Οι «λεσβίες» t.A.T.u. άνοιξαν την αυλαία των Αγώνων στο Σότσι

Οι «λεσβίες» t.A.T.u. άνοιξαν την αυλαία των Αγώνων στο Σότσι

Ξεσήκωσαν τους θεατές οι «σκανδαλιάρες» τραγουδίστριες - Πολλά τα άδεια καθίσματα - «Φιάσκο» με την χιονονιφάδα που δεν έγινε ολυμπιακός κύκλος - Στα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως η σημαία των γκέι, η εθνική ομάδα της Γερμανίας - Ο Μεντβέντεφ... βαρέθηκε και τον πήρε ο ύπνος!

Οι «λεσβίες» t.A.T.u. άνοιξαν την αυλαία των Αγώνων στο Σότσι
Στο Σότσι χτυπά και επισήμως η «καρδιά» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Λίγο μετά τις 21.00 (ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης, που είχε ξεκινήσει από τις 18:00, και η όποια άρχισε με τις «λεσβίες» t.A.T.u., όπως πολλοί περίμεναν, και στη συνέχεια με την στρατιωτική χορωδία της χώρας να... τραγουδά το «Get lucky»!

Συγκεκριμένα, οι τραγουδίστριες του συγκροτήματος t.A.T.u. εμφανίστηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή τραγουδώντας και ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Κλείσιμο


Μετά την εμφάνιση του συγκροτήματος που έγινε γνωστό έπειτα από θερμά φιλιά που αντάλλαξαν οι δύο τραγουδίστριες στο βίντεο του τραγουδιού τους «All the things she said», σκανδαλίζοντας το ρωσικό κοινό, στην εξέδρα ξεπρόβαλε η ρωσική στρατιωτική χορωδία. Οι ένστολοι δεν προτίμησαν να τραγουδήσουν εμβατήρια, αλλά την παγκόσμια επιτυχία «Get Lucky» του ντουέτου Daft Punk στέλνοντας κύματα ενθουσιασμού στο κοινό που χειροκροτούσε στο ρυθμό του μουσικού κομματιού.




Άλλωστε, η στρατιωτική μπάντα είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο για τις μοναδικές διασκευές που πραγματοποιεί, δίνοντας πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας στο επίσημο τραγούδι της ταινίας Skyfall που απογείωσε με τη φωνή της η Adele.

Μετά το μουσικό διάλειμμα, σειρά είχε η ιστορία και για αυτό το σκοπό φωτογραφίες σπουδαίων προσωπικοτήτων της Ρωσίας, όπως ο Πιότρ Τσαικόφσκι, έκαναν πασαρέλα στη γιγαντοοθόνη, ενώ αμέσως μετά εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Σότσι.




Ψεύτικο χιόνι άρχισε στη συνέχεια να πέφτει και ξαφνικά πέντε γιγαντιαίες χιονονιφάδες σχημάτισαν τους ολυμπιακούς κύκλους. Βέβαια ένας από τους πέντε δεν σχηματίστηκε πλήρως, με αποτέλεσμα εν μέρει να αποτύχει το εντυπωσιακό εφέ που σκαρφίστηκαν οι Ρώσοι διοργανωτές.



Όλα αυτά, την ώρα που οι φανατικοί θαυμαστές –εκ των οποίων ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν- απόλαυσαν την εκρηκτική Ολυμπιονίκη Αλίνα Καμπάεβα η οποία βρισκόταν στην πενταμελή ομάδα των λαμπαδηδρόμων που μετέφεραν τη φλόγα στο στάδιο.

Όπως είναι φυσικό, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Ρωσία, όχι τόσο για να θαυμάσουν τα όσα είχαν προγραμματιστεί να δούμε στις οθόνες μας, όσο για να αρχίσουν να σχολιάζουν για τα ευτράπελα και τα κακώς κείμενα της διοργάνωσης.




Μάλιστα, οι πρώτες βόλτες της κάμερας γύρω από το στάδιο ήταν «απογοητευτικές». Μισοάδεια καθίσματα και πολύ λιγότερος κόσμος από όσο θα προσδοκούσε ο πρόεδρος Πούτιν, καθώς το κόστος-ρεκόρ των αγώνων καθιστά απαραίτητο το ξεπούλημα όλων των εισιτηρίων για κάθε άθλημα και για κάθε event.

H ρωσική κυβέρνηση, άλλωστε, επαίρεται ότι δαπάνησε 51 δισεκατομμύρια δολάρια, για να καταστήσει το Σότσι τουριστικό θέρετρο παγκόσμιας ακτινοβολίας, γεγονός που καθιστά τους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τους πιο ακριβούς στην ιστορία του θεσμού.




Η είσοδος των ολυμπιακών ομάδων ξεκίνησε με την ελληνική αποστολή, ενώ η γερμανική ομάδα τελικά έκανε την υπέρβαση και τήρησε την υπόσχεσή της για στολές στα χρώματα του ουράνιου τόξου που παραπέμπει στη σημαία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.




Μόλις εμφανίστηκαν στη σκηνή οι πολύχρωμες στολές εντυπωσίασαν τους δημοσιογράφους που κατέγραψαν την τελετή έναρξης, χαρακτηρίζοντας την εμφάνισή τους ως ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την πολιτική Πούτιν και το νόμο κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».


Πάντως, ακόμα και η αυστριακή ολυμπιακή ομάδα έκανε την παρουσία της αισθητή, καθώς ένας αθλητής την ώρα της παρέλασης, έπεσε στο δάπεδο προκαλώντας στιγμές αμηχανίες στους συναθλητές του.

Εν τω μεταξύ, μάλλον οι ρωσικές αρχές δεν κατόρθωσαν να εκτελέσουν όλους τους αδέσποτους σκύλους, καθώς ένας από τους εναπομείναντες έκανε τη βόλτα του μέσα στο στάδιο του Σότσι, παρακολουθώντας μαζί με τους θεατές την τελετή έναρξης.

Μαζί με το χαριτωμένο τετράποδο που κατόρθωσε να «τρυπώσει» στο στάδιο Fischt την είσοδό τους έκαναν και οι τρεις μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, μια αρκούδα, ένας λαγός και μία λεοπάρδαλη.

Μετά τις υπερμεγέθεις μασκότ, σειρά είχε βίντεο για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μετά την αναδρομή στο παρελθόν, οπτικό εφέ ταξίδεψε απότομα τους θεατές στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς στην γιγαντοοθόνη έκανε την εμφάνισή της μία… Τρόικα. Η εικονική ιππήλατος άμαξα κάλπασε αρμονικά στέλνοντας το φως της στους θεατές, αν και για τα ελληνικά δεδομένα η αντίστοιχη τριάδα είναι γνωστή για να σπέρνει το… σκότος στο πέρασμά της.


Από τα περήφανα άλογα, η τελετή συνέχισε στους δυνατούς ρυθμούς ηλεκτρονικών μουσικών κομματιών, στους οποίους χόρεψαν δεκάδες χορευτές ντυμένοι αρχικά σαν εργάτες και στη συνέχεια σαν γαμπροί και νύφες, που κατέληξαν στον σχηματισμό ενός κύκλου που παραπέμπει σε αυτόν της ζωής.

Αμέσως μετά η γλυκιά Λιούμπο, η μικρή πρωταγωνίστρια της τελετής, «περπάτησε» στον αέρα κρατώντας ένα κατακόκκινο μπαλόνι, εικόνα που παραπέμπει σε ένα από τα έργα του γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη, Μπάνκσι.



Βέβαια, η φαντασμαγορική τελετή μάλλον δεν εντυπωσίασε τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος απαθανατίστηκε να… κοιμάται στις θέσεις των επισήμων με σταυρωμένα τα χέρια. Πιθανώς τον υπνώτισε το θέαμα των t.A.T.u. που λικνίζονταν στο ρυθμό των τραγουδιών τους.

Δε μπορεί, όμως, να μην τον ξύπνησε η φωνή της γνωστής σοπράνο Αννα Νετρέμπο, η οποία τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο που συνέθεσε ο Σπύρος Σαμαράς σε ποίηση του Κωστή Παλαμά.

Στο μεταξύ υψωνόταν η Ολυμπιακή σημαία, την οποία μετέφεραν στο στάδιο σημαντικές Ρωσικές προσωπικότητες, εκ των οποίων και η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα, Βαλεντίνα Τερέσκοβα.

Τη λήξη της εντυπωσιακής τελετής έναρξης σηματοδότησε ο ερχομός πέντε λαμπαδηδρόμων στο στάδιο Fischt, εκ των οποίων οι σαγηνευτικές πρωταθλήτριες, Γελένα Ινσιμπάγεβα και Αλίνα Καμπάεβα, που λέγεται ότι διατηρεί ερωτική σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο. Η δάδα μεταφέρθηκε από χέρι σε χέρι και η φλόγα άναψε, με σειρά πυροτεχνημάτων να δίνουν πραγματικό σόου. Let the Games Begin...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης