Champions League, Ρεάλ Mαδρίτης-Άγιαξ 1-4: Τα πιτσιρίκια του Άγιαξ, εκθρόνισαν τη Βασίλισσα!

Champions League, Ρεάλ Mαδρίτης-Άγιαξ 1-4: Τα πιτσιρίκια του Άγιαξ, εκθρόνισαν τη Βασίλισσα!

Ο εκπληκτικός Άγιαξ υποχρέωσε την Ρεάλ στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα της Ευρωπαϊκής ιστορίας της και προκρίθηκε πανηγυρικά στους 8 του Champions League -  «Δεν παραιτούμαι», δήλωσε μετά το ματς ο τεχνικός της Ρεάλ, Σαντιάγκο Σολάρι - Στα προημιτελικά και η Τότεναμ που νίκησε με 1-0 στο Ντόρτμουντ 

real_madrid_ajax_m_final
Καθηλωτικός, εκτυφλωτικός, απολαυστικός. Ο Άγιαξ του Έρικ Τεν Χάχ, ήταν σήμερα το βράδυ ο Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς, καθώς ο Ντούσαν Τάντιτς έβαλε τη φανέλα του Γιόχαν Κρόιφ και ενορχήστρωσε με μαγικό τρόπο την απίθανη ολλανδική κομπανία και την οδήγησε σε ένα ανεπανάληπτο σοου στην έδρα της μέχρι χθες πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι η Ντόρτμουντ έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, αλλά ε γκολ του Κέιν νίκησε η Τότεναμ στο Ντόρτμουντ και προκρίθηκε.

Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ 1-4
Μια Ρεάλ η οποία χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο αποδείχθηκε ότι είναι μια άλλη ομάδα, ευάλωτη, χωρίς χαρακτήρα και προσωπικότητα καθώς μέσα σε δέκα ημέρες έχασε τρια ματς στο σπίτι της και μαζί και τους τρεις τίτλους (πρωτάθλημα και Κύπελλο από την Μπαρτσελόνα και Champions League από τον Άγιαξ).

Κλείσιμο
Μάλιστα στο Κύπελλο είχε πάρει ισοπαλία 1-1 στο Καμπ Νου και δέχθηκε τρία γκολ στο Μπερναμπέου, αλλά κανείς δεν περίμενε το σημερινό κάζο.



Μάλλον για να είμαστε ακριβείς, αυτός που είχε προειδοποιήσει από το βράδυ της Δευτέρας ήταν ο προπονητής του Αίαντα Ερικ Τεν Χάχ.

«Θα παίξουμε για να βάλουμε όσα περισσότερο γκολ μπορούμε», είχε πει ο αθεόφοβος και μόλις στο 18' ο Άγιαξ είχε ανατρέψει το 1-2 με το οποίο είχε ηττηθεί στο Άμεστερνταμ.

Ο Ντούσαν Τάντιτς, η πιο ακριβή μεταγρφή του Αίαντα (το περασμένο καλοκαίρι από την Σάουθάμπτον) με δύο μαγικές ασίστ έδωσε έτοιμα γκολ σε Ζίγιεχ (7') και Νέρες (18') παγώνοντας το Μπερναμπέου, ενώ το πρώτο 'αχ' στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους, όταν στο 4' ο Βαράν σημάδεψε το δοκάρι...

Ο Άγιαξ σε κάθε επίθεση του σκορπούσε τρόμο με τον Τάντιτς να κάνει ότι θέλει, η Ρεάλ έχασε σε λίγα λεπτά Βάσκεθ, Βινίσους, ο Μπέιλ στο 43' σημάδεψε το δοκάρι και οι οπαδοί της Ρεάλ ήλπιζαν ότι στο Β' ημίχρονο η ομάδα τους θα μπει στο ματς...

Επιβεβαιώθηκαν για πέντε λεπτά όταν η Ρεάλ με την ορμή της έδρας πίεσε, αλλά στο 57' ο Τάντιτς προειδοποίησε και στο 62' εκτέλεσε!

Με τη φάση να ξεκινά από κλέψιμο του Μαζραουί στη μεσαία γραμμή και τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι η μπάλα είχε περάσει από την πλάγια τελική γραμμή, οι Ολλανδοί την μετέφεραν με ταχύτητα στην επίθεση, ο Τάντιτς την έφερε στο αριστερό και μ' έναν κεραυνό την έστειλε στο παραθυράκι του Κουρτουά και τους 4.000 φίλους του Άγιαξ, που ήταν στο γήπεδο, στα ουράνια!

Για ένα τρίλεπτο όμως είχαμε τους παίκτες των δύο ομάδων μαζεμένους γύρω από τον Γερμανό διαιτητή Μπριχ, καθώς ο τελευταίος συνομιλούσε με την αίθουσα του VAR για να μάθει αν πρέπει τελικά να μετρήσει το γκολ όπως και έγινε (αν κι από τη μία λήψη φαίνεται η μπάλα να περνά καθαρά εκτός τελικής).

Η Ρεάλ στο τρίλεπτο 68'-70' έκανε δύο μεγάλες φάσεις και βρήκε το γκολ από τον Ασένσιο, αλλά πριν καν προλάβουν οι οπαδοί της να σκεφτούν μια επική ανατροπή (ήθελε άλλα τρία γκολ), ήρθε το κερασάκι στην τούρτα στο 72' από τον Σένε.

Ο Ζίγιεχ κέρδισε το φάουλ στα τρία μέτρα έξω από την πλάγια γραμμή της περιοχής και με ένα απίθανο τρόπο την έστειλε στο παραθυράκι του Κουρτουά.

Η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, με τις δύο ομάδες να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το τελικό σκορ να μένει στο 1-4 και τον Αίαντα να πανηγυρίζει μια απίστευτη πρόκριση, θυμίζοντας κάτι από τις παλιές ένδοξες μέρες του.

Ρεάλ Μ. (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Ρεγκιλόν, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο (87΄ Βαλβέρδε), Λούκας Βάσκεθ (29΄ Μπέιλ), Βινίσιους (35΄ Ασένσιο), Μπενζεμά.
Αγιαξ (Έρικ τεν Χααγκ): Ονάνα, Μαζραουί (81΄ Βέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (73΄ Ντε Βιτ), Ζίγιεκ, Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες (74΄ Ντόλμππεργκ).

Σαντιάγκο Σολάρι: «Δεν αποδέχθηκα την πρόκληση για να παραιτηθώ»
Όπως ακριβώς και μετά τις δύο ήττες της Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα, έτσι και σήμερα το βράδυ ο Σαντιάγκο Σολάρι εμφανίστηκε πολύ ψύχραιμος ενώπιον των δημοσιογράφων τόσο στις πρώτες του δηλώσεις όσο και στην συνέντευξη Τύπου μετά τον διασυρμό των μερένγκες…

«Είναι ένας οδυνηρός αποκλεισμός και νιώθουμε την πικρία που αισθάνονται οι οπαδοί μας οι οποίοι όμως μας στήριξαν ως το τέλος. Φυσικά μας έλλειψε πολύ σήμερα ο Σέρχιο Ράμος, αλλά είναι μια πολύ στενάχωρη στιγμή, η οποία όμως δίνει αξία στο τι έχει πετύχει η Ρεάλ την τελευταία πενταετία με την κατάκτηση 4 Champions League».

Η Ρεάλ έμεινε εκτός τίτλων με τον Σολάρι να συμφωνεί αν και όπως είπε: «Ξέραμε ότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν, είμαστε εδώ για να παλέψουμε κι αυτό κάναμε. Είναι όμως μια χρονιά με πολλούς νέους παίκτες να ενσωματώνονται σε μια ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές, κι αυτό είναι σαφές για εμάς»

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για τις επιλογές του ο παλαίμαχος επιθετικός τόνισε: «Ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις του πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Αν με ρωτάτε γενικά και όχι ειδικά, δεν μετανιώνω καθόλου για τις επιλογές μου».

Λίγο αργότερα στην συνέντευξη Τύπου ο Σολάρι επανέλαβε ότι είναι μια δύσκολη βραδιά, αρνήθηκε να παραδεχθεί ότι είναι το τέλος ενός μεγάλου κύκλου κι όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται την παραίτηση, ξεκαθάρισε:
«Δεν αποδέχθηκα μια τόσο δύσκολη πρόκληση για να παρατηθώ τώρα».

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τον ρώτησαν αν η Ρεάλ θα πρέπει να τον απολύσει με τον Σολάρι να προσθέτει: «Δεν είναι υποθέσεις τις οποίες πρέπει να κάνω εγώ».

Όσον αφορά το τι έφταιξε και η Ρεάλ αποκλείστηκε, γνωρίζοντας τα΄ταετη συνεχόμενη ήττα; «Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω το τι συνέβη, Πολλές λεπτομέρειες, οι δύο τραυματισμοί, τα δοκάρια, η ευστοχία του Άγιαξ, το VAR… Έχετε πολλά κι εσείς να σχολιάσετε»

Τέλος αναφερόμενος στη συνέχεια και το μέλλον της Ρεάλ, αφού είπε αρκετές φορές ότι αυτός και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να δουλεύουν, πρόσθεσε:
«Η Ρεάλ είναι μεγαλύτερη απ’ όλους μας. Παίκτες, προπονητές, απ’ όλους και πάντα θα βγαίνει πιο δυνατή»

Καρβαχάλ: «Είναι μια σκα…ένια σεζόν»
Ο Ντάνι Καρβαχάλ ήταν ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ ο οποίος έκανε δηλώσεις μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό που γνώρισαν από τον Άγιαξ.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συνέβη…», ψέλλισε αρχικά ο Ισπανός αμυντικός κι όταν ρωτήθηκε αν ήταν το χειρότερο βράδυ της καριέρας του πρόσθεσε: «Ναι έτσι εξελίχθηκε συνολικά. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο άσχημα και δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε. Πήγαν όλα στραβά»

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για μια εφιαλτική εβδομάδα (λόγω και των δύο ηττών από την Μπαρτσελόνα) με τον δεξιό οπισθοφύλακα να συμφωνεί… «Μέσα σε μια εβδομάδα τα χάσαμε όλα και τα χάσαμε στο σπίτι μας. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος και πήρε πανάξια την πρόκριση».

Ο δημοσιογράφος επέμενε για μια εξήγηση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή με τον Καρβαχάλ να συμπληρώνει: «Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι από δύο εντός έδρας ήττες από την Μπαρτσελόνα αλλά ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι έπρεπε να προκριθούμε και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το ματς. Δύο λάθη μας έφεραν στο 0-2, και το τρίτο γκολ μας σκότωσε».

Στο φινάλε ρωτήθηκε για αν αυτό το ματς σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την Ρεάλ, με τον Καρβαχάλ να διαφωνεί.
«Έχουμε μια νέα ομάδα, με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή σεζόν έχει τελειώσει για εμάς. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στο πρωτάθλημα, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να δείξουμε επαγγελματισμό και να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι διανύουμε μια σκα…ένια σεζόν».

Ντούσαν Τάντις: «Ήταν το παιχνίδι της ζωής μου»
Αψεγάδιαστος, απίθανος και ειλικρινής… Ο Ντούσαν Τάντιτς στα 30 του χρόνια, ήταν το περασμένο καλοκαίρι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Άγιαξ (με επιμονή του τεχνικού διευθυντή Μαρκ Όφερμαρς) και σήμερα έκανε απόσβεση και με το παραπάνω με τον ίδιο να παραδέχεται:



«Αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι στο οποίο έχω παίξει στην καριέρα μου. Κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου μέσα στο σπίτι της και είμαι περήφανος γιατί νομίζω ότι κάναμε περήφανους πολλούς ανθρώπους. Και στο ποδόσφαιρο απλά πρέπει να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις το παιχνίδι σου».

Σε ερώτηση για τις δύο ασίστ και το γκολ ο Τάντιτς επέλεξε να μιλήσει για τον… Άγιαξ. «Πάντα προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα και τα γκολ και οι ασίστ έρχονται φυσιολογικά. Το σημαντικό είναι η ομάδα».

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τον ρώτησαν ευθέως αν έχει αντιληφθεί την εξωπραγματική του εμφάνιση.
«Είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα αλλά και για τον Άγιαξ και δώσαμε τη χαρά στους φίλους της ομάδας και το δικαίωμα να αισθάνονται υπερήφανοι. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους: το σταφ, τη διοίκηση, τους υπαλλήλους κι αυτή η επιτυχία θα μας δώσει ενέργεια για τη συνέχεια»

Κι όσον αφορά τη συνέχεια ο Σέρβος τόνισε με νόημα: «Παίζουμε στον πρώτο μας προημιτελικό από το 2003. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα θρύλος και θέλουμε να παίζουμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο όπως έλεγε κι ο θρύλος του συλλόγου Γιόχαν Κρόιφ. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη βραδιά και συνεχίζουμε».

Λίγα μέτρα πιο πέρα ο Αργεντικός αμυντικός του Άγιαξ Ταλιαφίκο, ερωτηθείς από τους Ισπανούς δημοσιογράφους για τον Ντούσαν Τάντιτς έλεγε για τον Σέρβο συμπαίκτη του: «Σε κάθε προπόνηση ο Ντούσαν μένει μισή ώρα παραπάνω από όλους μας, κάνοντας ντρίμπλες και σουτ κι όπως είδατε όλοι σήμερα τα έκανε όλα τέλεια»

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Τότεναμ 0-1
Η Μπορούσια κυνηγούσε ένα θαύμα καθώς είχε χάσει (άδικα) με 3-0 στο Λονδίνο, πάλεψε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ούγκο Γιορίς κράτησε όρθια την Τότεναμ και στο 49' ο Χάρι Κέιν στη μοναδική φορά που η άμυνα των Γερμανών του έδωσε το χώρο και το χρόνο, εκτέλεσε τον Μπούρκι και έγραψε το 0-1, αλλά και τον επίλογο στην υπόθεση πρόκριση.



Κι αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη των Σπερς επί των Βεστφαλών (είχαν προηγηθεί οι δύο πέρσι στους ομίλους του Champions League) αν και στο πρώτο ημίχρονο τα χρειάστηκαν πραγματικά. ΕΙδικά από το 15΄και μετά η Μπορούσια πίεσε ασφυκτικά, όνως η αστοχία των παικτών του Φαβρ κι οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Γιορίς (ειδικά οι τρεις διαδοχικές από το 33' έως το 35') κράτησαν το 0-0 με την Τότεναμ να έχει το χαμένο τετ α τετ του Σον στο 31'.

Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου ο Σισοκό βρήκε τον Κέιν, ο αρχηγός μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ νίκησε τον Μπούρκι γράφοντας το 0-1. Η Ντόρτμουντ χρειαζόταν πέντε γκολ για να προκριθεί, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ούτε αυτό της ισοφάρισης και η Τότεναμ πέρασε στους 8.

Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Βολφ (62' Μπρουν Λάρσεν), Ακάντζι, Βάιγκλ, Ντιαλό, Βίτσελ, Ρόις (74' Ντιλέινι), Γκέτσε, Σάντσο, Γκερέιρο (62' Πούλισιτς), Αλκάθερ.
Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Γουίνκς (55' Ντάιερ), Σισοκό, Ερικσεν (83' Ρόουζ), Σον (71' Λαμέλα), Κέιν. 

Περισσότερα σε λίγο

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

90'+5': Τέλος των αγώνων

Οι οπαδοί της Ρεάλ θα χρειαστούν πολύ καιρό για να ξεπεράσουν το σημερινό κάζοι

90'+3': Δύο κίτρινες κάρτες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για τον Νάτσο και η Ρεάλ θα τελειώσει το ματς με 10 παίκτες

87': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Ζίγιεχ που αστοχεί από τα δύο μέτρα!

83': Ο Μόντριτς κλέβει από τον Ντε Γιόνγκ, πασάρει στον Μπενζεμά που μπροστά στην κενή εστία γλιστράει κι ο Μπέιλ πλασάρει πάνω στον Ονάνα.

72' ΓΚΟΛ ο Άγιαξ: Ο Σένε με μαγική εκτέλεση φάουλ στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι του Κουρτουά κι ο Άγιαξ είναι πλέον στους 8!


70' ΓΚΟΛ η Ρεάλ: Ο Ασένσιο με συρτό σουτ μειώνει σε 1-3, αλλά η Ρεάλ χρειάζεται ακόμη τρία γκολ!


68': Ο Μπέιλ από τα τρία μέτρα δεν μπορεί να νικήσει τον Ονάνα

Δείτε τις φωτογραφίες με την επίμαχη φάση


Το γκολ κατακυρώθηκε μετά από τρία λεπτά καθώς υπήρχε η υποψία ότι στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε περάσει εκτός τελικής γραμμής!

62' ΓΚΟΟΛ ο Άγιαξ: Ο Τάντιτς από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής με έναν απίθανο κεραυνό εκτελεί τον Κουρτουά και πετυχαίνει το 0-3!

58': Ο Μπενζεμά στην ατομική προσπάθεια, κάνει το πλασέ και η μπάλα δίπλα από το δοκάρι

57': Αντεπίθεση του Άγιαξ ο Τάντιτς καθυστερεί και χάνει την ευκαιρία

55': Προσπαθεί η Ρεάλ, αλλά δεν μπορεί να βγάλει φάσεις

50': Νέα μαγική πάσα του Τάντιτς, με τον Βαν Ντε Μπέεκ να σουτάρει και τον Κουρτουά να διώχνει

49' ΓΚΟΛ η Τότεναμ! Ο Σισοκό βρήκε τον Κέιν και ο αρχηγός στην πρώτη του τελική (και δεύτερη της ομάδας του) πετυχαίνει το 0-1 και δίνει την πρόκριση στην Τότεναμ που είχε κερδίσει με 3-0 στο Λονδίνο!

49': Λάθος των Ολλανδών, ο Ασένσιο από τα δεξιά το σουτ η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ονάνα!

48': Ο Μόντριτς στην ατομική προσπάθεια, αλλά ο Νέρες τον ακολουθεί και του βάζει την κόντρα

46': Σέντρα σουτ του Ρόις,  η μπάλα παράλληλα με την εστία της Τότεναμ

46': Με διαφορά ενός λεπτού σέντρα και στο Ντόρτμουντ

46': Σέντρα στην Μαδρίτη

Τα Ολλανδικά χαμόγελα στο Μπερναμπέου περισσεύουν


-Τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο στο Ντόρτμουντ με τον Γιορίς να κρατά την Ντόρτμουντ στο μηδέν... 

-Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο στο Μπερναμπέου με τον Άγιαξ να προηγείται με 0-2 χάρις στα γκολ των Ζίγιεχ (7'), Νέρες (18').

45': Κόρνερ για την Ρεάλ, άστοχη η κεφαλιά του Νάτσο

42': Δεύτερο δοκάρι η Ρεάλ! Ο Μπέιλ από τα αριστερά έκανε το πλασέ και η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Άγιαξ!

40': Η Ρεάλ, που έχει κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές, προσπαθεί να βρει τρόπο να μειώσει

37': Η Ντόρτμουντ πολιορκεί την εστία της Τότεναμ...

35': Ο Γκέτσε κάνει τπλασέ κι ο Γιορίς με το ένα χέρι στο αριστερό του παραθυράκι έδιωξε σε κόρνερ!

34': Από το κόρνερ ο Ρόις το βολέ κι η μπάλα από την πλάτη του Σάντσεζ νέο κόρνερ

34': Σπουδαία επέμβαση του Γιορίς στην κεφαλιά του Βάιγκλ και στο νέο σουτ ο Ντέιβις έδιωξε σε κόρνερ

34': Ο Μπέιλ καθυστερεί να διώξει, ο Άγιαξ κλέβει και ο Ζίγιεχ σουτάρει με δύναμη αλλά ο Κουρτουά με εντυπωσιακό τρόπο διώχνει κι ο Νέρες κερδίζει το κόρνερ. ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ο ΑΓΙΑΞ!

32': Ο Βινίσιους έχει βάλει τα κλάμματα καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει και στη θέση του θα μπει ο Ασένσιο

31': Τεράστια ευκαιρία για την Τότεναμ, με τον Σον να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να αστοχεί

30': Ο Νέρες σε μια ακόμη χορευτική ενέργεια κερδίζει το φάουλ, αλλά από την εκτέλεση του η Ρεάλ βγαίνει στην κόντρα με τον Βινίσιους για μία ακόμη φορά να τα κάνει θάλασσα στην τελική προσπάθεια και να τραυματίζεται στραβοπατώντας!

29': Ο Λούκας Βάσκεθ δεν μπορεί να συνεχίσει και στη θέση του θα μπει ο Γκάρεθ Μπέιλ... Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Ρεάλ!

26': Ο Βόλφ από τα δεξιά βγαίνει μόνος του, αλλά κάνει κακή σέντρα... Πιέζει η Ντόρτμουντ, αλλά δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

25': Ο Τάντις στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ , πλασάρει με το αριστερό και ο Κουρτουά διώχνει με τα πόδια! Κάθε επίθεση του Άγιαξ είναι κίνδυνος θάνατος για την Ρεάλ!

23': Ο Βάσκεθ το δυνατό σουτ με τον Ονάνα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ

22': Νέα αντεπίθεση του Άγιαξ, νέα μαγική ασίστ του Τάντιτς κι ο Νέρες βγαίνει μόνος του αλλά πλασάρει άστοχα τον Κουρτουά!

21': Σουτ του Ρόις, ο Γιορίς με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει

Δείτε το δεύτερο γκολ των Ολλανδών


18' ΓΚΟΛ ο Άγιαξ: Μαγική ντρίμπλα Τάντιτς και ασίστ στον Νέρες που αποφεύγει τον Κουρτουά και πετυχαίνει το 0-2 με τον Άγιαξ να έχει πλέον σκορ πρόκρισης

Το βίντεο με το γκολ του Άγιαξ


12': Ο Νέρες κάνει χαζό τον Καρβαχάλ με μία απίστευτη ντρίμπλα, όμως χάνει το κοντρόλ και η μπάλα έξω...

11': Ο Κρόος μέσα στην περιοχή του Άγιαξ, καθυστερεί, μπερδεύεται και χάνει την ευκαιρία

11': Ο Βερτόνχεν προλαβαίνει με απίστευτο τάκλιν τον Ρόις

Δείτε πως το πανηγύρισε ο Άγιαξ μέσω του επίσημου λογαριασμο΄του στο twitter


7' ΓΚΟΛ ο Άγιαξ: Ο Κρόος κάνει το λάθος, ο Τάντιτς μπαίνει στην περιοχή, σπάει τη μπάλα στον Ζίγιεχ κι ο τελευταίος πλασάρει εύστοχα τον Κουρτουά για το 0-1!

5': Το εκτελεί ο Γκερέιρο, έδιωξε ο Σισοκό

4': Κόρνερ για την Ντόρτμουντ...

4' Δοκάρι για την Ρεάλ: Πρώτο κόρνερ για την Ρεάλ έδιωξε ο Σένε, αλλά στη νέα σέντρα ο Βαράν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι εντελώς μόνος του!

1': Σέντρα στις δύο αναμετρήσεις

Οι συνθέσεις
Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ
Ρεάλ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς, Βάθκεθ, Μπενζεμά, Βινίσιους.
Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαχ): Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Βαν Ντε Μπέεκ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες.

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Τότεναμ
Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Γουλφ, Ακαντζί, Βάιγκλ, Ντιαλό, Βίτσελ, Ρόις, Γκέτσε, Σάντσο, Γκερέιρο, Αλκάθερ.
Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Γουίνκς, Σισοκό, Έρικσεν, Σον, Κέιν

-Οι τελευταίες εικόνες πριν την σέντρα


-Περίπου 4.000 οπαδοί του Άγιαξ βρίσκονται στο Μπερναμπέου

-Τα αποδυτήρια της Τότεναμ πριν την αναμέτρηση


Θυμηθείτε το pregame των δύο αναμετρήσεων
Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ
-Η διπλή εντός έδρας σφαλιάρα από την Μπαρτσελόνα (0-3 στο Κύπελλο και 0-1 στο πρωτάθλημα) της περασμένης εβδομάδας, άφησε τη ρεάλ να έχει ως,... αποκούμπι το Champions League κι η αλήθεια είναι ότι η Βασίλισσα έχοντας επικρατήσει με 2-1 στο Άμστερνταμ είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στον Αίαντα.

-Από την άλλη οι Ολλανδοί, όντας καλύτεροι στο πρώτο ματς και γενικά μια ομάδα με άγνοια κινδύνου πήγαν στην Μαδρίτη με στόχο να πετύχουν ένα θαύμα, ανάλογο με αυτό που πέτυχαν το 1996 κόντρα στον Παναθηναϊκό (ήττα με 1-0 στο Άμστερνταμ, νίκη με 3-0 στην Αθήνα).

-Κι εκείνο το ματς αποτελεί τον οδηγό τους, καθώς είναι η μοναδική ανατροπή που έχουν πετύχει σε 13 περιπτώσεις όπου είχαν ηττηθεί εντός έδρας, ενώ σ επίπεδο Champions League αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

-Η Ρεάλ όπως προαναφέραμε δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της και θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Σέρχιο Ράμος, ενώ ο Άγιαξ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.


Ντόρτμουντ-Τότεναμ
-Το πρώτο ματς στο Λονδίνο ήταν η αιτία... της κατάρρευσης της Ντόρτμουντ, αλλά και η αρχή της αντίστοιχης κατάρρευσης της Τότεναμ. Οι Βεστφαλοί έχασαν μέσα σε λίγες ημέρες το προβάδισμα των 7 βαθμών που είχαν από την Μπάγερν, οι Σπερς βρέθηκαν από το -5 από την κορυφή στο -10!

-Πάντως οι Βρετανοί έχουν το υπέρ τους 3-0 από το πρώτο ματς, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό μαγική εικόνα καθώς στο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ έχασε τα άχαστα και στο δεύτερο δέχθηκε το 1-0 στο 48' και τα άλλα δύο γκολ μέτα το 83'!

-Ο τραυματίας Πίστσεκ είναι εκτός και αμφίβολος ο Πούλισιτς, ενώ στην Τότεναμ σίγουρα δεν παίζει ο Ντέλε Άλι και είναι αμφίβολοι οι Ντάιερ και Γουίνκς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης