Αβραάμ Λίνκολν: Είχε ερωτικές σχέσεις με άνδρες, υποστηρίζει νέο ντοκιμαντέρ

Στο επίκεντρο των αποδείξεων για τη σεξουαλική ταυτότητα του Λίνκολν βρίσκονται επιστολές που έγραψε σε υποτιθέμενους άνδρες εραστές

Με τη σεξουαλική ζωή του Αβραάμ Λίνκολν, συμπεριλαμβανομένων των θεωριών ότι είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις με άνδρες, ασχολείται το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Lover of Men: The Untold History of Abraham Lincoln. Το πικάντικο υλικό επιχειρεί να ρίξει φως στην ιδιωτικής ζωής του προέδρου του 19ου αιώνα και εξετάζει τις σχέσεις του Λίνκολν με τους άνδρες πριν εκλεγεί πρόεδρος το 1860.

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθετεί ο Shaun Peterson, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πάνω από δώδεκα μελετητές, ιστορικούς και ειδικούς στη ζωή του Λίνκολν.

Η επιστημονική συζήτηση για τη σεξουαλικότητα του θρυλικού 16ου προέδρου υπάρχει εδώ και δεκαετίες, κυρίως με βάση τις επιστολές που έγραφε σε στενούς άνδρες φίλους του.


Οι απόψεις κυμαίνονται από το ότι ήταν κρυφός ομοφυλόφιλος μέχρι το ότι απλώς πειραματιζόταν με τη σεξουαλικότητά του, ενώ ήταν κατά κύριο λόγο στρέιτ. Ένα τρέιλερ που κυκλοφόρησε δίνει αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις με περισσότερους από δώδεκα μελετητές και ιστορικούς του Λίνκολν που συζητούν τα στοιχεία.

Ηθοποιοί παρουσιάζονται επίσης να απεικονίζουν οικείες σκηνές μεταξύ του Λίνκολν και ανδρικών προσώπων της ζωής του, όπως το κράτημα του χεριού και το αγκάλιασμα στο κρεβάτι.

Στο επίκεντρο των αποδείξεων για την queer ταυτότητα του Λίνκολν βρίσκονται επιστολές που έγραψε σε υποτιθέμενους άνδρες εραστές, καθώς και άλλες από ανθρώπους που ασχολούνταν με την προσωπική του ζωή.

«Αγαπητέ Σπιντ, θα είμαι πολύ μόνος χωρίς εσένα, αγάπη μου Λίνκολν», καταλήγει ένα από αυτά που διαβάζονται στα τρέιλερ, αναφερόμενο στον Τζόσουα Φράι Σπιντ.


Ο Σπιντ ήταν ο πιο συχνά αναφερόμενος πιθανός ομοφυλόφιλος σύντροφος του Λίνκολν, καθώς οι δυο τους είχαν στενή φιλία που διήρκεσε από τα νεανικά τους χρόνια μέχρι τη δολοφονία του Λίνκολν.

Ένας άλλος άνδρας, που επίσης αναφέρεται στο τρέιλερ, ήταν ο λοχαγός του στρατού και σωματοφύλακας του Λίνκολν, Ντέιβιντ Ντέρικσον, ο οποίος ήταν αντικείμενο κουτσομπολιού.

Η Elizabeth Woodbury Fox, σύζυγος του ναυτικού βοηθού του Λίνκολν, έγραψε στο ημερολόγιό της στις 16 Νοεμβρίου 1862 για μια φήμη που άκουσε γι' αυτούς.

«Η Τις λέει: 'Ω, υπάρχει ένας στρατιώτης εδώ που είναι αφοσιωμένος στον πρόεδρο, οδηγεί μαζί του και όταν η κυρία Λ. δεν είναι στο σπίτι, κοιμάται μαζί του'. Τι πράγματα είναι αυτά», έγραψε. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτή η καταχώρηση παρερμηνεύτηκε, καθώς το "τι πράγματα!" την εποχή εκείνη χρησιμοποιούνταν για να σημαίνει ότι το κουτσομπολιό ήταν παράλογο (σύμφωνα με τη φράση "πράγματα και ανοησίες"), και όχι κάτι σκανδαλώδες.

Το τρέιλερ εξηγεί επίσης πώς η σεξουαλικότητα τον 19ο αιώνα ήταν πολύ πιο ρευστή από ό,τι είναι σήμερα. «Η ταινία συμπληρώνει ένα σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας που λείπει και προκαλεί το κοινό να σκεφτεί γιατί έχουμε μια τόσο περιορισμένη άποψη για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Χλιδή και λαμπεροί σταρ στον γάμο του γιου του μεγιστάνα Αμπάνι στην Ινδία - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η Μαρία Αναστασοπούλου και ο Γιάννης Κολοκυθάς χώρισαν μετά από 12 χρόνια


Αμφιλοχία: Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και αυτοκτόνησε - Το θύμα τον είχε μηνύσει για βία πριν από δύο μέρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr