Μαρία Μπεκατώρου: Ποιοι ζηλεύουν την επιτυχία της

Το «Your face sounds familiar», ο αγαπημένος Τάκης Ζαχαράτος, οι δυσκολίες των «Καρντάσιανς», η φίλη της Κατερίνα Γκαγκάκη, ο θάνατος που τη στιγμάτισε, η σχέση της με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και ο άνδρας που την προσγειώνει στην πραγματικότητα...

Το σκέρτσο, ο αυθορμητισμός και το ανεπιτήδευτο «τσαλάκωμά» της ήταν αυτά που έκαναν τη Μαρία Μπεκατώρου να ξεχωρίσει στο τηλεοπτικό πεδίο, εξασφαλίζοντας για δεύτερη χρονιά τη θέση της παρουσιάστριας στο show του ΑΝΤ1 «Your face sounds familiar». Και είναι ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά που την κάνουν πρωταγωνίστρια σε οτιδήποτε αποφασίσει πως το θέλει πολύ...

- Πώς αισθάνεσαι που θα παρουσιάσεις το «Your face sounds familiar» για δεύτερη χρονιά;
Χαίρομαι πολύ γιατί είναι κάτι που ξεκίνησα πέρυσι, το θεωρώ σαν παιδί μου και νιώθω δικαιωμένη για την επιλογή μου. Ας μην ξεχνάμε ότι ύστερα από τόσα χρόνια άφησα ένα κανάλι που το θεωρούσα σπίτι μου. Στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ είχα κάνει τον κύκλο μου, γι’ αυτό και δεν αισθάνθηκα στιγμή ότι το προδίδω. Μάλιστα ένας από τους ανθρώπους που με παρότρυναν να ανοίξω τα φτερά μου για κάπου αλλού ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με τον οποίο διατηρώ άριστες σχέσεις.

- Εχεις άγχος για το πρώτο live; Φυσικά και έχω, γιατί είναι μια ζωντανή εκπομπή τριών ωρών. Πρέπει να έχεις την ατάκα, να «τσαλακωθείς» αρκετά και να μη σταματάς ούτε λεπτό να σκέφτεσαι. Πέρυσι είχα το άγχος να μην κάνω σαρδάμ, να μην ξεχάσω αυτά που έπρεπε να κάνω, να μη χαλάσει το μικρόφωνο. Τώρα, έχω άγχος ακόμη και για το «καλησπέρα σας».

- Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος; Αρχικά θα δούμε δέκα διαφορετικούς παίκτες, πολύ ταλαντούχους και πολύ διαβασμένους. Επίσης, θα έχουμε στην επιτροπή τον Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γεράσιμο Γεννατά. Εκτιμώ πολύ τον Γεράσιμο, όμως τον Τάκη τον γνωρίζω προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ο μετρ του είδους και πως θα δώσει άλλον χαρακτήρα στο show. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη!

- Με ποιο πρόσωπο της κριτικής επιτροπής δέθηκες περισσότερο; Με την Κατερίνα Γκαγκάκη. Γνωριζόμασταν προτού πάω στον ΑΝΤ1, εκτιμώ τη δουλειά της και είναι κυρία με το κάπα κεφαλαίο. Η Κατερίνα είναι από τα πρόσωπα που θα σηκώσω το τηλέφωνο για να μοιραστώ μαζί του ένα προσωπικό μου πρόβλημα. Είναι φίλη μου.

- Πολλοί ωστόσο σε έχουν κατηγορήσει ότι θέλεις να τα έχεις με όλους καλά...  Με αυτούς που δεν θέλω να κάνω παρέα δεν κάνω. Απλώς εσείς δεν το γνωρίζετε. Δεν μου αρέσουν όλοι, δεν τους συμπαθώ όλους και ούτε εμένα με συμπαθούν όλοι. Η αλήθεια είναι ότι παλιότερα φοβόμουν μη στεναχωρήσω κάποιον, αλλά επειδή στη ζωή μου έχουν συμβεί και αναποδιές, κάνω παρέα με αυτούς που γουστάρω, αγαπώ και περνάω καλά. Είμαι χαρούμενη, αισιόδοξη, κι αυτό σε κάποιους δεν αρέσει. Δεν μπορώ να αλλάξω, έτσι μεγάλωσα. Χαίρομαι πολύ εύκολα.

- Η συνεργασία σου με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν όπως την είχες φανταστεί;  Εκανα 20 χρόνια τηλεόραση, έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά δεν είχα συνεργαστεί ποτέ με κάποιον. Αυτό για έναν παρουσιαστή είναι μειονέκτημα. Οταν ξεκίνησε η εκπομπή με τον Γρηγόρη, είχα περισσότερο τρακ στα «Καρντάσιανς» απ’ ό,τι είχα στο YFSF. Οταν κατέβαινα τη σκάλα στην πρώτη εκπομπή ένιωθα ότι θα λιποθυμήσω από την αγωνία.



- Μα όταν έχεις συμπαρουσιαστή μοιράζονται το άγχος και οι ευθύνες. Σκεφτόμουν αν θα είμαι σωστή κι αν θα έχω αξιοπρεπή εμφάνιση. Ουσιαστικά, στις τρεις πρώτες εκπομπές ένιωθα έξω από τα νερά μου. Αισθανόμουν μουδιασμένη και ο Γρηγόρης έκανε τα πάντα για να με βοηθήσει. Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε ότι είμαστε σε καλύτερο δρόμο, ότι βελτιώνομαι. Το μυαλό μου με δυσκόλεψε. Ολα ήταν στο μυαλό μου. Καμιά φορά λειτουργεί λάθος, αλλά ευτυχώς ξεμπλόκαρα. Μετά πήραμε όλοι τα πάνω μας. Αλλαξε η ροή της εκπομπής, είδαμε τι μας ταιριάζει, επικεντρωθήκαμε σε παρεΐστικες συνεντεύξεις, έβγαλε ο καθένας τον χαρακτήρα του και δέσαμε πολύ.

- Θεωρείς σωστή επιλογή το να είσαι με τον Γρηγόρη; Εχετε τσακωθεί ποτέ; Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σωστή επιλογή που μας βγήκε σε καλό. Θα ήθελα όμως να αναφερθούμε και στον Δημήτρη Σταρόβα, που είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, με διαφορετική οπτική για τη ζωή. Ο Δημήτρης είναι καταπληκτικό παιδί, απίστευτος ατακαδόρος και έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του στίγμα στην εκπομπή. Οσο για τους τσακωμούς μου με τον Γρηγόρη, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Ισως κάποιοι τους φαντασιώνονται επειδή πιστεύουν ότι θα πουλήσουν.

- Ο Νίκος Μουτσινάς έκανε την αυτοκριτική του στην τελευταία του εκπομπή «Nικ Ο’ Κλοκ» λέγοντας ότι δεν μπορούσε να αντέξει τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Εσύ μπορείς δύο; Είναι δύσκολο, αλλά το γνώριζα από την αρχή. Εχω μάθει να δουλεύω πολύ και εύχομαι να το κάνω για πολλά χρόνια. Φυσικά και χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, όταν και τα δύο είναι ζουμερά, ώριμα, γλυκά και γευστικά. Οταν είναι εκτός εποχής, τότε υπάρχει πρόβλημα...

- Εχεις πληρωθεί από το «Junior Master Chef»του ΜEGA; Oχι, δυστυχώς δεν έχω πληρωθεί. Εύχομαι κάποια στιγμή να τελειώσει αυτή η ιστορία, γιατί είναι πολύς κόσμος απλήρωτος.

- Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για σένα, καθώς έχασες τον πατέρα σου. Πώς βίωσες αυτή την απώλεια; Είδα από κοντά τον θάνατο μέσα από την περιπέτεια του πατέρα μου που έσβηνε μέρα με τη μέρα. Εζησα το τελευταίο του βράδυ, τις τελευταίες του στιγμές - κι όλα αυτά συνέβαιναν την περίοδο που παρουσίαζα το YFSF. Σε ένα live δεν άντεξα και έβαλα τα κλάματα, όταν ο Θανάσης Αλευράς τραγούδησε το «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα». Οσο κι αν ακουστεί περίεργο, η δουλειά με έκανε να ξεχνιέμαι. Βέβαια, η εκπομπή που έβγαλα μετά την κηδεία του πατέρα μου ήταν πολύ δύσκολη. Ωστόσο, χάρηκα που πρόλαβε και με είδε παρουσιάστρια στο YFSF και που του άρεσα πολύ.



- Ο θάνατος του πατέρα σου άλλαξε την οπτική σου για τη ζωή; Φυσικά. Μου έμαθε ότι δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε για μικρά καθημερινά πράγματα. Πλέον, δεν σκάω γι’ αυτά. Ξέρω πως η ζωή είναι μικρή, πως τα χρόνια περνούν γρήγορα και πως δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Εκεί που ήμασταν μια χαρά και νομίζαμε ότι ο πατέρας μου έχει ένα απλό πρόβλημα, ήρθε ο γιατρός και μας είπε ότι θα τον χάσουμε. Θυμάμαι να πιάνομαι από τους τοίχους του νοσοκομείου και να λέω πως δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε εμένα. Αλλά γιατί να μη συμβεί σε μένα; Γιατί να συμβεί στον άλλον; Ολες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν κάτι.

- Ο άνδρας σου, ο Αντώνης Αλεβιζόπουλος, είναι ο άνθρωπος που σε συμβουλεύει πάντα; Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι με τον Αντώνη. Οταν τα βλέπω όλα ωραία και καλά ο Αντώνης έρχεται και με προσγειώνει. Με στηρίζει πολύ. Είναι ωραίο ο σύντροφός σου και οι φίλοι σου να χαίρονται με τη χαρά σου. Και το αναφέρω αυτό γιατί στην πορεία μου είδα ανθρώπους που στο παρελθόν ήταν δίπλα μου να εξαφανίζονται λόγω της καλής επαγγελματικής μου εξέλιξης. Από την άλλη, χαίρομαι επειδή ξεκαθάρισε γύρω μου το τοπίο. Δεν γίνεται να ξυπνάς και να πιστεύεις ότι όλοι είναι φίλοι σου.

- Αλήθεια, έχεις περάσει κρίση στον γάμο σου; Οχι, γιατί δεν μου αρέσουν οι καβγάδες, ούτε τα ανακατέματα. Στα 15 χρόνια που είμαι με τον Αντώνη όταν η συζήτηση πάει για καβγά τον σταματάω και το ρίχνω στην πλάκα. Οσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να γελάμε...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr