Ταινία για τη FIFA 29 εκατ. δολαρίων «έβγαλε» σε δύο ημέρες προβολής... 607 δολάρια!

Η ταινία «United Passions» προβλήθηκε σε 10 αίθουσες στις ΗΠΑ και τα κέρδη ήταν 319 δολάρια την Παρασκευή και 288 το Σάββατο

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ζεπ Μπλάτερ ότι παραιτείται από τη θέση του Πρόεδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και εν μέσω των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς από κορυφαία στελέχη, η FIFA γίνεται είδηση για ακόμη μια φορά, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Όπως φαίνεται, η... φαεινή ιδέα που είχε ο Μπλάτερ και οι αυλικοί του να προωθήσουν την FIFA δημιουργώντας μια ταινία-βιογραφία της Ομοσπονδίας αποδείχθηκε φιάσκο.

Το «United Passions» που χρηματοδοτήθηκε από την ίδια τη FIFA με το απίστευτο ποσό των 29 εκατ. δολαρίων, έκανε την προηγούμενη εβδομάδα «άνοιγμα» στους κινηματογράφους των ΗΠΑ με τα αποτελέσματα να είναι επιεικώς οικτρά.

Η ταινία προβλήθηκε σε 10 αίθουσες και «έβγαλε» συνολικά... 607 δολάρια! Όχι εκατομμύρια ή χιλιάδες: Σκέτα δολάρια. 607. Η «καλή» ημέρα ήταν η Παρασκευή, καθώς τα 319 δολάρια είναι σαφώς καλύτερα από τα 288 του Σαββάτου... Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά προήλθαν από ένα σινεμά στο Βόρειο Χόλιγουντ, το οποίο συγκέντρωσε 164 ολόκληρα δολάρια μόνο του. 

Για να μην αδικήσουμε όμως την προσπάθεια του σκηνοθέτη και των συντελεστών, πριν προβληθεί στις ΗΠΑ, πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο που προβάλλεται στην Ευρώπη μετ ακέρδη να φτάνουν στο αστρονομικό ποσό των 178.000 δολαρίων. Λίγα σε σχέση με τα 29 εκατ. που κόστισε, αλλά και τεράστιο μπροστά στα 607 δολάρια των ΗΠΑ.

Και όλα αυτά με δυνατές παρουσίες στο καστ με τον Τιμ Ροθ να ενσαρκώνει τον Μπλάτερ και τον Σαμ Νιλ να υποδύεται τον προκάτοχό και στενό φίλο του Ζοάο Χαβελάνζε.

Όσον αφορά στις κριτικές, μόνο θετικές δεν ήταν, με την πλειοψηφία των δημοσιογράφων να κάνει λόγο για ταινία-προπαγάνδα...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr