Πρίφτης στο πλευρό του Αλβέρτη

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναμένεται να είναι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται στο πλευρό του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Πρίφτη φαίνεται πως θα βρει ο Παναθηναϊκός τον προπονητή που θα πλαισιώσει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ως το τέλος της σεζόν.

Οι «πράσινοι» αναζητούσαν έναν προπονητή με εμπειρία και χωρίς… πρόβλημα να είναι δεύτερος και καταλήγουν στον 46χρονο τεχνικό. Μάλιστα έχουν ήδη μιλήσει με τη διοίκηση του Κολοσσού, όπου εργάζεται ο Δημήτρης Πρίφτης, και η ροδιτική ΚΑΕ δεν θέλει να κλείσει το δρόμο στον κόουτς για μία τόσο σημαντική ευκαιρία στην καριέρα του.

Το προφίλ του Δημήτρη Πρίφτη

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα παιδικοεφηβικά τμήματα της Γλυφάδας, συνέχισε στον Γ.Σ. Αργυρούπολης, στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου (γυναικείο), στο Αιγαίο Γλυφάδας (ανδρικό), ενώ από το 1998 έως το 2000 θήτευσε στο γυναικείο τμήμα των Εσπερίδων στην Α1 και Α2 Κατηγορία των γυναικών. Εργάστηκε ως βοηθός στον Ιωνικό Νικαίας και τη σεζόν 2001/02 υπήρξε βοηθός του Ντιρκ Μπάουερμαν στον πάγκο της Δάφνης, ενώ από το 2003 έως το 2009 δούλεψε στην ΑΕΚ μέλος του τεχνικού τιμ.

Τη σεζόν 2009/10 διετέλεσε βοηθός των Φώτη Κατσικάρη αρχικά και Ντέιβιντ Μπλατ εν συνεχεία στο πάγκο του Άρη. Από το 2008 είχε προσληφθεί στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Με τον «δράκο» πανηγύρισε την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, με τον Γιόνας Καζλάουσκας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και με τον Ηλία Ζούρο (αλλά και συνεργάτη τον Σωτήρη Μανωλόπουλο) την έκτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και ακολούθως είχε συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά. Μετά την αποχώρηση του Ηλία Ζούρου τελείωσε και η συνεργασία του με την ομοσπονδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr