Το ιστορικό φαρμακείο της Λάρισας με το αγαπημένο επί δεκαετίες καλλυντικό

Το φαρμακείο με την ιδιαίτερη νεοκλασική αισθητική και τη διάσημη κρέμα

Το ιστορικό φαρμακείο του Κωνσταντίνου Αστεριάδη αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της Λάρισας, με ρίζες που φτάνουν στο 1870, όταν ήρθε από τη Βιέννη πλήρως εξοπλισμένο και διακοσμημένο. Ο Κωνσταντίνος Αστεριάδης, ως εμπειρικός φαρμακοποιός, έλαβε επίσημη άδεια άσκησης επαγγέλματος το 1882, συνεχίζοντας τη λειτουργία του φαρμακείου που είχε ξεκινήσει ο θείος του, Αναστάσιος Αστεριάδης.

Το φαρμακείο, με την ιδιαίτερη νεοκλασική αισθητική, φιλοξενούσε έναν μοναδικό συνδυασμό από ξύλινες προθήκες, ζυγαριές, και φαρμακευτικά εργαλεία, δημιουργώντας μια εικόνα άλλης εποχής. Λειτούργησε κανονικά στην οδό Κύπρου έως το 1997, όταν η λειτουργία του διακόπηκε και το κτίριο κατεδαφίστηκε, για να δώσει τη θέση του σε μια σύγχρονη πολυκατοικία. Σήμερα, το φαρμακείο εκτίθεται ως μουσειακό έκθεμα στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη μιας άλλης εποχής.

Ιδιαίτερη φήμη είχε αποκτήσει η περίφημη "κρέμα Αστεριάδη", ένα καλλυντικό προϊόν που κατασκευαζόταν αποκλειστικά στο φαρμακείο και αγαπήθηκε από τις κυρίες της τότε «καλής κοινωνίας» της Λάρισας. Η κρέμα, που θεωρούνταν ένα είδος «μπότοξ» της εποχής, υπόσχονταν φρεσκάδα και λάμψη, καθιστώντας τη ανάρπαστη. Ακόμη και σήμερα, αποτελεί σημείο αναφοράς στις συζητήσεις των παλαιότερων, διατηρώντας τον μύθο της ζωντανό.

Πηγή onlarissa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr