ΑΕΚ: Έναρξη εργασιών για το γήπεδο μέχρι τα τέλη Απριλίου

ΑΕΚ: Έναρξη εργασιών για το γήπεδο μέχρι τα τέλη Απριλίου

«Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει μπει η μπουλντόζα. Εχει κατατεθεί το πρώτο σχέδιο για την πρώτη άδεια. Προχωράμε πολύ δυναμικά», ανέφερε η δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Εφη Αποστολάκη

ΑΕΚ: Έναρξη εργασιών για το γήπεδο μέχρι τα τέλη Απριλίου
Αισιοδοξία επικρατεί στην ΑΕΚ ότι θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα εκδοθούν οι τελικές άδειες για να ξεκινήσουν τα έργα για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς». Πάντως η νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται ακόμα στο ΥΠΕΚΑ.

Την αισιοδοξία ενίσχυσε η Δημάρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Εφη Αποστολάκη η οποία μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των παλαιμάχων της Νέας Φιλαδέλφειας δήλωσε ότι η έναρξη εργασιών τοποθετείται μέχρι τα τέλη Απριλίου:

Κλείσιμο
«Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει μπει η μπουλντόζα. Εχει κατατεθεί το πρώτο σχέδιο για την πρώτη άδεια. Προχωράμε πολύ δυναμικά και ο κ. Μελισσανίδης και όλο το επιτελείο του, για να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» και πρόσθεσε:

«Ο,τι έχει μπει σε πρόγραμμα και ό,τι έχουμε πει στα δημοτικά συμβούλια ακολουθείται κατά γράμμα. Τώρα αν καθυστερήσει ένα μήνα ή δύο μήνες, αυτό είναι θέμα διαδικαστικό που έχει να κάνει με το Δημόσιο. Προσπάθησα όλα αυτά τα τρία χρόνια για να γίνει το γήπεδο. Μέχρι που ήρθε ο κ. Μελισσανίδης για να γίνει πραγματικότητα».

Όμως, από την πλευρά του Δήμου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι ενέργειες που απαιτούνταν για τη μετακίνηση των σκουπιδιών, στον χώρο που βρισκόταν η θύρα 21 του «Νίκος Γκούμας». Πρόκειται για μία σημαντική εκκρεμότητα η οποία πρέπει να τακτοποιηθεί για να ξεκινήσουν τα έργα.

Στο μεταξύ, στον νέο χάρτη του ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας περιλαμβάνεται το γήπεδο της ΑΕΚ. Το επιβεβαίωσε η πρόεδρος του ΟΡΣΑ, Βιβή Μπάτσου:

«Προβλέπει το ρυθμιστικό ότι είναι ένας πόλος το άλσος. Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι χωροθετημένο με άλλες διατάξεις, με γενικό πολεοδομικό που δεν αφορά το Ρυθμιστικό. Δεν είμαστε υπέρ της ΑΕΚ ή κατά του Παναθηναϊκού» και πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra: «Το γήπεδο της ΑΕΚ είναι χωροθετημένο έξω από το άλσος. Εκεί το Ρυθμιστικό λέει ότι εφόσον δημιουργηθεί το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να υπάρξει δυνατότητα και λύση του κυκλοφοριακού. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα προβλέψουμε αυτά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης