Maxime Bouttier: Ο Γάλλος σεφ που παίζει με τη φύση και λατρεύει την κρητική κουζίνα
Επειτα από 15 χρόνια εμπειρίας σε κουζίνες με αστέρια Michelin, πρόσφατα άνοιξε το «Géosmine», το νέο στέκι των foodies στο Παρίσι
«Το “Géosmine” είναι ένας πολυτελής χώρος που δεν προκαλεί αμηχανία, η διακόσμηση βασίζεται σε φυσικά στοιχεία και δεν υπάρχει τίποτα που να αποσπά την προσοχή από το γεύμα. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι αυτό που τρως. Για μια αντίστοιχη γαστριμαργική εμπειρία στο Παρίσι μπορείς να πας σε μερικά βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, όμως το κόστος και η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετικά. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε κάνουν επίσης το “Géosmine” ξεχωριστό. Για παράδειγμα, φτιάχνουμε τα δικά μας αλλαντικά ψαριών από χέλια ή σκουμπριά, αποξηραίνοντας και καπνίζοντας το κρέας. Τα χρησιμοποιούμε για να καρυκεύσουμε κάποιες συνταγές, όπως κάνουμε με τα αλλαντικά κρέατος, αλλά με λιγότερο λίπος», λέει ο τολμηρός Μαξίμ Μπουτιέ.
«Είναι σημαντικό να τρώμε λαχανικά, αλλά με τη χορτοφαγία ξεχάσαμε τις πραγματικές σάλτσες»
«Μια από τις νέες τάσεις στη γαστρονομία είναι η δημιουργία ενός πιάτου χωρίς μαγείρεμα. Κάποια εστιατόρια επαναπαύονται στις καταπληκτικές πρώτες ύλες χωρίς να χρησιμοποιούν καμία τεχνική. Πριν από μερικά χρόνια, η τάση ήταν η αποδόμηση των υλικών, τώρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο - το προϊόν απλώς μαγειρεύεται και τοποθετείται σε ένα πιάτο. Το γεύμα πρέπει να είναι καλό φυσικά, αλλά όταν πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο, θέλουμε και να εντυπωσιαστούμε, να δούμε τη δουλειά πίσω από μια συνταγή. Η τάση της χορτοφαγίας δεν βοήθησε: είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε και να τρώμε λαχανικά, αλλά έχουμε ξεχάσει τις πραγματικές σάλτσες», επισημαίνει ο Μπουτιέ.
Ειδήσεις σήμερα
Με 3 ευρώ κέρδισε τα €8,1 εκατ. ο μεγάλος τυχερός του Τζόκερ
Σήμερα στις 11 ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες - Τι θα περιλαμβάνουν
Survivor 2024: Οι τέσσερις νέοι παίκτες και ο πρώτος υποψήφιος της εβδομάδας - Δείτε βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr