Σπανούλης: Τα καταφέραμε μαζί 10 εκατομμύρια Έλληνες - Ο Γιάννης ήρθε για να κερδίσει

Σπανούλης: Τα καταφέραμε μαζί 10 εκατομμύρια Έλληνες - Ο Γιάννης ήρθε για να κερδίσει

Ο Βασίλης Σπανούλης συμμετείχε 2 φορές ως παίκτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα ως προπονητής οδήγησε την Ελλάδα μετά από 16 χρόνια στο Παρίσι

6269063
Η Εθνική σφράγισε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από τη νίκη επί της Κροατίας στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ 2024 και ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε πως άπαντες πρέπει να είναι υπερήφανοι για αυτή την ομάδα.

Ο Βασίλης Σπανούλης που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 και το 2008 ως παίκτης τώρα ως προπονητής οδήγησε την Ελλάδα μετά από 16 χρόνια στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. 

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στην ΕΡΤ 

«Τα καταφέραμε. Όλοι οι Έλληνες! Τα καταφέραμε 10 εκατομμύρια κόσμος! Αυτό ήθελα να πετύχω από την πρώτη στιγμή, να ενώσουμε τους Έλληνες. Η Εθνική πρέπει να ενώνει, να υπάρχει ενότητα, είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι, είμαστε πατριώτες, αγαπάμε την πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα. Να δίνουμε την καρδιά μας! Προσπάθησα να φέρω όσα έζησα με την Εθνική ομάδα, προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Το θέμα είναι ο καθένας να καταλάβει τον ρόλο του, να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Η Εθνική δεν είναι σύλλογος, πολλά παιδιά μπορεί να έχουν άλλο ρόλο σε σχέση με τους συλλόγους τους. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, πρέπει να είναι περήφανοι που αγωνίζονται στην Εθνική, είμαστε πολύ περήφανη χώρα και πολλοί περήφανοι άνθρωποι».

Και πρόσθεσε: «Σε κάθε παιχνίδι ήμασταν σοβαροί, είχαμε την ίδια δίψα, την ίδια θέληση, παίξαμε εξαιρετική άμυνα που είναι το σήμα κατατεθέν μας. Και αντιμετωπίζαμε το κάθε παιχνίδι μέρα με τη μέρα. Όσο δουλεύεις και όσο χτίζεις, θα πάρεις ό,τι σου αξίζει. Σημασία έχει ότι περάσαμε, παίξαμε δυο "τελικούς" και τους κερδίσαμε. Τελικά πήραμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιάννης ήρθε εδώ για να κερδίσει! Δεν ήλθε για να βγει πρώτος σκόρερ. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί, ο Γιάννης το έχει καταλάβει αυτό. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι πολύ ταπεινός, του αρέσει να ηγείται, αλλά έχουμε και εξαιρετικούς παίκτες γύρω από τον Αντετοκούνμπο. Ανά πάσα στιγμή ο καθένας είναι έτοιμος να βγει μπροστά».

Για την παρουσία των Καλάθη-Γουόκαπ είπε: «Ακόμα και αν έκανε 0/20 σουτ ο Νικ και 0/20 ο Γουόκαπ, πάλι το ίδιο πράγμα θα έκανα. Θα τους χρησιμοποιούσα με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω ότι οι καλοί παίκτες μπορούν να συνεργαστούν, το θέμα είναι να έχουν ψυχολογία, να νιώθουν καλά, άλλες φορές τα σουτ θα μπουν... Άλλες όχι. Τα δυο παιδιά είναι εξαιρετικά, έχουν τρομερό IQ, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Με ξέρετε πως είμαι σαν άνθρωπος, δεν είμαι για το φαίνεσθαι. Και το εννοώ αυτό. Δουλεύω και μου αρέσει να δίνω τα credits σε αυτούς που το αξίζουν. Γι' αυτό έκανα πίσω στους πανηγυρισμούς».

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε όταν ανέλαβε την Εθνική από κάποιους που υποστήριζαν ότι δεν ήταν έτοιμος, είπε: «Ο καθένας έχει την άποψή του, εγώ τη δικιά μου. Έχω τρομερή αυτοπεποίθηση και όταν είναι να κάνω κάτι, θα το κάνω όπως πιστεύω. Να χαρούμε την πρόκριση, να ξεκουραστούμε λίγες μέρες. Πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο, τον παίκτη και μετά να ετοιμαστούμε».

Για το ρόστερ που θα παραταχθεί στους Αγώνες, σημείωσε: «Αυτό είναι το ρόστερ. Και αυτοί που ήταν στην αρχή της προετοιμασίας και άλλοι που θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής. Όποιος παίζει καλά, είμαστε εδώ να τους βλέπουμε όλους και ανά πάσα στιγμή όποιος αξίζει θα είναι εδώ».

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: «Ήταν σαν αδέρφια» - Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη

Βρετανικές εκλογές - Politico: Οι υποσχέσεις του Brexit δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, τι θα κάνουν οι Εργατικοί

Φρίκη στην Ιταλία: Δολοφόνησε τον αδελφό του, τον αποκεφάλισε και πέταξε το κεφάλι από το μπαλκόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK