Προολυμπιακό τουρνουά, Εθνική μπάσκετ: Για το 2/2 και την πρωτιά η Ελλάδα με Αίγυπτο

Η Εθνική μας κοντράρεται με την Αίγυπτο (21:00, EΡΤ 1, Novasports Start) και θέλει να μείνει αήττητη για να πάρει την πρωτιά του ομίλου πριν τα νοκ-άουτ

Εξαιρετικό ήταν το πρώτο δείγμα της Εθνικής Ελλάδος στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επικράτησε με 109-82 της Δομινικανής Δημοκρατίας και πήρε την πρώτη νίκη στον όμιλο, σε ματς που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος με 32 πόντους σε 18 λεπτά χωρίς να χάσει σουτ.

O Σπανούλης μετά το τέλος του ματς δήλωσε πως «τα παιδιά είναι περήφανα που φοράνε αυτή τη φανέλα», ενώ ο Νίκος Γκάλης τόνισε «πως θα χανόταν η μπάλα» αν έπαιζε μαζί με τον Αντετοκούνμπο. Από την πλευρά του ο Μήτογλου ανέφερε πως «μένουν άλλα τρία ματς και πρόσθεσε πως ο Γιάννης ήταν εκπληκτικός».



Πλέον η Ελλάδα έχει μπροστά της απόψε το δεύτερο ματς του ομίλου κόντρα στην Αίγυπτο (21:00, EΡΤ 1, Novasports Start) και θέλει άλλη μια νίκη με εντυπωσιακή εμφάνιση για να κάνει το 2/2 και να ετοιμαστεί για τον ημιτελικό και φυσικά όλοι ελπίζουμε και για τον τελικό που θα είναι sold out.

Η Εθνική μας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και ο Σπανούλης έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Από την άλλη η Αίγυπτος προέρχεται από την ήττα με από τη Δομινικανή Δημοκρατία με 77-90, άρα ψάχνει κάτι παραπάνω από θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Στις 17:30 η Νέα Ζηλανδία κοντράρεται με τη Σλοβενία για τον άλλο όμιλο του Προολυμπιακού του ΣΕΦ στο ματς που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στα ημιτελικά.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για την αλαζονεία μέσω Αυγενάκη - Το παρασκήνιο της διαγραφής

Έκλεψαν το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» που βρισκόταν για 1.300 χρόνια καρφωμένο σε βράχο της πόλης Ροκαμαντούρ - Δείτε βίντεο

Βροχή οι καταγγελίες και τα... ευτράπελα για τις παραλίες - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr