«Βρέχει» διάσημους στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το κέντρο της Αθήνας αναβιώνει, η πλατεία Αγίας Ειρήνης ισοδυναμεί με το νέο trend και το «Rock & Balls», το εστιατόριο με τα πρωτότυπα κεφτεδάκια και τους εξυπηρετικούς  σερβιτόρους, αποτελεί τον νέο απόλυτο προορισμό της πόλης

Α ν δεν κλείσεις τραπέζι από νωρίς το πρωί, δεν έχεις καμία ελπίδα να απολαύσεις το ίδιο βράδυ ένα παγωμένο ποτήρι κρασί σαρντονέ, πρωτότυπες γεύσεις και δυνατή ροκ μουσική. Το «Rock & Balls», η νέα άφιξη στον χώρο της διασκέδασης, ήρθε για να αποδείξει ότι το κέντρο της Αθήνας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μητροπόλεις του κόσμου. Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό των δημιουργών του εδώ και χρόνια, η υλοποίησή της ωστόσο ολοκληρώθηκε τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν άνοιξε τις πόρτες του κάνοντας αμέτρητους σελέμπριτι να δίνουν μάχη για ένα τραπέζι. To κτίριο της οδού Βασιλικής, στον αριθμό 2, στέγαζε παλιότερα γνωστό Αθηναίο έμπορο υφασμάτων. Αργότερα οι ιδιοκτήτες το γκρέμισαν προκειμένου να φτιάξουν ένα  ξενοδοχείο, ώσπου μια παρέα τριών νεαρών, ο μεγαλύτερος των οποίων σήμερα είναι 34 ετών, αποφάσισε να φυσήξει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης νεοϋορκέζικο αέρα. «Είμαστε από χρόνια φίλοι», λένε τα αδέλφια Ιάσονας και Στέβη Τζαβέλλα και ο Πάρης Καραμήτσος, εμπνευστές και ιδιοκτήτες του χώρου, και συνεχίζουν: «Η γνωριμία μας έγινε στην Πάρο, στο εστιατόριο του Πάρη, του οποίου είμαστε τρελοί φαν. Θέλαμε να φτιάξουμε έναν χώρο που να υπηρετεί το streamline modern, να είναι φιλικός σε όλους και να στηρίζεται σε μια ιδέα που μέχρι εκείνη τη στιγμή έλειπε: να συνδυάζει τη ροκιά με την ποιότητα. Κάπως έτσι, γεννήθηκε μέσα μας η ιδέα του ‘‘Rock & Balls’’».


Η Γιάννα Αγγελοπούλου  απολαμβάνει beef balls με ταλιατέλες και τρούφα


Ο Ιάσονας Τζαβέλλας κουβαλά την αισθητική του Λονδίνου στο οποίο έζησε για αρκετά χρόνια σπουδάζοντας σκηνοθεσία. Το 2010 η ταινία του «Σωτηρία» πηγαίνει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια εργάζεται ως art director στο site που διατηρεί η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου. Η αδελφή του, την ίδια εποχή, απασχολείται ως υπεύθυνη παραγωγής. Παρά τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, η σχέση τους με τις επιχειρήσεις δεν είναι μακρινή, καθώς ο πατέρας τους είναι ένας από τους πιο γνωστούς businessmen στον χώρο της ένδυσης, αντιπρόσωπος των εταιρειών Diesel και Jennyfer και ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου «Mega Outlet» στη Θεσσαλονίκη, του μεγαλύτερου outlet των Βαλκανίων. «Δεν είναι ρίσκο να δημιουργήσεις μια επιχείρηση που αρμόζει στην εποχή. Ενα στέκι που στηρίζεται σε μια πρωτοποριακή ιδέα, αν το δουλέψεις σωστά, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία. Εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο με design Νέας Υόρκης, που να είναι τόσο φιλικός ώστε ο άλλος να τον προτιμά για να χαλαρώσει τρώγοντας με τον άνθρωπό του, πίνοντας ποτό με τους φίλους του ή πραγματοποιώντας επαγγελματικό ραντεβού», ισχυρίζονται τα αδέλφια Τζαβέλλα και συμπληρώνουν: «Υπό αυτή την έννοια είχαμε την πλήρη συμπαράσταση του πατέρα μας, που αποτελεί για εμάς ένα δυνατό επιχειρηματικό μυαλό».


Μέρα παρά μέρα επισκέπτεται το «Rock & Balls» και ο Φώτης Σεργουλόπουλος 


O Manhattan - Soho industrial διάκοσμος του «Rock & Balls» φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Κ-studio: γκράφιτι με πρωταγωνιστές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής κλέβουν την προσοχή τη στιγμή που νίκελ και έντονοι φωτισμοί σε ταξιδεύουν στις λεωφόρους της Νέας Υόρκης. 

Οι κεφτέδες που ξετρέλαναν τη Γιάννα

Ο σεφ Παναγιώτης Ξύγκος εμπνέεται κεφτέδες στην ανοιχτή στα βλέμματα κουζίνα του, ενώ τα classic beef balls από 100% μοσχαρίσιο κιμά, τα veggie balls με φακές, αρωματικά και μανιτάρια, τα steak & bacon balls από σπαλομπριζόλα και μπέικον ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. «Το φαγητό μας αποτελεί την εξέλιξη του πατροπαράδοτου ελληνικού κεφτέ», σημειώνει ο Παναγιώτης Ξύγκος, ο οποίος διαθέτει πλούσια προϋπηρεσία δουλεύοντας ακόμη και δίπλα στον Ντομινίκ Περό, σεφ του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.


Tα διάσημα balls του εστιατορίου 

Η κουζίνα, η μουσική και κυρίως η ατμόσφαιρα του «Rock & Balls» έχει ξετρελάνει και τους επώνυμους, οι οποίοι μέσα στους τρεις μήνες λειτουργίας του κατάφεραν να το αναδείξουν στο νέο τους αγαπημένο στέκι της πόλης. Η Γιάννα Αγγελοπούλου καταφθάνει πάντα υπό τη συνοδεία σεκιούριτι προκειμένου να απολαύσει beef balls με ταλιατέλες και τρούφα, ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη παραγγέλνουν πάντα chicken balls από μπουτάκια κοτόπουλου, ενώ η Σοφία Αλιμπέρτη δοκιμάζει κάθε φορά διαφορετικό πιάτο. Μόνιμο τραπέζι στο «Rock & Balls» έχουν οι Φώτης Σεργουλόπουλος και Μαρία Μπακοδήμου, καθώς και η στυλίστρια Αλεξάνδρα Κατσαΐτη. Επίσης, το συγκεκριμένο στέκι επιλέγει και ο Πέτρος Κόκκαλης, η «κυρία Fresh Line» Μάιρα Βαγιωνή, ο δημοσιογράφος Ioρδάνης Χασαπόπουλος και πολλοί ηθοποιοί του Εθνικού, όπως ο Νίκος Καραθάνος.


Φανατικοί φαν οι Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη


«Ο Νίκος είναι θείος μας», μας αποκαλύπτει ο Ιάσονας Τζαβέλας και συμπληρώνει: «Οχι μόνο πρωταγωνίστησε στην ταινία μου, αλλά φρόντισε ώστε να γίνει το μαγαζί μας αγαπητό στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Οι επώνυμοι πελάτες μας είναι πολλοί, αλλά θα ήταν ψέμα να μην παραδεχτούμε ότι κάποιους από αυτούς δεν τους αναγνωρίζουμε. Προχθές, για παράδειγμα, ήταν εδώ η μισή Βουλή, αλλά αν μας ζητήσει κάποιος να αναφέρουμε ονόματα δεν θα τα θυμηθούμε όσο κι αν προσπαθήσουμε».   


Οι νεαροί ιδιοκτήτες Πάρης Καραμήτσος και τα αδέλφια Στέβη και Ιάσονας Τζαβέλλας



Ο σεφ ΠαναγιώτηςΞύγκος εμπνέεται κεφτέδες στην ανοιχτή στα βλέμματα κουζίνα του


Τακτική θαμώνας του χώρου η Μαρία Μπακοδήμου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr