Συγκινήσεις υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές. Τα ΜΜΕ γέμισαν με χαμογελαστές κυρίες και κυρίους. Από την ΕΣΤΙΑ του 1931 ακολουθεί ένας αρκετά πικρόχολος σχετικός σχολιασμός

Τουλάχιστον είκοσι πέντε χιλιάδες άνθρωποι ευρίσκονται εδώ και λίγο καιρό σε έντονη συγκινησιακή κατάσταση!

Ο αριθμός εκείνων που κρίνουν τον εαυτόν τους άξιο να αποδυθεί στον εκλογικό αγώνα είναι ασφαλώς διπλάσιος, τριπλάσιος, ίσως και τετραπλάσιος. Αλλά επί τέλους συνέρχονται οι περισσότεροι και μένουν οι πιο πάνω αναφερθείσες χιλιάδες, άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι προικισμένοι με όλα τα προσόντα τα απαιτούμενα για την διαχείριση των κοινών...

Κάθε Έλληνας* κρύβει μέσα του ένα μικρό πολιτευτή, ο οποίος με την κατάλληλη καλλιέργεια και φυσικά το ανάλογο ύφος αναπτύσσεται σε βουλευτάκο και γιατί όχι και σε υπουργάκο.

Ο Θεός είναι πάντοτε μεγάλος και μεγαλόψυχος, βοηθάει δε και σπρώχνει όλους τους ¨...άκους¨. Σαν Μεγαλοδύναμος που είναι έχει κηρυχθεί υπέρ της προωθήσεως των μικρών, των αδυνάτων, και εν γένει πάσης ασημότητας!

Εδώ και λίγο καιρό, λοιπόν, βλέπουμε διαφόρους κυρίους, οι οποίοι, ενώ κατά τις άλλες ημέρες φαινόντουσαν λογικοί και ήρεμοι, έχουν καταληφθεί από ένα είδος γλυκύτατης παράκρουσης.

-Τι έχετε και είστε αγαπητέ τόσο ανήσυχος;
-Άσε τα φίλε μου... άσε τα. Με ζητούν από κάτω! Δεν ξέρω τι να κάνω... Να το αποφασίσω ή όχι;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει το ¨από κάτω¨, οφείλουμε να εξηγήσουμε ότι στην εκλογική διάλεκτο λέγεται η επαρχία του ανήσυχου κυρίου, τον οποίον ζητούν επίμονα οι εκλογείς ως νέον άνδρα, και ο οποίος καλείται να σώσει την άθλια κατάσταση του τόπου.

Δι΄όσους πάλι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει νέος ανήρ, παραπέμπουμε σε όλα τα καφενεία, τα ειρηνοδικεία και τα πταισματοδικεία, εις τους καταλόγους των αποτυχόντων σε όλους τους άλλους κλάδους και όλα τα στάδια του βίου, εις όλους εκείνους εν γένει τους οποίους καθώς είπαμε ο Θεός αγαπά και ωθεί προς τα πάνω.

Είναι παρατηρημένο ότι η χώρα μας έχει κατά περιόδους πάντοτε ανάγκη από νέους άνδρες, οι οποίοι μόλις αναφανούν γίνονται παραδόξως αμέσως παλαιοί, και πρέπει αυθωρεί να προκύψουν άλλοι νέοι και ούτω καθεξής. Διότι είναι πάλι παρατηρημένο ότι τίποτε άλλο δεν μπαγιατεύει τόσο γρήγορα στην Ελλάδα όσο ο νέος ανήρ!
Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός για τη νέα σοδειά. Το ζητούν, βλέπετε
, οι ¨από κάτω¨...


*Δεν έγραψα για Ελληνίδες, γιατί εμφανίζονται στο προσκήνιο αργότερα. Συγκεκριμένα 439 Ελληνίδες έλαβαν μέρος στις Δημοτικές εκλογές του 1934, ενώ η πρώτη Ελληνίδα Δήμαρχος, η κ. Μαρίκα Μπότση-Τσαλαπίρα εκλέχτηκε στην Αμαλιάδα 10 χρόνια μετά!



(βασισμένο σε χρονογράφημα του ¨ΛΑΥΡΑ¨ στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, 1931)
Θωμάς Σιταράς, Αθηναιογράφος- Συγγραφέας, FB: Σιταράς Θωμάς



Ειδήσεις σήμερα:

Η Ελληνίδα με την αλλαντίαση πήγε στο νοσοκομείο στο Μπορντό και της είπαν ότι έπαθε λαρυγγίτιδα

Βίντεο: Γενέθλια γιόρταζε ο 23χρονος που έγινε τσακωτός να κάνει σεξ σε τουαλέτα αεροπλάνου - Τον αποθέωσαν οι επιβάτες

Αποταχθείς αστυνομικός ο Τούρκος που συνελήφθη μετά την εκτέλεση των 6 στη Λούτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr