Η Εθνική με απίστευτο Αντετοκούνμπο διέλυσε με 109-82 τη Δομινικανή Δημοκρατία στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό

Η Εθνική με απίστευτο Αντετοκούνμπο διέλυσε με 109-82 τη Δομινικανή Δημοκρατία στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό

O Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος με 32 πόντους σε 18 λεπτά χωρίς να χάσει σουτ και η Εθνική έκανε το πρώτο βήμα για τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας της Δομινικανής Δημοκρατίας με 82-109

6265504
Το πάθος και η επιθυμία του Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει καλά μπροστά στο ελληνικό κοινό που γέμισε το ΣΕΦ και να σπρώξει την Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Εθνική έκανε το καθήκον της απέναντι στο physical παιχνίδι των Δομινικανών, επικρατώντας με 82-109 και σημειώνοντας την πρώτη από τις τέσσερις νίκες που απαιτούνται για να σφραγίσει εισιτήριο για Παρίσι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξέφυγε στα μέσα της δεύτερης και στις αρχές της τρίτης περιόδου, δίχως να απειληθεί ουσιαστικά από τη Δομινικανή Δημοκρατία και πλέον στρέφεται στον αυριανό (4/7, 21:00) αγώνα με την Αίγυπτο.

Σε ο,τι αφορά τον Αντετοκούνμπο, ο Greek Freak γέμισε τη στατική του με 32 πόντους, 10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 9/13 βολές ενώπιον του Νίκου Γκάλη που βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο.

Κλείσιμο
Νέα Ζηλανδία – Ελλάδα: Το ματς
Η Εθνική έπαιξε ωραίο και γρήγορο μπάσκετ στην πρώτη περίοδο κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο… αγκυροβολημένο στο λόου ποστ, τον Τόμας Γουόκαπ να κυνηγάει μανιασμένα τον Κρις Ντουάρτε και τον Γιώργο Παπαγιάννη ψηλά έτοιμο για τρίποντο. Η Ελλάδα είχε τη λογική στόχευση στο να πάει η μπάλα κοντά στο καλάθι προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει την κυριαρχία του Αντετοκούνμπο απέναντι στους Δομινικανούς ή να βγει το ελεύθερο μακρινό σουτ μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας.



Παράλληλα, οι διεθνείς έβγαλαν καλές άμυνες, υποχρεώνοντας τη Δομινικανή Δημοκρατία να σκοράρει δυο φορές στη λήξη της επίθεσης. Έτσι η Εθνική έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 15-25, μοιράζοντας οκτώ ασίστ, τις πέντε εξ αυτών ο ουσιαστικός Νικ Καλάθης.




Στη συνέχεια η Ελλάδα έτρεξε σερί 6-0 για το 20-33 με τον Μήτογλου ενώ νωρίτερα ο Βασίλης Τολιόπουλος προσγειώθηκε στον αστράγαλο του Giannis, ο οποίος συνέχισε κανονικά σημειώνοντας εννιά πόντους σε πέντε λεπτά στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας τους 15 πόντους συνολικά πριν περάσει στον πάγκο. Οι Δομινικανοί προσπάθησαν να βρουν λύσεις με το μακρινό σουτ όμως η Εθνική διατηρούσε σταθερά διψήφιες διαφορές και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 41-56 με το εντυπωσιακό alley-oop κάρφωμα του Παπαγιάννη μετά την έβδομη ασίστ του Καλάθη (10π.). Εξάλλου, η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 47% στο τρίποντο (7/15) και 16 ασίστ για πέντε λάθη απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία που έκανε επτά λάθη.

Ακολούθως, ο Greek Freak ξεσήκωσε τον κόσμο που βρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μπλόκαρε εντυπωσιακά τον Ζαν Μοντέρο και στη συνέχεια τελείωσε ο ίδιος τη φάση για το 49-67 στο 25’ μέσα σε πανδαιμόνιο! Έτσι έφτασε σβηστά τους 26 πόντους δίχως να χάσει σουτ (9/9 δίπ., 1/1 τρίπ.)!



Η Δομινικανή Δημοκρατία προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας σε 65-75 με το τρίποντο του Ντουάρτε από τη γωνία. Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική έβρισκε πάντα λύσεις όταν οι αντίπαλοί της πλησίαζαν στο σκορ και έχτιζε ξανά διαφορά ασφαλείας. Ουσιαστικά η Ελλάδα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τη Δομινικανή Δημοκρατία, επικρατώντας με 82-109.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 41-56, 65-80, 82-109.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων

Α’ Όμιλος
Τρίτη 2/7
Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία 77-90

Τετάρτη 3/7
Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα 82-109

Πέμπτη 4/7
21.00 Ελλάδα-Αίγυπτος

Β’ Όμιλος
Τρίτη 2/7
Σλοβενία-Κροατία 92-108

Τετάρτη 3/7
Κροατία-Νέα Ζηλανδία 86-90

Πέμπτη 4/7
17.30 Νέα Ζηλανδία-Σλοβενία

Ημιτελικοί
Σάββατο 6/7

Τελικός
Κυριακή 7/7

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση Αυγενάκη στον υπάλληλο του αεροδρομίου

Καταργείται το τέλος χαρτοσήμου σε 600 συναλλαγές - Τι αλλάζει με το νέο ψηφιακό πλαίσιο


Τέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εξετάζεται να ξέσπασε μετά από πτώση drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα