Europa League, Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0: Τζάμπα ήττα, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν απέφυγε την ήττα χάρις στο γκολ του Κανάλες στο 39' κι αφού ο Σα στο 18' είχε αποκρούσε πέναλτι - Οι ερυθρόλευκοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και πλέον αν θέλουν να περάσουν  στην επόμενη φάση του Europa League πρέπει να νικήσουν την Μίλαν με 2-0...

Τα… εύκολα για τον Ολυμπιακό πέρασαν χωρίς οι ερυθρόλευκοι να σκοντάψουν (δύο νίκες με Ντουντελάνζ), ωστόσο στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στον 6ο όμιλο του Europa League είναι αντιμέτωποι με δύο μεγάλες προκλήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα όπου δοκιμάζονται στην έδρα της Ρεάλ Μπέτις.

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν καλείται να παίξει τα… ρέστα του, αφού και σε περίπτωση ήττας εξακολουθεί να έχει ελπίδες, αλλά αν καταφέρει να φύγει από το «Μπενίτο Βιγιμαρίν» με ισοπαλία (ακόμη περισσότερο με νίκη) θα αλλάξει τα δεδομένα και θα βάλει ακόμη περισσότερο πίεση στους αντιπάλους του (βασικά στην Μίλαν την οποία και υποδέχεται στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου).

Κι αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι έχοντας χάσει με 3-1 στο Μιλάνο, εφόσον ηττηθούν σήμερα θα πρέπει να κερδίσουν την Μίλαν με 2-0 για να την αφήσουν εκτός στην ισοβαθμία, ενώ αν φύγουν από την Ανδαλουσία με ισοπαλία θα τους αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ κόντρα στους ροσονέρι για να συνεχίσουν στους «32».

Από την άλλη και η Μπέτις θέλει το τρίποντο για να εξασφαλίσει 100% την πρόκριση της στην επόμενη φάση, αλλά και σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στον όμιλο καθώς στο τελευταίο της παιχνίδι αντιμετωπίζει στο Λουξεμβούργο την Ντουντελάνζ.

Τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού είναι δεδομένα, καθώς υπάρχουν οι απουσίες των Χασάν, Χριστοδουλόπουλου ενώ κι ο Γκερέρο δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος κι έτσι επιβεβαιώθηκε το σενάριο με τον Κώστα Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Καμαρά είναι στον άξονα μαζί με Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε και οι Ομάρ, Τσιμίκας στα άκρα της άμυνας



Οι ενδεκάδες:
Μπέτις: Γιοέλ Ρόμπελς, Σίδνεϊ, Μπαρτρά, Μαντί, Κανάλες, Λο Σέλσο, Φίρπο, Γουίλιαμ, Τέγιο, Σανάμπρια, Σέρχιο Λεόν.
Ολυμπιακός:
Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ναουέλ, Ποντένσε, Νάτχο, Φορτούνης.


Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ.

Η βαθμολογία του ομίλου: Μπέτις 8, Μίλαν 7, Ολυμπιακός 7, Ντουντελάνζ 0
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr