Νίκος Βέρτης: Όλη η δικογραφία για τον «μαϊμού» εμβολιασμό των μουσικών του

Νίκος Βέρτης: Όλη η δικογραφία για τον «μαϊμού» εμβολιασμό των μουσικών του

Το κατηγορητήριο κατά του ερμηνευτή, του στενού συνεργάτη του και του Κύπριου ψευτογιατρού, η ευρωπαϊκή εντολή έρευνας, το υπόμνημα εξηγήσεων και η δίκη που πήρε αναβολή

NIKOS_VERTHS_2
Στις δεκάδες σελίδες που συγκροτούν τη δικογραφία για τον «ψεύτικο» εμβολιασμό των μουσικών και τεχνικών του Νίκου Βέρτη προκειμένου να μεταβούν για δύο συναυλίες στο Ισραήλ τον Μάϊο του 2021, κρύβονται άγνωστες λεπτομέρειες της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Oι εξηγήσεις που έδωσε ο Νίκος Βέρτης για την υπόθεση των «μαϊμού» εμβολίων μέσω απολογητικού υπομνήματος δεν έπεισαν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών που ανέλαβε την έρευνα.

Μετά την περάτωσή της ο δημοφιλής ερμηνευτής κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ηθική αυτουργία σε κατ΄ εξακολούθηση κατάρτιση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού και ηθική αυτουργία για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο στενός του συνεργάτης Χαράλαμπος Καμπάς, ενώ ο Κύπριος «ψευτογιατρός» Δημήτρης Παναγιώτου κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Η κατάθεση-φωτιά

Κλείσιμο
Η δικογραφία το σύνολο της οποίας παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν δύο πρώην πλέον μουσικοί του Νίκου Βέρτη όταν έμαθαν ότι το εμβόλιο ήταν «μαϊμού», την Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας για τον Κύπριο διασώστη που εμφανίστηκε ως γιατρός και εμβολίασε τριάντα δύο άτομα παρότι το αρνείται στην κατάθεσή του καθώς και τα υπομνήματα του ερμηνευτή και του στενού συνεργάτη του.

Ο Μανώλης Επιτροπάκης που απολύθηκε από την ορχήστρα του Νίκου Βέρτη κατέθεσε ως μάρτυρας στις 7 Ιουνίου του 2022 για τα όσα έλαβαν χώρα στην υπόθεση.
verths-arthrou
Η selfie που βγάζει ο μουσικός Μάνος Επιτροπάκης στην είσοδο του «Yton» την ημέρα του εμβολιασμού, με φόντο την αφίσα του Νίκου Βέρτη

Αφού εξηγεί ότι λόγω της πανδημίας τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου να μεταβούν στο Ισραήλ για τις δύο συναυλίες έπρεπε να εμβολιαστούν και στην Ελλάδα δεν είχε ανοίξει το ηλικιακό τους όριο, ενημερώθηκαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο και επισημαίνει: «Ο Χαράλαμπος Καμπάς στενός συνεργάτης του κ. Βέρτη, ο οποίος αναλαμβάνει επί σειρά ετών την οργάνωση των συναυλιών του στο εξωτερικό, με διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία είναι νόμιμη και ότι θα μας χορηγηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου».

Ακολούθησε στις 14 Απριλίου του 2021 ο περίφημος εμβολιασμός στο κέντρο ΥΤΟΝ όπου εμφανίζεται τα τελευταία δέκα χρόνια ο δημοφιλής ερμηνευτής. «Εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο χώρο και ο κύριος Βέρτης ο οποίος επέβλεπε την διαδικασία και μας είπε ότι είχε εμβολιαστεί ο ίδιος και οι συγγενείς του, αλλά αυτό δεν έγινε μπροστά μας. Μου έκανε εντύπωση ότι κατά την διάρκεια του εμβολιασμού, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε νοσηλευτικό προσωπικό για πιθανή αντιμετώπιση παρενεργειών, παρά μόνο ένας γιατρός με πολιτικά ρούχα» τόνισε στην κατάθεσή του ο Επιτροπάκης.

Ακολούθησε η δεύτερη δόση δυο εβδομάδες μετά και ακολούθως το κομφούζιο με τις ψεύτικες κάρτες εμβολιασμού που ανέφεραν το MEGA EMVOLIASTIKO KENTRO ELLINIKON ως τον χώρο εμβολιασμού και είχε διαφορετικές ημερομηνίες.
Οι μουσικοί μεταβαίνουν στο Ισραήλ αλλά οι δύο συναυλίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ λόγω επιθέσεων με ρουκέτες στο Τελ Αβίδ και όταν επιστρέφουν ο Επιτροπάκης κάνει το αυτονόητο.
«Με δική μου πρωτοβουλία έκανα τεστ αντισωμάτων και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Εγώ ζήτησα εξηγήσεις από τον κ. Χαράλαμπο Καμπά αλλά δεν μου δόθηκε επίσημη ενημέρωση» λέει στην κατάθεσή του.

Η Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας και ο ψευτογιατρός

Οι συνάδελφοι του Επιτροπάκη ενημερώνονται από αυτόν για τα τεκταινόμενα, κάνουν και αυτοί τεστ αντισωμάτων τα οποία βγαίνουν αρνητικά.
Ο Νίκος Βέρτης τους καλεί τελικά σε μια συνάντηση και τους λέει ότι εξαπατήθηκε και ο ίδιος από τον Κύπριο γιατρό που τελικά ήταν διασώστης, ενώ τους προτρέπει να κρατήσουν «χαμηλά» το θέμα γιατί θα υπάρχει κακή δημοσιότητα.
Ένας μουσικός, ο Περικλής Αλιώπης παραιτείται και κινείται δικαστικά κατά αγνώστων, καλώντας ως μάρτυρα τον Μάνο Επιτροπάκη, ο οποίος καταθέτει αυτά που γνώριζε και μετά απολύεται από την ορχήστρα του Νίκου Βέρτη ο οποίος κινείται δικαστικά κατά του Αλιώπη και του Επιτροπάκη κατηγορώντας τους ως ψεύτες.
verths
Ο ψευτογιατρός δήθεν κάνει το εμβόλιο σε έναν από τους μουσικούς του Βέρτη μέσα σε σουίτα του «Yton»

Με Ευρωπαϊκή εντολής έρευνας αναζητείται ο ψευτογιατρός Δημητράκης Παναγιώτου, που έκανε ένεση με άγνωστο υγρό και όχι το εμβόλιο της Pfizer σε τριάντα άτομα και οι Ελληνικές αρχές ζητάνε την συνδρομή της Κυπριακής αστυνομίας.
Ο Παναγιώτου ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον προσέλαβε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Βέρτη Χαράλαμπος Καμπάς στην κατάθεση που δίνει στις Κυπριακές αρχές αρνείται ότι εμβολίασε τους μουσικούς και τους τεχνικούς του Νίκου Βέρτη λέγοντας: «Εγώ μετέβηκα εκεί (στην Αθήνα) και πήγα απευθείας στο μουσικοχορευτικό κέντρο που τραγουδά ο Βέρτης και εκεί παρουσία πολλών προσώπων δεν θυμάμαι ακριβώς αριθμό ξεκίνησα έλεγχο rapid test και πιο συγκεκριμένα την διαδικασία ελέγχου από την μύτη κάθε προσώπου ξεχωριστά. Σε καμία περίπτωση δεν χορήγησα ενέσιμα στο σώμα τους κανένα εμβόλιο και δεν είχα καμία εξουσία να κάμω τέτοιο πράγμα. Εξάλλου δεν είχα εμβόλια μαζί μου και που να βρω στην Ελλάδα κάτι τέτοια».

Τα όσα λέει έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση του «μαϊμού» εμβολιασμού που έφερε τελικά τον Νίκο Βέρτη, τον Χαράλαμπο Καμπά και τον Δημητράκη Παναγιώτου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο Βέρτης τα ρίχνει στους Ισραηλινούς

Στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων ο Νίκος Βέρτης ρίχνει όλη την ευθύνη για τον ψεύτικο εμβολιασμό στην Ισραηλινή εταιρία παραγωγής που διοργάνωνε τις συναυλίες.

«Η εταιρία παραγωγής» επισημαίνει ο ερμηνευτής «ανέλαβε με δική της πρωτοβουλία και διοργάνωσε τον εμβολιασμό μας μέσω ενός Κύπριου ο οποίος ήταν υποτίθεται γιατρός με το όνομα Δημήτρης, διαβεβαιώνοντας μας πως πρόκειται για μια καθόλα νόμιμη και ασφαλή διαδικασία και ότι ο ίδιος έφερε την ιδιότητα του γιατρού».
sms-1
sms2
sms3
SMS που αντάλλαξαν οι δύο μουσικοί με τον Χαράλαμπο Καμπά, στενό συνεργάτη του Βέρτη, όταν αντιλήφθηκαν την απάτη

Αυτό όμως που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γιατί ο Νίκος Βέρτης δεν κινήθηκε νομικά-εκτός από ένα εξώδικο που έστειλε στην Ισραηλινή εταιρία-εναντίον της μετά από όλη αυτή την απίστευτη περιπέτεια που βίωσε αυτός και οι συνεργάτες του.

Εφόσον οι Ισραηλινοί ανέλαβαν τον εμβολιασμό «μαϊμού», αυτοί βρήκαν τον ψευτογιατρό σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα της δικογραφίας και ενέπλεξαν την κυβέρνηση τους, αυτή της Κύπρου, τον Νίκο Βέρτη και τον Ισραηλινό επενδυτή, δεν πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις;

Πάντως η Ισραηλινή εταιρία παραγωγής EGOeast απάντησε στην εξώδικη διαμαρτυρία του Νίκου Βέρτη επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν ανέλαβε τον ψεύτικο εμβολιασμό και ότι δεν ήταν υπεύθυνη γι’ αυτόν, μέσω επιστολής που απέστειλε το στέλεχος της Έντουαρντ Σινκαρέφσκι.

Τον ισχυρισμό του ψευτογιατρού ότι δεν τους εμβολίασε διαψεύδει στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων τόσο ο ερμηνευτής όσο και ο στενός του συνεργάτης Χαράλαμπος Καμπάς που τονίζει ότι δεν τον προσέλαβε ποτέ για να τους εμβολιάσει όπως επιμένει ο Παναγιώτου.

«Τονίζω δε» λέει ο Καμπάς «πως δεν μας υπέβαλλε ποτέ σε PCR τεστ αλλά μας εμβολίασε κανονικά ή τουλάχιστον έτσι μας είπε πως έπραξε και προφανώς πειστήκαμε, λόγω του γεγονότος ότι υποβληθήκαμε σε εμβολιασμό λαμβάνοντας δύο φορές ένα φάρμακο σε ενέσιμη μορφή, το οποίο υποτίθεται κατά τα λεγόμενά του ήταν οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer».

Τρία και πλέον χρόνια μετά από την ημέρα που τριάντα άνθρωποι εμβολιάστηκαν με ένα άγνωστο υγρό η υπόθεση έχει ακόμη δρόμο μέχρι να αποδειχθεί ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι σε αυτή την απίστευτη ιστορία και η δίκη που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας πήρε αναβολή ενώ δεν έγινε γνωστή η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης