Προολυμπιακό 2024: Ελλάδα-Σλοβενία στην τιτανομαχία Γιάννη - Λούκα

Ο αναμενόμενος για πολλούς τελικός του Προολυμπιακού τουρνουα (17:30 Novasports Start, ΕΡΤ1) είναι τελικά ο πρώτος ημιτελικός με την Εθνική μπάσκετ να καλείται να αποκλείσει τους Σλοβένους για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στο Παρίσι

ellada_slovenia_mk
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα φορέσει τα γιορτινά του και οι 12.000 τυχεροί φίλαθλοι που εξασφάλισαν από νωρίς τα εισιτήρια τους (μαζί τα εκατομμύρια των τηλεθεατών) θα απολαύσουν μία Ευρωπαϊκή μάχη με άρωμα NBA.

Ναι, σε καμία περίπτωση ο σημερινός πρώτος ημιτελικός του Προολυμπιακού τουρνουά (17:30 Novasports Start, ΕΡΤ1) δεν είναι ένας αγώνας του Γιάννη Αντετοκούνμπο εναντίον του Λούκα Ντόντσιτς, αλλά από μόνη της η παρουσία των δύο σούπερ σταρ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο δίνει άλλη χροιά στην αναμέτρηση.

Μόνο που όπως έχει φανεί μέχρι στιγμής η Σλοβενία είναι ο Λούκα Ντόντσιτς, αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη παρόλο που δεν είχε (όπως και οι Σλοβένοι) ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας, ενώ ο Αντετοκούνμπο δίνει τα πρώτα του παιχνίδια μετά από 2,5 μήνες λόγω τραυματισμού, έχει δείξει ξεκάθαρα καλύτερη εικόνα, μεγαλύτερο πλουραλισμό και πλέον καλείται να δείξει ότι αντέχει και την πίεση.

Κλείσιμο
Γιατί η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αίγυπτος δεν ήταν ομάδες οι οποίες μπορούσαν να μας προβληματίσουν, αλλά κυρίως γιατί ο σημερινός είναι ένας αγώνας δίχως αύριο. Κερδίζουμε τον «πρόωρο τελικό» και έχουμε μπροστά μας τον τελικό που οδηγεί στο Παρισι (λογικά το βράδυ της Κυριακής 7/7 με την Κροατία) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χάνουμε και θα δούμε το Ολυμπιακό τουρνουά από το σπίτι μας.

«Τα παιδιά είναι έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα. Για να προετοιμαστείς για ένα τέτοιο ματς, θα πρέπει να έχεις δουλέψει και να έχεις παίξει όλα τα άλλα παιχνίδια σε πολύ υψηλή ένταση. Κι εμείς δεν κάναμε εκπτώσεις στην ενέργειά μας και στον τρόπο που παίζουμε. Με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστούμε και στο αυριανό παιχνίδι», τόνισε χθες ο Βασίλης Σπανούλης ξεκαθαρίζοντας ότι το ματς δεν είναι μια μονομαχία Αντετοκούνμπο-Ντόντσιτς...

«Άλλος παίκτης είναι ο Λούκα, άλλος παίκτης είναι ο Γιάννης ως προς το παιχνίδι τους. Με άλλους τρόπους σκοράρει ο ένας και με άλλον τρόπο ο άλλος. Δουλειά μας είναι να βάλουμε τον κάθε παίκτη στο κατάλληλο σημείο για να σκοράρει. Δεν μπορείς να έχεις τον Γιάννη στην ομάδα σου και να μην είναι σημείο αναφοράς. Από εκεί και πέρα, το μπάσκετ δεν είναι… τένις για να παίζεις ένας εναντίον ενός. Είναι ομαδικό άθλημα, έχουμε την ευλογία και την τύχη πέρα από τον Γιάννη να διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες, που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά σε συλλογικό επίπεδο και τώρα θέλουμε να τα καταφέρουμε και σε εθνικό επίπεδο».

Την ίδια άποψη πάντως εξέφρασε και ο Αλεξάνταρ Σέκουλιτς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας ο οποίος τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι σε παιχνίδι με τις εθνικές τους ομάδες. Η Σλοβενία δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς, παρότι είναι ο ηγέτης μας, ενώ και η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Γιάννης, γιατί διαθέτουν ένα φανταστικό ρόστερ. Το παιχνίδι είναι Ελλάδα-Σλοβενία, όχι Γιάννης εναντίον Λούκα. Απλώς υπάρχει ένας σούπερ σταρ σε κάθε πλευρά».

Ο Σλοβένος τεχνικός για προφανείς λόγους έχρισε φαβορί την Ελλάδα «... αντιμετωπίζουμε τους οικοδεσπότες, σε ένα κατάμεστο γήπεδο και ξέρουμε πως είναι το φαβορί του τουρνουά, όχι μόνο αυτό του αγώνα. Είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε και να τους επιτεθούμε», ωστόσο όπως σημείωσε: «Αν θες να πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να κάνεις το 2/2. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τις καλύτερες ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να κερδίσεις την Ελλάδα και μετά στον τελικό».




Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Αντώνης Ρέμος: Ο «πόλεμος» με την Αρχή για το ξέπλυμα, τα χρέη του Ηρακλή και η αγχωμένη δήλωση

Ντιμπέιτ Κασσελάκη - «87» στην Κεντρική Επιτροπή: Μάχη για τους συσχετισμούς και τις εντυπώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network