Στα άδυτα του «The Voice»

Στα άδυτα του «The Voice»

Το talent show-φαινόμενο που έχει κατακτήσει το τηλεοπτικό κοινό σε 49 χώρες αλλά και πληθώρα βραβείων έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1

Στα άδυτα του «The Voice»
Ο Αντώνης Ρέμος κάθεται με τα μάτια κλειστά και ένα μισό χαμόγελο πάει να σχηματιστεί στα χείλη του. Δίπλα του, η Δέσποινα Βανδή κουνάει ρυθμικά το κεφάλι της κοιτώντας κάπου ψηλά. Στα δεξιά της ο Μιχάλης των Stavento σαν να σκέφτεται να πατήσει το κουμπί μπροστά του, ενώ η Μελίνα Ασλανίδου, στην άλλη άκρη, μοιάζει έτοιμη να αρχίσει να σιγοτραγουδάει στον ρυθμό της ζωντανής μπάντας που παίζει ακριβώς από πίσω της, πάνω στο εντυπωσιακό stage του «The Voice», όπου εμφανίζονται οι υποψήφιοι παίκτες. Οι καλλιτέχνες -όλοι τους για πρώτη φορά στον ρόλο μιας κριτικής επιτροπής- κάθονται σοβαροί στις θέσεις τους. Ευτυχώς, γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους κι έτσι ο πάγος που θα μπορούσε να συνοδεύει το ξεκίνημα μιας τηλεοπτικής συνύπαρξης δεν υπάρχει. Τα μικρόφωνά τους είναι ακόμα κλειστά και δεν μπορώ να ακούσω τι λένε, αλλά φαίνεται να κάνουν πλάκα και να διασκεδάζουν πραγματικά με τον καινούριο τους ρόλο. Για πρώτη φορά είναι «μέντορες» πάνω σε κάτι που και οι τέσσερις λατρεύουν: τη μουσική. Οταν ο πρώτος διαγωνιζόμενος πατάει το πόδι του στη σκηνή, το στομάχι μου σφίγγεται. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ την αγωνία του, ενώ προσπαθεί να πατήσει σωστά στις νότες, να βλέπει την πλάτη από τις τέσσερις «ηλεκτρικές καρέκλες» των κριτών του. Και να παρακαλάει σιωπηρά κάποιος από τους τέσσερις να του δώσει την ευκαιρία και να γυρίσει με την περιστρεφόμενη καρέκλα του να τον κοιτάξει. Την ίδια αγωνία διακρίνω λίγο αργότερα και στο διπλανό δωμάτιο, όπου ο Γιώργος Λιάγκας υποδέχεται τις οικογένειες των παιδιών. Αλλοι άνετοι με τις κάμερες, άλλοι λιγότερο εξοικειωμένοι, όλοι όμως αγχωμένοι. Περήφανες μαμάδες, υποστηρικτικά αδέρφια, αμήχανοι μπαμπάδες γνωρίζονται με τον Γιώργο Λιάγκα και περιμένουν μαζί το αποτέλεσμα. Εξω, στον θάλαμο υποδοχής, υπάρχουν ακόμα αρκετά άτομα. Καθώς περνά η ώρα φαίνεται να χαλαρώνουν, κάθε φορά όμως που ο υπεύθυνος από την παραγωγή εμφανίζεται για να φωνάξει την επόμενη ομάδα να περάσει μέσα για να ετοιμαστεί, οι ψίθυροι σταματούν και σχεδόν μπορείς να ακούσεις τους χτύπους της καρδιάς τους που κοντεύει να σπάσει.


Κλείσιμο



Τι είναι το «The Voice»


Οπως υποδηλώνει και το όνομά του, το «The Voice» επικεντρώνεται στις ικανότητες των φωνητικών χορδών των παικτών και μόνο: τη χροιά της φωνής, την τονικότητά της, το μέταλλο, την έκταση και την έντασή της. Οχι, δεν μοιάζει με κανένα από τα μουσικά σόου που έχουμε δει μέχρι τώρα, όπου ο υποψήφιος πρέπει, εκτός από τις νότες, να ξέρει να χειρίζεται εξίσου σωστά και τον εαυτό του στην πίστα. Το «thema people» κατάφερε να εισχωρήσει στα γυρίσματα του πρώτου -από τους τρεις συνολικά- κύκλους του παιχνιδιού που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια από το πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου έτους όταν και θα αρχίσει να προβάλλεται στον ΑΝΤ1. Είδαμε από κοντά την αγωνία των πρώτων παιδιών που ανέβηκαν στο επιβλητικό σκηνικό που έχει στηθεί από την παραγωγή, νιώσαμε την αμφιταλάντευση των τεσσάρων coaches -όπως λέγονται οι κριτές στην ορολογία του παιχνιδιού- και αρχίσαμε να κατανοούμε λίγο τους νέους κανόνες μέσα στο αυστηρό πλαίσιο των οποίων θα ολοκληρώνονται οι διαδοχικές φάσεις του «The Voice».





Η πρώτη επιλογή που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει δώσει πλέον τη θέση της στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, τις Blind Auditions (7 επεισόδια). Οι διαγωνιζόμενοι ερμηνεύουν ένα τραγούδι της επιλογής τους με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, ενώ οι τέσσερις καταξιωμένοι coaches μπορούν να τους ακούσουν, αλλά όχι και να τους δουν. Ολες τους οι αισθήσεις υποχωρούν μπροστά στην ακοή. Αν ένας coach θεωρεί ότι η φωνή που φτάνει στα αφτιά του έχει τη δυνατότητα με την καθοδήγησή του να συγκινήσει κάποια στιγμή πολύ μεγαλύτερο κοινό από όσους βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο studio και -ενώ το τραγούδι δεν έχει τελειώσει ακόμα- πατάει το κουμπί που υπάρχει μπροστά του. Τότε η πολυθρόνα στην οποία κάθεται περιστρέφεται γύρω από τη βάση της και ο coach βλέπει τον διαγωνιζόμενο για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνιζόμενος έχει περάσει στη δεύτερη φάση. Αν παραπάνω από ένας coach πατήσουν το κουμπί, που σημαίνει ότι θέλουν να δουλέψουν μαζί με τη συγκεκριμένη φωνή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο παίκτης πλέον διαλέγει «δάσκαλο». Η επόμενη φάση περιλαμβάνει τα λεγόμενα «Battles», τις φωνητικές μονομαχίες μεταξύ των μελών των ομάδων των τεσσάρων, μέσα από τις οποίες θα προκύψουν οι τελικές οκταμελείς ομάδες, τα 32 ταλαντούχα άτομα στα οποία θα δοθεί το πράσινο φως για τα -πάντα πολυαναμενόμενα- live του σόου, γύρω στον Μάρτιο.





Τη γνωριμία των τηλεθεατών με τους συγγενείς που συνοδεύουν τους διαγωνιζόμενους στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού έχει αναλάβει ο τηλεοπτικά έμπειρος Γιώργος Λιάγκας. Μαζί παρακολουθούν την πρώτη οντισιόν του κάθε υποψηφίου στο family room, περιμένουν την κατάληξή της και εν συνεχεία «παρέα» πανηγυρίζουν ή απογοητεύονται. Οταν έρθει η ώρα των live, ο Λιάγκας θα είναι και ο βασικός παρουσιαστής του σόου. Τον ρόλο του «ξεναγού» σε σχέση με το τι γίνεται έξω από το πλατό του Στούντιο Κάππα, με τον επίσημο τίτλο «V Reporter», έχει αναλάβει ο «μουσικόβιος» Θέμης Γεωργαντάς. Αλλωστε τα 170 άτομα που δουλεύουν ακούραστα όχι μόνο μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το αποτέλεσμα: ένα φαντασμαγορικό σόου που θα συντροφεύσει μελωδικά τους τηλεθεατές μέχρι τον Μάιο χαρίζοντας παράλληλα στον νικητή το πολυπόθητο δισκογραφικό συμβόλαιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης