Φωκίωνος Νέγρη: Το ακίνητο των 980.000 ευρώ που ταξιδεύει στον χρόνο
fokionos_arthrou

Φωκίωνος Νέγρη: Το ακίνητο των 980.000 ευρώ που ταξιδεύει στον χρόνο

Σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, που κάποτε μονοπωλούσε η αριστοκρατία της πόλης, υπάρχει ένα διαμέρισμα που εξακολουθεί να προσφέρει την αίγλη μιας άλλης εποχής

Η περιοχή της Φωκίωνος Νέγρη, μια αστική όαση πάνω από την πολύβουη λεωφόρο Πατησίων, αποτελούσε ανέκαθεν μία από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι η καρτποσταλική γειτονιά της Κυψέλης με τις πλατείες και τον πεζόδρομο, το πράσινο, τις πολυτελείς πολυκατοικίες, αλλά και τα παλιά αρχοντικά όπου εγκαταστάθηκαν ευυπόληπτες οικογένειες της Αθήνας πριν αρχίσουν να κατευθύνονται στο Κολωνάκι. Εκεί βρίσκεται μέχρι και σήμερα ένα από τα πλέον ιστορικά διαμερίσματα της πόλης, το οποίο περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της Greece Sotheby’s International Realty και πωλείται αντί 980.000 ευρώ.




«Το διαμέρισμα αυτό έχει πρωταγωνιστήσει σε παλιές δημοφιλείς ελληνικές ταινίες, αλλά και πιο πρόσφατα σε γνωστές διαφημίσεις. Μία από τις τελευταίες φορές που μπήκε κάμερα στα ενδότερά του ήταν για χάρη των γυρισμάτων της ξένης σειράς “Tehran” -εδώ γύρισε σκηνές της η Xολιγουντιανή σταρ Γκλεν Κλόουζ-, αλλά και για το τηλεοπτικό διαφημιστικό του Μακεδονικού Χαλβά», μας λέει η ιδιοκτήτριά του.



Ψηλοτάβανο, με αριστοτεχνικά κατασκευασμένα πατώματα και φιλοτεχνημένες οροφές, το υπέροχο αυτό διαμέρισμα εκτείνεται σε 350 τ.μ. προβάλλοντας τη γοητεία και τη λάμψη μιας άλλης εποχής. Το διαφορετικό χρώμα σε κάθε δωμάτιο δημιουργεί έντονες εναλλαγές εικόνων, ενώ τα ψηφιδωτά, οι λεπτομέρειες στα μωσαϊκά και το παρκέ, τα μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο φως να λούζει τους χώρους αλλά και οι μεγάλοι διάδρομοι, από αυτούς που δεν συναντάμε πια στα σύγχρονα σπίτια, που ενώνουν τις πέντε κρεβατοκάμαρες δημιουργούν ένα νοσταλγικό σκηνικό όπου πρωταγωνιστούν η άνεση, η πολυτέλεια και το καλό γούστο.



Η πολυκατοικία, που ακολουθεί τις αρχιτεκτονικές γραμμές του 1930, υπενθυμίζει ότι τέτοιες κατοικίες, όπως και τα νεοκλασικά κτίρια, σηματοδοτούσαν για δεκαετίες την αισθητική της Αθήνας, πολύ πριν εμφανιστούν οι μοντέρνες μονοκατοικίες των 2.000 τ.μ., που μπορεί να εντυπωσιάζουν, αλλά υστερούν σε αριστοκρατική ατμόσφαιρα και φινέτσα. Το γεγονός ότι το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο συνεπάγεται και άμεση οπτική πρόσβαση στον πανέμορφο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, με τα δένδρα και τα γουστόζικα καφέ και εστιατόρια να θυμίζουν κάτι από το Μαρέ της Γαλλίας.



Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα σπάνιο ακίνητο που απευθύνεται σε εκείνους που αναζητούν την αθωότητα και τη μαγεία που σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο. Η μεγαλοπρεπής είσοδος με το μαρμάρινο δάπεδο και τις βαριές ξύλινες πόρτες σε βάζει αμέσως στο κλίμα, ενώ στον κόσμο του design ένα διαμέρισμα σαν κι αυτό θεωρείται ιδιαίτερης αξίας αφού αποτελεί ζωντανό μνημείο της εποχής όπου τις πολυκατοικίες υπέγραφαν σημαντικοί αρχιτέκτονες και όχι μαζικοί εργολάβοι και κατασκευαστές. Τότε που κάθε πολυκατοικία της Φωκίωνος Νέγρη αποτελούσε και ένα κόσμημα της πόλης.



Σήμερα, το αθηναϊκό διαμέρισμα που ξεχωρίζει στον κατάλογο της Greece Sotheby’s International Realty μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες του σύγχρονου κατοίκου προσφέροντας το high end lifestyle του χθες.



Ο νέος ιδιοκτήτης, με ιδιαίτερες απαιτήσεις σίγουρα και λάτρης του κέντρου της Αθήνας, θα είναι ένας από τους επίμονους εκείνους ρομαντικούς που συμβάλλουν με πάθος στην αισθητική αναβάθμιση ιστορικών διαμερισμάτων του αστικού τοπίου. Σε μια πρωτεύουσα εξάλλου που αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως ένας διεθνής προορισμός για 12 μήνες τον χρόνο, το ακίνητο αυτό θα εκπληρώσει κάθε προσδοκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης