Προολυμπιακό 2024: Τελευταίο εμπόδιο η Κροατία για την Εθνική μπάσκετ πριν το Παρίσι

Στις 21:00 το τζάμπολ με μετάδοση από Novasports Start και ΕΡΤ1  - Πού θα δείτε τους τελικούς των άλλων προολυμπιακών τουρνουά

Το προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024 που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φτάνει πλέον στην ολοκλήρωσή του. Ελλάδα και Κροατία θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό με έπαθλο το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γαλλία.

Το τζάμπολ στο φαληρικό στάδιο είναι προγραμματισμένο για απόψε, Κυριακή (7/7) στις 21:00 το βράδυ (Novasports Start, ΕΡΤ1), σε έναν αγώνα ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες έχει ανακοινωθεί πως θα είναι sold out, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων καθώς υπήρξαν επιστροφές.

Η Ελλάδα προέρχεται από μία επιβλητική νίκη επί της Σλοβενίας με σκορ 96-68 ενώ από την άλλη πλευρά, η Κροατία κατάφερε να επικρατήσει αρκετά δύσκολα της Δομινικανής Δημοκρατίας, ένα ματς το οποίο τελικά έληξε 80-77.

Μοναδική απώλεια που αναμένεται να έχει Ο Βασίλης Σπανούλης, είναι αυτή του Κώστα Αντετοκούνμπο καθώς ο 26χρονος φόργουορντ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αίγυπτο υπέστη κάκωση στον αριστερό επιγονατιδικό τένοντα με οίδημα, κάτι το οποίο τον έθεσε εκτός συνέχειας.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας στο Gazzetta τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε τόσο δυνατοί και έχουμε τόση αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μας και στο πλάνο μας που δεν ένιωσα από κάποιο παιδί να υπάρχει πίεση ή άγχος! Υπήρχε μεγάλη αποφασιστικότητα, θέληση και ανυπομονησία για το παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση άγχος! Ούτε άγχος, ούτε πίεση, δεν ένιωσα κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι φάνηκε και στο παιχνίδι από την παρουσία μας».

Ο Σπανούλης στις δηλώσεις του είπε: «Δεν μου αρέσουν οι λέξεις ατυχία, κατάρα, τύχη… Σε κάποια νοκ άουτ δεν είχαμε παίξει τόσο καλά και χάσαμε. Όταν τα πράγματα πάνε καλά στην Ελλάδα είναι όλα τέλεια, όταν χάνουμε φταίνε όλοι. Πρέπει να αγαπάμε την Εθνική ομάδα με τα καλά και τα κακά της. Το πιο σημαντικό για μένα είναι τα παιδιά να έρχονται χαρούμενα, να αισθάνονται τιμή που παίζουν για την Εθνική ομάδα και όλοι να έχουμε έναν στόχο: να αντιπροσωπεύουμε όπως πρέπει την πατρίδα μας. Είμαστε στο σωστό δρόμο».

Οι υπόλοιπες μεταδόσεις της ημέρας

16:45 ANT1, ΑΝΤ1+ Formula 1 – Γκραν Πρι Βρετανίας

17:00 ΕΡΤ3 IAAF Diamond League Παρίσι

19:00 Novasports 4HD Τελικός Ρίγα Λετονία - Βραζιλία - Προολυμπιακό Τουρνουά

21:30 Novasports 4HD Τελικός Βαλένθια Ισπανία - Μπαχάμες - Προολυμπιακό Τουρνουά

Πηγή: Gazzetta


Ειδήσεις σήμερα:

Αίθριος ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας


Σώοι απεγκλωβίστηκαν δύο περιπατητές από δύσβατο σημείο στην Καστοριά


Δείτε βίντεο: Επισκέφτηκε τους Τούρκους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό ο Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr