Ντρογκμπά, Φαλκάο και Χόντα δεν «τρομάζουν» την Εθνική

«Ξεκάθαρος στόχος η πρόκριση στους 16» λένε στους κόλπους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά την κλήρωση με Ακτή Ελεφαντοστού, Κολομβία και Ιαπωνία - Τα προγνωστικά και η πίστη στις δυνατότητες των παικτών του Σάντος

Μπορεί οι... παροικούντες την Εθνική Ελλάδος να κρατάνε χαμηλούς τόνους μετά την κλήρωση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά στα «πηγαδάκια» και στις μεταξύ τους συζητήσεις, αυτό που λένε είναι ένα: «Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ξεκάθαρος στόχος».

Και προσθέτουν: «Είναι η πιο έμπειρη ομάδα που είχε ποτέ η Εθνική Ελλάδος για τέτοια παιχνίδια. Είμαστε σε έναν όμιλο αμφίρροπο, όπου θα χαθούν πολλοί βαθμοί, αφού ξεκάθαρο φαβορί δεν υπάρχει. Δεν χωράνε προγνωστικά, αλλά έχουμε τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις και τη δίψα να προχωρήσουμε. Δεν υποτιμάμε κανέναν από τους τρεις αντιπάλους μας, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας».

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι από αυτόν τον όμιλο μπορεί να περάσει ο δεύτερος με μόλις τέσσερις βαθμούς, αφού το ενδεχόμενο να έρθουν τα περισσότερα παιχνίδια ισόπαλα είναι εμφανές, τουλάχιστον με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Χαριτολογώντας, άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά και επί χρόνια τη «γαλανόλευκη» έλεγαν ότι, εάν τον Σάντος τον είχε ακολουθήσει η τύχη, όπως στην κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και του Euro 2012, τότε η Ελλάδα θα είχε βρεθεί στη θέση της Γαλλίας, στον όμιλο με Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα.

Η Εθνική Ελλάδας είναι πλέον μία καλά οργανωμένη και με ιστορία ομάδα. Έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό του 2004, έχει προκριθεί συνολικά στις πέντε από τις έξι τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, Euro 2004-2008-2012 και Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 και 2014 και, όπως είπε ο Μουρίνιο, «είναι μία ομάδα που δύσκολα μπορεί να την κερδίσει κανείς».

Έπειτα από αυτή τη δήλωση, τα λόγια περιττεύουν...

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr