Λιθουανία - Πουέρτο Ρίκο 68-79: Ο μέγας Αλβαράδο έστειλε τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Tο Πουέρτο Ρίκο νίκησε 79-68 στον τελικό του Προολυμπιακού του Σαν Χοσέ και πήρε το τελευταίο χρονικά εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Πουέρτο Ρίκο έγινε η 12η ομάδα που παίρνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, για να κλείσει οριστικά το «κάδρο». Οι Πουερτορικάνοι στο Προολυμπιακό του Σαν Χοσέ, επικράτησαν μπροστά σε περίπου 14.000 συμπατριώτες τους με 79-68 της Λιθουανίας και πήραν την πρόκριση, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Χοσέ Αλβαράδο.

Ο σταρ των Πέλικανς έκλεισε με 23 πόντους, έχοντας 5/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα αλλά και 4 λάθη, σε μία μεγαλειώδη εμφάνιση. Μαζί του στη σκηνή ανέβηκε και ο Τρέμοντ Γουότερς, προσθέτοντας άλλους 18 πόντους, με το Πουέρτο Ρίκο να κυριαρχεί από το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και έπειτα.



Από πλευράς Λιθουανίας, αυτήν τη φορά ο Γκριγκόνις έμεινε στους 8 πόντους με 2/6 τρίποντα, αλλά μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιοκουμπάιτις με 16.

Με αυτόν τον τρόπο το Πουέρτο Ρίκο επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 20 χρόνια και τη διοργάνωση της Αθήνας.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 50-62, 68-79

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νικητής στις γαλλικές εκλογές ο Μελανσόν, αλλά χωρίς την πλειοψηφία - Οι έδρες που καταλαμβάνουν Νέο Λαϊκό Μέτωπο, Μακρόν και Λεπέν

Απολύθηκε παρουσιάστρια που πήρε συνέντευξη στον Μπάιντεν, της είχαν δώσει «σκονάκι» από τον Λευκό Οίκο

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr