Προολυμπιακό τουρνουά, Μαυροβούνιο - Καμερούν 70-66: Σοβαρεύτηκε και έμεινε... ζωντανό στη «μάχη» της πρόκρισης

Προολυμπιακό τουρνουά, Μαυροβούνιο - Καμερούν 70-66: Σοβαρεύτηκε και έμεινε... ζωντανό στη «μάχη» της πρόκρισης

Το Μαυροβούνιο μετά την ήττα της πρεμιέας (από τη Βραζιλία)  του τουρνουά στη Λετονίας, έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία το Καμερούν και τα κατάφερε έστω και δύσκολα

28941488
Στη δεύτερη αγωνιστική ημέρα των προολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ, το Μαυροβούνιο αντιμετώπισε το Καμερούν στη Ρίγα και κατάφερε να επικρατήσει με 70-66, αποκτώντας πλέον ξανά ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, θέλοντας όμως ήττα της αφρικανικής ομάδας από τη Βραζιλία στο τελευταίο ματς των ομίλων ώστε να περάσει.

Οι δύο ομάδες άρχισαν με παρόμοιο ρυθμό με αποτέλεσμα στα πρώτα 5 λεπτά το σκορ να είναι στη διαφορά ενός πόντου υπέρ του Καμερούν (7-6). Οι δύο χώρες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και κάπως έτσι, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-13 υπέρ του Μαυροβουνίου.

Η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο πλευρές να μην αφήνουν η μία την άλλη να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας. Στα 5 λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το Καμερούν είχε το προβάδισμα με 21-18. Τελικά οι δύο χώρες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-29 υπέρ της αφρικανικής χώρας.

Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ για το δεύτερο μισό, το Μαυροβούνιο παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένο και γρήγορα μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το προβάδισμα. Στο 5:53 το σκορ ήταν στο 41-34 ενώ η περίοδος έληξε με τον πίνακα να δείχνει 49-42.

Κλείσιμο
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Καμερούν φαινόταν πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να βρίσκεται σε μία σταθερή απόσταση. Στα 5:03 λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, η ομάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς, ήταν στο 57-52, φτάνοντας τελικά στη νίκη με σκορ 70-66, ύστερα από buzzer beater τρίποντο του Τζόρνταν Μπαγέχε

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 32-29, 49-42, 70-66

Το πανόραμα στο τουρνουά στη Ρίγα
Group A
Γεωργία - Λετονία 55-83

Group B
Βραζιλία - Μαυροβούνιο 81-72

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα