζος και αυτό επεσήμανε  στη διάρκεια της ΓΣ της ΠΑΕ  ενώ  συμπλήρωσε ότι μόλις τελειώσει  η προθεσμία και τα λεφτά δεν  έχουν μπει από τον Φεϊζάλ, θα κινηθεί νομικά εναντίον του, ειδικά αν οι εκπρόσωποί του συνεχίσουν να κάνουν προκλητικές δηλώσεις.

«Θα περιμένω μέχρι 4 Γενάρη, ούτε μέρα παραπάνω. Μετά επιφυλάσσομαι  για κάθε ένδικο μέσο και  θα πάω μέχρι τέλους. Αν υπάρξει  νέα πρόκληση, θα ανοίξουμε πόλεμο. Έχουμε υποστεί μεγάλη φθορά από αυτήν την πριγκιπολογία. Εμείς είμαστε οπαδοί και όχι επενδυτές και προστατεύουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Αυτή η ιστορία δεν θα περάσει έτσι» επεσήμανε   πρόεδρος των πρασίνων.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Αλαφούζος τόνισε:

«Μας ήρθε ένα γράμμα από έναν πρίγκιπα με μεγάλο όνομα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να επενδύσει. Εγινε λόγος για μια επιταγή  που δεν την είδαμε, αλλά τέλος  πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό  ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν.

Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν ιδιωτική επιχείρηση, γιατί εκπροσωπούμε 1,8 εκατομμύριο κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είναι όπως η Ελλάδα, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Κάναμε μεγάλα ανοίγματα και το ίδιο έγινε και στον Παναθηναϊκό. Ακολουθούσαμε μια λογική οικονομική πολιτική και μόλις έγιναν ανοίγματα, είδατε τι έγινε. Επειδή η "Συμμαχία" δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που προσδωκούσαμε, και οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα, εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στον πρίγκιπα να μπει, κάνοντας την ΑΜΚ στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Υποχρεωτικά, ζητάω να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να του δώσουμε τη δυνατότητα. Εχω συζητήσει με τους άλλους βασικούς μετόχους και συμφωνούν όλοι. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά, έχουμε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με την πλευρά του πρίγκιπα, για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, γιατί 5 αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα και πρέπει να ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στην εύκολη αγορά της δόξας μέσα σε λίγους μήνες».

Μιχοπούλου: «Ξέχασα να φέρω την επιταγή»

Σε κάποια στιγμή της Γ.Σ. έγινε  ο εξής διάλογος μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και της δικηγόρου  του πρίγκιπα Κασσιανής Μιχοπούλου:

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: «Γιατί διαδόθηκε από  συνεργάτες του πελάτη σας, ότι σε συμβολαιογραφικό γραφείο είχε κατατεθεί επιταγή της Barclay's, κάτι που δεν ήταν αληθές; Eίπατε ψέματα».

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ: «Η επιταγή είναι κατατεθειμένη  και την έχω και εδώ».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Πού την εχετε;».

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ: «Ξέχασα να τη φέρω».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Πού είναι κατατεθειμένη; Εμείς ψάξαμε και δεν βρήκαμε τίποτα».

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ: « Θα σας τη δείξω».

ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ: «Θα βάλει τα λεφτά  ο Φεϊζάλ;».

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ: «Πιστεύω ότι θα τα βάλει  τα λεφτά»

Στη διάρκεια της Γ.Σ. των  μετόχων ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στη σίγουρη αποχώρηση ενός παίκτη, που έχει ζητήσει μεταγραφή: «Ο μόνος παίκτης που αποχωρεί σίγουρα είναι κάποιος που μας ζήτησε μεταγραφή και δεν έχουμε αντίρρηση να φύγει». Ονομα δεν είπε, αλλά όλοι κατάλαβαν, ότι εννοούσε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που έχει εκφράσει την επιθυμία στη διοίκηση να αποχωρήσει και ήδη ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό. Ηδη μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι μία, δύο ομάδες από την Ιταλία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Το θέμα με τον Χριστοδουλόπουλο, όμως, είναι αν θα φέρει κάποια χρήματα στην ομάδα ή θα φύγει χωρίς να πάρει χρήματα η ομάδα. Οπως και να έχει, θα αποχωρήσει.

Αν τελικά δεν καλυφθούν τα 28 εκατ. ευρώ από τον Φεϊζάλ, οι μέτοχοι  σε νέα Γ.Σ., που θα γίνει μετά τις 5 Γενάρη, θα πάνε σε νέα ΑΜΚ πολύ μικρότερη που θα καλυφθεί από τη «Συμμαχία» και τους μετόχους. Ο Αλαφούζος μίλησε για 7,5 εκατ. ευρώ, που μπορεί να μαζευτούν, οπότε η νέα ΑΜΚ μπορεί να είναι περί τα 10 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι παραιτήθηκαν του δικαιώματός τους μόνο για την τρέχουσα ΑΜΚ των 28 εκατ. ευρώ.

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr