Ρόι Τάρπλεϊ: Ένας γίγαντας που νικήθηκε από τον εαυτό του!

Ρόι Τάρπλεϊ: Ένας γίγαντας που νικήθηκε από τον εαυτό του!

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από το θάνατο του Ρόι Τάρπλεϊ, ο οποίος είχε γεννηθεί σαν σήμερα, στις 28 Νοεμβρίου του 1964.

Ρόι Τάρπλεϊ: Ένας γίγαντας που νικήθηκε από τον εαυτό του!
Έφυγε από κοντά μας στις 9 Ιανουαρίου του 2015. Ήταν μόλις 50 ετών. Διένυσε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του νοσηλευόμενος στο “Arlington Health Memorial Hospital” στο Άρλινγκτον του Ντάλας με πρόβλημα στο συκώτι. Πέρα από τον πρόωρο θάνατό του, οι καταχρήσεις δεν του επέτρεψαν να δείξει όσα θα μπορούσε στα παρκέ με βάση το ταλέντο του.

Κλείσιμο


Το ξεκίνημα

Ο Τάρπλεϊ έπαιξε στο πρωτάθλημα του NCAA από το 1982 έως το 1996 φορώντας τη φανέλα του Μίσιγκαν. Μάλιστα, το 1985 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Big Ten. Με παρακαταθήκη τους μέσους όρους 13,1 πόντων, 7,8 ριμπάουντ και 2,1 μπλοκ ανά συμμετοχή στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ επιλέχθηκε στην 7η θέση του ντραφτ του NBA το 1986.

Τα προβλήματα

Το 1987 συμπεριλήφθη στην κορυφαία πεντάδα των ρούκι του NBA και την επόμενη σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος “έκτος παίκτης” της βορειοαμερικανικής λίγκας. Ωστόσο, στο ξεκίνημα του 1989-90, της τρίτης σεζόν του στο ΝΒΑ, συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος. Ακολούθησαν δύο ακόμα αντίστοιχα παραπτώματα, που προκάλεσαν την αποβολή του από την κορυφαία λίγκα του κόσμου. Επέστρεψε στους Μαβς και το NBA το 1995, αλλά νέο “ολίσθημα” έφερε τη μόνιμη αποβολή του από την κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Περισσότερα στο : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης