Σπανούλης: Ήρθα για να εκπροσωπήσω με τιμή και περηφάνια την πατρίδα μου

Σπανούλης: Ήρθα για να εκπροσωπήσω με τιμή και περηφάνια την πατρίδα μου

O Βασίλης Σπανούλης οδήγησε την Ελλάδα στον τελικό του Προολυμπιακού και μια νίκη μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

6267842
Η Εθνική Ελλάδας έκανε το χρέος της και με το παραπάνω στον ημιτελικό του Προολυμπιακού του ΣΕΦ. 

Απέκλεισε με 96-68 την Σλοβενία και θα παίξει την Κυριακή (21:00) με την Κροατία ή την Δομινικανή Δημοκρατία για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Ο Βασίλης Σπανούλης είδε την ομάδα του να ... καταπίνει την Σλοβενία του Ντόντσιτς, την άφησε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, μίλησε στην ΕΡΤ. 

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη 

Για την επιβλητική νίκη επί της Σλοβενίας:«Θα το πω τώρα που κερδίσαμε. Ήρθα εδώ για να εκπροσωπήσω με τιμή και περηφάνια την πατρίδα μου. Ήρθα να βάλω την κουλτούρα. Αυτό είναι το σημαντικό, η νοοτροπία και η κουλτούρα. Θα δούμε πότε θα έρθουν τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που βλέπω σε τόσο σύντομο διάστημα.

Κλείσιμο
Για την αμυντική νοοτροπία της Ελλάδας»: «Έχουμε πει πως όλα αρχίζουν από την άμυνα. Οι παίκτες πρόσεξαν την τακτική και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το αν περίμενε οι παίκτες να αφομοιώσουν τόσο γρήγορα τη φιλοσοφία του: «Το περίμενα, ναι. Έχουν εξαιρετικό ΙQ, είναι περήφανοι και θέλουν πολύ να πετύχουν».

Για το πλάνο απέναντι στη Σλοβενία: «Θέλαμε να βγάλουμε τον Ντόντσιτς εκτός παιχνιδιού και να έχουμε τον Γιάννη στην μπάλα. Όλα τα παιδιά που ήταν πάνω του έκαναν εξαιρετική δουλειά. Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά. Από την άμυνα βγαίνει και η επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι το τι δίνει ο καθένας στην ομάδα και ας μην γράφεται στη στατιστική, όπως αυτά που έκανε ο Παπαγιάννης. Θέλω να έχουμε ένα καλό σύνολο με χημεία, ρόλους και να παίζει μόνο για την νίκη».

Για τον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά: «Και τώρα τελικός. Περιμένουμε να δούμε με ποιον θα παίξουμε και να ετοιμαστούμε».



Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK