Η Γερμανία νίκησε 6-5 στα πέναλτι την Ιταλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Η Γερμανία νίκησε 6-5 στα πέναλτι την Ιταλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Με την εύστοχη εκτέλεση του Χέκτορ η Γερμανία έδωσε τέλος στο θρίλερ του Μπορντό και προκρίθηκε στους "4" του Euro 2016 - Ανώτεροι οι Γερμανοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα  προηγήθηκα στο 65’ με το γκολ του Οζίλ – Το ανόητο πέναλτι του Μπόατενγκ στο 78’ έδωσε το δικαίωμα στον Μπονούτσι να φέρει το παιχνίδι στα ίσια για να ακολουθήσει το θρίλερ που τελείωσε στην 18η εκτέλεση πέναλτι

Η Γερμανία νίκησε 6-5 στα πέναλτι την Ιταλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά!
Μέτριο θέαμα και ελάχιστες φάσεις προσέφεραν οι δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, όπου παρακολουθήσαμε ένα ματς τακτικής με πολλές δυνατές μονομαχίες.

Η Ιταλία ήταν πιο ζωηρή  στα πρώτα λεπτά του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση μπροστά από την εστία των Γερμανών που έδειχναν αρκετά νωθροί.

Κλείσιμο
Από το 10’ και μετά η Γερμανία έδειξε να παίρνει τον έλεγχο έχοντας όμως δυσκολίες στο να δημιουργήσει ρήγματα στην Ιταλική άμυνα.

Απρόοπτο πρόβλημα με τον Σάμι Κεντίρα ο οποίος αποχώρησε στο 15' με ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.



Όσο περνάει η ώρα αυξάνεται και η πίεση των Γερμανών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Ιταλών τους έχουν κλείσει στα καρέ τους.

Στο 26’ ο Σβαϊνστάιγκερ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο Κασάι υπέδειξε σωστά το επιθετικό φάουλ που είχε κάνει νωρίτερα στον Ντε Σίλιο, ακυρώνοντας το γκολ.



Η πιο καλή στιγμή της Γερμανίας ήρθε στο 42’ όταν από δύο στραβοκλωτσιές των Κρόος, Γκόμεζ ευνοήθηκε ο Μίλερ, αλλά αν και σε ευνοϊκή θέση έπιασε άτσαλα το σουτ για να μπλοκάρει εύκολα ο Μπουφόν.

Η απάντηση της Ιταλίας ήρθε στο 43’ όταν ο Τζακερίνι κινήθηκε στην πλάτη της Γερμανικής άμυνας, με το γύρισμα του να είναι πολύ δυνατό, ωστόσο ο Στουράρο έπιασε το σουτ με τον Μπόατενγκ να βάζει σωτήρια την προβολή παραχωρώντας το κόρνερ.

Η Γερμανία εξακολουθεί να ελέγχει το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μίλερ στο 54' να αγγίζει το γκολ, αλλά τους αμυντικούς των Ιταλών να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 65’ ο Γκόμεζ χόρεψε τον Φλορέντσι κι αφού τράβηξε πάνω του τρεις αμυντικούς έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Χέκτορ ο οποίος γύρισε τη μπάλα κι ο Οζίλ από κοντά νίκησε τον Μπουφόν.

Στο 71’ ο Γκόμεζ κίνηθηκε στην πλάτη της Ιταλικής άμυνας, καθυστέρησε αλλά έκανε το τακουνάκι με τον Μπουφόν να διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Γερμανός επιθετικός αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Ντράξλερ.

Ο Γκρατσιάνο Πελέ στο 74' κάνει αισθητή την παρουσία του, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μακριά από την εστία του Νόιερ.

Ο Μπόατενγκ λειτούργησε σαν... βολεϊμπολίστας στο 78' καθώς η μπάλα μετά την κεφαλιά του Κιελίνι βρήκε τα απλωμένα χέρια του με τον Ούγγρο διαιτητή Κάσαϊ να δίνει το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπονούτσι για το 1-1.

Από την καλή ατομική προσπάθεια και του σουτ του Ντε Σίλιο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Νόιερ στο 87'.

Η πρώτη φάση στην παράταση σημειώθηκε στο 106' όταν ο Ντράξλερ από τα 2 μέτρα επιχείρησε το γυριστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Πρώτη τελική για την Ιταλία στην παράταση με τον Νόιερ να μπλοκάρει στο 114 το σουτ του Ινσίνιε.

Ολοκληρώθηκε και η παράταση με το σκορ να παραμένει 1-1 και την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι.

Οι  ενδεκάδες:
Γερμανία (4-4-2): Νόιερ –Χέβεντες, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ - Κίμιχ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ - Μίλερ, Γκόμεζ.
Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν - Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι - Φλορέντσι, Στουράρο, Παρόλο, Τζιακερίνι, Ντε Σίλιο - Έντερ, Πελέ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης