Προολυμπιακό 2024: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο χάνει τη συνέχεια του τουρνουά

Σημαντική απώλεια για την ΕΘνική μας, αφού ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν είναι σε θέση να παίξει στα υπόλοιπα ματς του Προολυμπιακού

kostas-antetokounmpo
Ένα κομβικό γρανάζι της χάνει η Εθνική Ελλάδας στην προσπάθεια της για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο που αποκόμισε στο ματς με την Αίγυπτο, δεν θα μπορέσει να παίξει τόσο στον ημιτελικό κόντρα στην Σλοβενία (6/7), όσο και στον τελικό (7/7) αν η Ελλάδα πάρει την πρόκριση.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε αποχωρήσει στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Αίγυπτο, για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024, με ενοχλήσεις στο γόνατο. Πήγε στα αποδυτήρια, όπου λίγο αργότερα βρέθηκαν και τα αδέρφια του, Γιάννης και Θανάσης. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, με τον Βασίλη Σπανούλη να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Αντετοκούνμπο θα υποβληθεί σε μαγνητική.

Τελικά τα αποτελέσματα έδειξαν πως χάνει τη συνέχεια του τουρνουά. «Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα με την Αίγυπτο, έδειξε κάκωση τον αριστερό επιγονατιδικό τένοντα με οίδημα θέτοντάς τον εκτός συνέχειας», ενημέρωσε σχετικά η ΕΟΚ .Eπίσης είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί στη γιορτή του αθλητισμού.

Πλέον η ομάδα του Σπανούλη μένει με λιγότερες λύσεις στη θέση «5», τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που μπορεί να παίξει φυσικά στη θέση αυτή και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Υπό προϋποθέσεις στο «5» μπορεί να προσφέρει και ο Μήτογλου.

Το Depth Chart της Εθνικής

Κλείσιμο
PG: Νικ Καλάθης, Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης
SG: Βασίλης Τολιόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
SF: Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
PF: Ντίνος Μήτογλου
C: Γιώργος Παπαγιάννης, Γιάννης Αντετοκούνμπο

Πηγή: gazzetta.gr
https://www.gazzetta.gr/basketball/proolympiako-toyrnoya-mpasket/2350105/proolympiako-toyrnoya-mpasket-2024-ethniki-o
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK