Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους 2-0: Την καθάρισε στο φινάλε

Η Ατλέτικό Μαδρίτης ήταν πολύ καλύτερη από την υποτονική Γιουβέντους και πήρε μια τεράστια νίκη με δύο γκολ στο 80' και στο 83' - Η Σάλκε μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1, η Σίτι έμεινε με 10 παίκτες, αλλά με δυο γκολ στο 85' και στο 90' οι Άγγλοι πήραν τη νίκη

Η αυλαία των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Champions League πέφτει σήμερα το βράδυ σε Μαδρίτη και Γκίζελκιρχεν.

Οκτώ μήνες μετά τη φυγή του από την Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρνάλντο επιστρέφει στην ισπανική πρωτεύουσα, αυτή τη φορά ως παίκτης της Γιουβέντους για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «16» του CL.

Επιστροφή παλιόφιλου έχουμε και στην Γερμανία, καθώς ο Λιρόι Σανέ, που εδώ και 2 χρόνια αγωνίζεται στην Μάντεστερ Σίτι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Σάλκε, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους
Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση για τα νοκ άουτ ματς, από τα ζευγάρια που ξεχώρισαν βάσει ονομάτων, δυναμικότητας, αλλά και για εξωαγωνιστικούς λόγους ήταν αυτό μεταξύ της Ατλέτικό και της Ρεάλ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έχει τις δικές της φιλοδοξίες στη διοργάνωση, υποδέχεται την (σχεδόν βέβαια και φέτος πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους) του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μετά από 9 χρόνια θα βρεθεί και πάλι αντίπαλος, όχι όμως με τη φανέλα της Ρεάλ.

Ο CR7 σε 31 αγώνες σκόραρε 22 γκολ κόντρα στην Ατλέτικο, την κέρδισε δύο φορές σε τελικό Champions League (και την απέκλεισε άλλες δύο σε νοκ άουτ αναμετρήσεις) όντας ο κακός της δαίμονας.

Μόνο που η Ατλέτικο κόντρα στην παράδοση Ρονάλντο έχει να παρατάξει τη δική της εξαιρετική παράδοση απέναντι σε ιταλικές ομάδες καθώς στα τελευτία 9 ματς έχει 7 νίκες, 2 ισοπαλίας, ενώ επίσης είναι αήττητη στα 12 τελευταία εντός έδρας ματς σε νοκ άουτ αγώνες του Champions League, με την τελευταία της ήττα να σημειώνεται το 1997 (δράστης ο Άγιαξ).

Αν δεν ήταν ο Ρονάλντο, τότε σίγουρα τα πρόσωπα του αγώνα θα ήταν οι Αλβάρο Μοράτα (έχει αγωνιστεί επί διετία στην Γιουβέντους), Μάριο Μάντζουκιτς (από την Ατλέτικο μεταγράφηκε στην Γιούβε).

Μοναδική απουσία για την Ατλέτικο ο τραυματίας αμυντικός Λούκας Ερνάντες, ενώ στη Γιουβέντους πέραν της δεδομένης απουσίας του Ντάγκλας Κόστα, χθες τέθηκε νοκ άουτ κι ο Σάμι Κεντίρα (σήμερα υποβλήθηκε σε επέμβαη στην καρδιά κι αναμένεται να επιστρέψει σε ένα μήνα).

Οι πιθανές συνθέσεις
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Αρίας, Χιμένες, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε, Ρόντρι, Λεμάρ, Μοράτα, Γκριεζμάν
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Μπερναρντέσκι, Πιάνιτς, Ματουιντί, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ρονάλντο

Σάλκε-Μάντσεστερ Σίτι
Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και φυσικά είναι η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα που στάθηκε τυχερή στην κλήρωση.

Η Σάλκε πέρασε ως δεύτερη από έναν εύκολο όμιλο (με Πόρτο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ), στο πρωτάθλημα έχουν μείνει πολύ πίσω και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από νίκη της Σίτι θα αποτελέσει έκπληξη...

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Σάλκε στα 9 τελευταία Ευρωπαϊκά της παιχνίδια είναι αήττητη (6 νίκες, 3 ισοπαλίες) αν και το σημερινό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Πόσω μάλλον όταν η Σίτι δείχνει να έχει βρει τον καλό της ρυθμό μετρώντας 12 νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια της, έχοντας πιάσει τη Λίβερπουλ στην κορυφή, έχοντας προκριθεί στον τελικό του League Cup και στα προημιτελικά του FA Cup.

Οι πθανές συνθέσεις:
ΣΑΛΚΕ: Νιούμπελ, Καλιγκιούρι, Σανέ, Νάστασιτς, Οσίπκα, ΜακΚένι, Μπενταλέμπ, Ματόντο, Ουτ, Κονοπλιάνκα, Μπούργκσταλερ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντανίλο, Ντε Μπράινε, Φερναντίνιο, Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο, Σανέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr