Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Ξεχώρισε παγκοσμίως η πρώτη ελληνική ομάδα BBQ

Συνολικά, εκατόν έξι ομάδες από είκοσι δύο χώρες, από τη Βραζιλία μέχρι τη Νορβηγία, υπέβαλαν αίτηση για να διαγωνιστούν με την ελληνική ομάδα να καταλαμβάνει την 33η θέση 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η πρώτη μας Ελληνική Ομάδα BBQ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BBQ στη Στουτγάρδη, της Γερμανίας. Συνολικά, εκατόν έξι ομάδες από είκοσι δύο χώρες, από τη Βραζιλία μέχρι τη Νορβηγία, υπέβαλαν αίτηση για να διαγωνιστούν.

Η Ελληνική μας ομάδα κατέλαβε την τριακοστή τρίτη θέση συνολικά – μια τεράστια επιτυχία για μια τόσο νέα ομάδα.

Η Ελληνική Ομάδα BBQ αποτελείται από οκτώ μέλη από όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε μόλις πριν από έξι μήνες και, με επικεφαλής τη σεφ κρεάτων και φωτιάς Μυρσίνη Λαμπράκη, η ομάδα είχε μόνο λίγες προπονήσεις για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η σεφ Μυρσίνη συγκρότησε με δεξιοτεχνία μια ομάδα ερασιτεχνών στο BBQ και τους μετέτρεψε σε παγκόσμιου επιπέδου ανταγωνιστές, έτοιμους να αντιμετωπίσουν καταξιωμένους σεφ με εστιατόρια στη διεθνή σκηνή.

Η Παγκόσμια Ένωση BBQ (WBA) διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Η WBA δίνει έμφαση στις ολοκληρωμένες τεχνικές BBQ. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρέπει να διαγωνιστούν σε όλες τις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν πέντε κατηγορίες κρεατικών, ψαριών και vegetarian με συνοδευτικά μαγειρεμένα με φωτιά και smoke.

Η πρώτη Ελληνική Ομάδα BBQ κέρδισε τη 15η θέση στην κατηγορία Ψάρι και Συνοδευτικά και κατετάγη στο πρώτο τρίτο σε τέσσερις από τις έξι κατηγορίες!

Μείνετε συντονισμένοι για τα προσεχή γεγονότα για να στηρίξετε την πρώτη Ελληνική Ομάδα BBQ! Ακολουθήστε τους στο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr