Μάξιμος Μουμούρης: Ενας άνδρας για τέσσερις γυναίκες!

Πρωταγωνιστεί σε τρία θεατρικά έργα, έχει κάνει δύο κινηματογραφικές ταινίες και πριν από έναν μήνα έγινε ξανά πατέρας  

Τη μια μέρα βρίσκεται στο «Παλλάς» με τον «Τρωικό πόλεμο», την άλλη στο «Ακροπόλ» με τον «Εμπορο της Βενετίας», την τρίτη στο Σύγχρονο Θέατρο με την παράσταση «Τίμων ο Αθηναίος» και τις υπόλοιπες είναι ένας full time μπαμπάς...

- Συμμετέχεις στον «Τρωικό πόλεμο», ένα πραγματικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους, με ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες. Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτό...

Ο δικός μας «Τρωικός πόλεμος» αφορά ένα μίγμα μύθων και ιστοριών καθώς δεν βασίζεται μόνο στην «Ιλιάδα» του Ομήρου, αλλά και σε άλλες πηγές, ενώ δίνει μεγάλη βάση στον τελευταίο χρόνο του Τρωικού πολέμου. Πιστεύω ότι μικροί και μεγάλοι θα γοητευτούν από τις τέσσερις -επί σκηνής- ομαδικές μάχες αλλά και από το καστ των ηθοποιών. Η δομημένη δουλειά της σκηνοθέτιδος Σοφίας Σπυράτου, τα υπέροχα κείμενα του Στρατή Πασχάλη, τα μοναδικά κουστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη και η εξαιρετική μουσική της Κατερίνας Πολέμη συμπληρώνουν αυτή την ξεχωριστή παράσταση.

- Ποιος είναι ο ρόλο σου...
Υποδύομαι τον Εκτορα και διαβάζοντας την «Ιλιάδα» ξανά ανακάλυψα ότι ο συγκεκριμένος ήρωας, πέρα από τη ρομαντική πλευρά του και τον ηρωισμό του, διακατεχόταν κι από μια σκληρή όψη, σκοτώνοντας για την πατρίδα του χωρίς κανέναν οίκτο και χωρίς το παραμικρό συναίσθημα. Το καστ αποτελείται από νέους ανθρώπους με πολλή όρεξη για δουλειά και εμπειρία στο σανίδι. Η μόνη που δεν έχει πείρα είναι η Δούκισσα Νομικού.

- Τι πιστεύεις για το θεατρικό ντεμπούτο της  Δούκισσας Νομικού;
 Ξεκινάει με κάτι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό, αλλά επειδή με προσοχή ακολουθεί και ακούει τις οδηγίες της σκηνοθέτιδος , πιστεύω ότι η Δούκισσα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

- Συμμετείχες στη φετινή κινηματογραφική επιτυχία «Mικρά Αγγλία». Τι γεύση σού άφησε; Ηταν μια μοναδική εμπειρία, ένα πολύ ωραίο ταξίδι -μεταφορικά και κυριολεκτικά- αφού πήγαινα συνέχεια στην Ανδρο. Ο κινηματογράφος είναι μια άλλη διαδικασία που την έμαθα φέτος.

- Γιατί φέτος;

Επειδή, πέρα από τη «Μικρά Αγγλία», έκανα και την ταινία «Επτά  θυμοί»,  σε σκηνοθεσία του Κώστα Βούπουρα που τώρα βρίσκεται στο μοντάζ. Ο ήρωας είναι ένας αρχαιολόγος με κάποιες ιδιαιτερότητες και συγκεκριμένες αντιλήψεις στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα και τις καταστάσεις, όπως τη σχέση του με τη ζωή, τον θάνατο, τη θρησκεία, τον έρωτα και τους ανθρώπους. Η κάμερα είναι ουσιαστικά τα μάτια του ήρωα.

- Είσαι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που επέλεξαν να παντρευτούν σε νεαρή ηλικία...  Παντρεύτηκα το 2008, σε ηλικία 30 ετών. Θεωρώ ότι ήταν το κατάλληλο timing γιατί με τη Νάντια (σ.σ.: Γιαννακοπούλου) είχαμε φτάσει σε ένα σημείο που έπρεπε να προχωρήσουμε. Το επόμενο στάδιο ήταν ο γάμος και μετά ακολούθησαν τα παιδιά. Στην αρχή αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες γιατί ο ερχομός ενός παιδιού χωρίζει το ζευγάρι στο ερωτικό κομμάτι κι εσύ οφείλεις να το επανασυγκολλήσεις. Με το πρώτο παιδί τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα. Στο δεύτερο ξέρεις τις ισορροπίες σου. Μάλιστα, η δεύτερη κόρη μου βγήκε πιο τσαούσα και πιο τσαμπουκαλού από την πρώτη. Στο τρίτο παιδί έχεις πάρει πλέον το κολάι...

- Το ότι έχασες τη μητέρα σου στα 8 σου χρόνια θεωρείς πως σε έκανε να επιδιώξεις, έστω και ασυνείδητα, τη δημιουργία οικογένειας;
 
Αρχικά, θεωρώ ότι συνάντησα τον κατάλληλο άνθρωπο που με πήρε από το χέρι, μου είπε «πάμε» κι εγώ ακολούθησα. Το μόνο που έκανα ήταν να εμπιστευτώ πλήρως τη Νάντια, κι έπραξα πολύ σωστά. Το ότι αφέθηκα σε μια οικογενειακή ζωή φυσικά και έχει να κάνει με την απουσία της μητέρας μου. Οταν ήμουν μικρός, ένιωθα διαφορετικός από τα άλλα παιδιά γιατί δεν είχα μητέρα.

- Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και είπες το «για πάντα» στη Νάντια;

Το «για πάντα» ήρθε πολύ αργά, με πολύ κόπο και πολλές δοκιμασίες. Και τώρα επιβεβαιώνεται ότι αυτή είναι η γυναίκα της ζωής μου. Από τότε που τη γνώρισα μέχρι και σήμερα νιώθω ότι ανήκουμε σε ένα δικό μας σύμπαν, το οποίο μας κρατάει δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε ένα μεγαλύτερο σύμπαν, που είναι η κοινωνία μας. Νιώθω ότι είμαστε ξεχωριστό ζευγάρι.

- Πώς είναι να βρίσκεσαι σε ένα σπίτι μόνο με γυναίκες;
Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα. Ζεις με ένα μόνιμο ηχητικό background από τσιρίδες, γέλια, φωνές, τσακωμούς και πολλά παιχνίδια.

- Είσαι ενεργός μπαμπάς;
Είμαι ενεργός και τα κάνω όλα. Μόνο όταν περνάς χρόνο με το παιδί σου μπορείς να το γνωρίσεις και να σε γνωρίσει. Τώρα μάλιστα που ήρθε και το τρίτο παιδί γίνομαι full time job μπαμπάς...

- Σκέφτεσαι και ένα τέταρτο παιδί, ένα αγοράκι;

Με το τρίτο παιδί έχω κλείσει ως πατέρας. Και το τρίτο παιδί δεν ήταν προγραμματισμένο, προέκυψε. Πάντα ήθελα να κάνω μεγάλη οικογένεια αλλά τα τρία είναι μια χαρά.

- Η σύζυγός σου ασχολείται με την πολιτική. Της κάνεις κριτική;

Ηταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2012, αλλά ακόμη ασχολείται με την πολιτική. Της κάνω κριτική αλλά από κει κι ύστερα η απαξιωτική κριτική που οδηγεί στην ισοπέδωση της πολιτικής είναι τελείως λάθος.

- Της έχεις πει ποτέ να αφήσει την πολιτική;

Της έχω πει κατά καιρούς: «Ρε Νάντια, πιστεύεις ότι θα αλλάξεις κάτι;». Οταν τη βλέπω να πιστεύει, να ελπίζει και να παλεύει να αλλάξει τα πράγματα, τότε απλώς τη θαυμάζω...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr