Προολυμπιακό Τουρνουά 2024: Η ακτινογραφία της Δομινικανής Δημοκρατίας

Προολυμπιακό Τουρνουά 2024: Η ακτινογραφία της Δομινικανής Δημοκρατίας

Η  Δομινικανή Δημοκρατία είναι αντίπαλος της Ελλάδας στον όμιλο του Προολυμπιακού στο ΣΕΦ

domop
Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε, που η Δομινικανή Δημοκρατία έφτασε 40 λεπτά από την παρθενική της παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως στον αγώνα της τρίτης θέσης ηττήθηκε με 88-73 από την Νιγηρία στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί το 2012 στο Λονδίνο.

Έκτοτε, όμως, οι Δομινικανοί σημειώνουν σταθερή παρουσία σε μεγάλα ραντεβού, είτε πρόκειται για Παγκόσμια Κύπελλα είτε για Προολυμπιακά Τουρνουά, συμμετέχοντας και στη διοργάνωση της Ελλάδας (2-7/7), στον όμιλο με την Εθνική Ανδρών και την Αίγυπτο, με την πρεμιέρα τους να είναι την Τρίτη (2/7, 17:00) κόντρα στους «Φαραώ» και το δεύτερο αγώνα τους να είναι την Τετάρτη (3/7, 21:00) με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που με τη σειρά του τότε θα βρίσκεται στη δική του πρεμιέρα.


Κλείσιμο

Πώς έφτασε στο Προολυμπιακό Τουρνουά

Η Δομινικανή Δημοκρατία πραγματοποίησε εκπληκτική παρουσία στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, όπου με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο με Ιταλία, Ανγκόλα και Φιλιππίνες, κατάφερε να πάρει την πρόκριση, τόσο για τη δεύτερη φάση όσο και για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Στη δεύτερη φάση, ωστόσο, με τις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, οι ήττες από το Πουέρτο Ρίκο και τη Σερβία στέρησαν τη δυνατότητα να ζήσει ακόμη και το όνειρο της πιθανότητας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που κέρδισαν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς για την αμερικανική ήπειρο. Η Δομινικανή Δημοκρατία κατετάγη, τελικά, 14η στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίρνοντας θέση στο Προολυμπιακό Τουρνουά μαζί με Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία και Μεξικό από τη δική της ήπειρο.

Ο προπονητής

Ο Νέστορ Γκαρσία είναι ένας προπονητής με τη δική του μεγάλη ιστορία τα τελευταία 34 χρόνια ως προπονητής στη Λατινική Αμερική, σημειώνοντας επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, έχοντας καταγράψει το 2018 και το 2019 παρουσία και στην Ευρώπη ως κόουτς της Φουενλαμπράδα. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μάλιστα, έχει καταφέρει να οδηγήσει την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, φιλοδοξώντας να οδηγήσει στην τελική φάση και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Μετά την εξαιρετική περσινή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας, ο «Τσε», όπως αποκαλείται ο 59χρονος τεχνικός, ανανέωσε για μια τριετία με τη δομινικανή Ομοσπονδία, με βασικό στόχο να οδηγήσει την Εθνική της Δομινικανής Δημοκρατίας στα σημαντικά ραντεβού, επιδιώκοντας μια θετική παρουσία στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Ελλάδας, αλλά και στο FIBA AmeriCup του 2025.

domio


Η ομάδα

Οι απουσίες δεν είναι λίγες για τη Δομινικανή Δημοκρατία, που στερείται των υπηρεσιών αθλητών που ξεχωρίζουν στο NBA, όπως ο πρωταθλητής με τους Μπόστον Σέλτικς, Αλ Χόρφορντ, ή ο Καρλ Αντονι Τάουνς, χωρίς μάλιστα αυτοί να είναι οι μόνοι, που στερείται ο Νέστορ Γκαρσία, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε επισημάνει, ότι η πόρτα της Εθνικής είναι πάντοτε ανοικτή για όλους τους παίκτες, φυσικά και για τους NBAers. Ο «Τσε» Γκαρσία θα έχει, επομένως, να υπολογίζει αρκετά στον Κρις Ντουάρτε, ο οποίος αγωνίζεται επίσης στο ΝΒΑ και στους Σακραμέντο Κινγκς. Αρκετοί ακόμη μπορεί να αναδυθούν ως πρωταγωνιστές σε αυτό το Προολυμπιακό Τουρνουά για τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπως ο Αντρές Φελίς και ο Ζαν Μοντέρο. Αμφότεροι πραγματοποίησαν πολύ καλή χρονιά στην Ισπανία με Μπανταλόνα και Ανδόρα αντίστοιχα, με τις απουσίες της Εθνικής ομάδας τους να τους προσφέρει τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν και σε αυτή τη διοργάνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Δημήτρης Παπαδημούλης

«Παραμένει ικανός» - Η οικογένεια του Μπάιντεν τον παροτρύνει να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία


ΠΑΣΟΚ: Ήδη πέντε οι υποψήφιοι, το σκέφτονται «σοβαρά» η Διαμαντοπούλου και η Γιαννακοπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ