Γιάννης Σαββιδάκης: «Θέλω να κερδίσω στο YFSF γιατί έτσι μου λένε οι φίλοι μου»

Γιάννης Σαββιδάκης: «Θέλω να κερδίσω στο YFSF γιατί έτσι μου λένε οι φίλοι μου»


Η μεγάλη επιστροφή μέσα από το «Your face sounds familiar», το μουσικό διάλειμμα, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο ρόλος του εστιάτορα και οι δύο γιοι που του άλλαξαν τη ζωή...

Γιάννης Σαββιδάκης: «Θέλω να κερδίσω στο YFSF γιατί έτσι μου λένε οι φίλοι μου»
Βρισκόμαστε στα στούντιο Κάπα λίγο πρότου ξεκινήσει τις πρόβες του για το σόου της Κυριακής. Ηρεμος, χαμογελαστός, κατασταλαγμένος και πιο σίγουρος από ποτέ, ο Γιάννης Σαββιδάκης είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σου μιλήσει για τα πάντα. Οπως ακριβώς μπορεί να σου τραγουδήσει τα πάντα.  

- Η απόφαση σου να συμμετάσχεις στο «Your face sounds familiar είναι λίγο μακριά από την εικόνα που είχαμε σχηματίσει για σένα...
Κλείσιμο
   Το αποφάσισα επειδή μου το πρότειναν (γέλια). Αυτό που μου άρεσε και με έκανε να πω το «ναι» είναι ότι δεν πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με ίντριγκες και αποχωρήσεις. Ακόμη, εκτός από τραγουδοποιός, συνθέτης και τραγουδιστής, είμαι θεατράλε τύπος και μου αρέσει που κάθε εβδομάδα γεννιέται μια νέα θεατρική παράσταση. Μου αρέσει η έκθεση στα φώτα και στις κάμερες και διαθέτω τα χαρακτηριστικά ενός showman.



Η πρώτη του εμφάνιση ως Eλτον Τζον


- Ηταν μια ευκαιρία για να κάνεις το δικό σου comeback; Ηταν μια ευκαιρία και να κάνω comeback αλλά και να δείξω στον κόσμο μια πλευρά του εαυτού μου που δεν γνώριζε μέχρι σήμερα. Ευελπιστώ να τους αρέσει.

- Τα τελευταία χρόνια έκανες μια παύση στην καριέρα σου. Τι συνέβη; Είχα ένα εμφανέστατο off από τη δουλειά μου για πολλούς λόγους. Ο πρωταρχικός ήταν η οικογένειά μου. Παντρεύτηκα, απέκτησα σύντομα δύο παιδιά και ήθελα να βρίσκομαι δίπλα τους καθώς μεγάλωναν. Εγώ δεν μπαίνω στη λογική τού τι κάνουν οι άλλοι. Εχω τους δικούς μου κανόνες. Εκείνη την περίοδο καταπιάστηκα με κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες μου επέτρεπαν να απέχω από τις μουσικές σκηνές και είχα ανάγκη από ένα διάλειμμα γιατί είχα κουραστεί.

- Aπό το 2005 μέχρι το 2011, που έφυγαν τα φώτα από πάνω σου, έχασες κόσμο από δίπλα σου; Δικούς μου ανθρώπους όχι. Δεν έχω παράπονο γιατί δεν με έκαναν παρέα επειδή ήμουν αναγνωρίσιμος. Οταν πήγα δύο ή πέντε σκαλιά πιο κάτω χάθηκαν κάποιοι άνθρωποι που δεν με αφορούσαν γιατί ήταν του κυκλώματος. Δεν είχα αιμορραγίες από φίλους.



Εντυπωσιακή η ομοιότητα με τον Σταμάτη Κόκκοτα

- Θεωρείς ότι έχεις κάνει λάθη; Στη σκακιέρα της καριέρας μου έχω κάνει λάθη, όπως το να ερμηνεύσω κάποια τραγούδια επηρεασμένος από τις δισκογραφικές εταιρείες, αλλά αυτό δεν γυρίζει πίσω, οπότε προτιμώ να κοιτάζω μπροστά, να τραβάω κάποιες γραμμούλες και να είμαι δημιουργικός. Γράφω τα τραγούδια μου, είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω κάποια τραγούδια με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη. Πριν από δύο χρόνια έβγαλα το τραγούδι «Γίνομαι θεός» με την Κατερίνα Τσάβαλου, πέρυσι έδωσα δύο τραγούδια στον Γιάννη Πλούταρχο και σήμερα συνεχίζω να γράφω. Είμαι μέσα στη δουλειά χωρίς να είμαι στην τηλεόραση. Η διαφορά είναι ότι δεν υπήρχα τηλεοπτικά. Παρότι με ζητούσαν σε εκπομπές, δεν πήγαινα όπως κάποιοι άλλοι επαγγελματίες τηλεορασάνθρωποι.

- Δεν είχες το άγχος του «τσαλακώματος» στο YFSF; Στο σίριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά» δεν έκανα άλλη δουλειά από το να τσαλακώνομαι. Και περνούσα ωραία. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ. Δυσκολεύομαι βέβαια. Με τη μεταμφίεσή μου σε Boy George αγχώθηκα. Γενικά με δυσκολεύει το υποκριτικό και το να πλασάρω μια εικόνα που δεν είμαι εγώ.

- Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι πιο δυνατοί στο παιχνίδι; Η Σοφία Βόσσου, η Μπέτυ Μαγγίρα, ο Κώστας Δόξας και ο Παντελής Καναράκης.

- Θεωρείς ότι έχεις αδικηθεί από την κριτική επιτροπή; Δηλώνω αδυναμία να κατανοήσω κάποια σχόλια υπερφυσικού περιεχομένου και ίσως να φταίω εγώ που δεν μπορώ να τα ερμηνεύσω. Δεν μπορεί μια επιτροπή να ζητάει από κάποιον να κάνει τον Δάκη, τον Πασχάλη ή τη Μαράια Κάρεϊ και να περιμένει να δει τον Δάκη, τον Πασχάλη ή τη Μαράια Κάρεϊ. Είναι αδύνατον. Αν θέλουν κάτι τέτοιο, μπορούν να φέρνουν κάθε φορά τον καλλιτέχνη που καλούμαστε να ενσαρκώσουμε και να του βάζουν 10 με τόνο! 

- Θεωρείς ότι οι κριτές είναι σκληροί; Κάποια μέρα μπορεί να είναι σκληρός ο Αλέξανδρος Ρήγας, κάποια άλλη η Κατερίνα Γκαγκάκη και την επόμενη ο Τάκης Ζαχαράτος. Θα σας το πω διαφορετικά. Σε ένα μαγαζί όπου υπάρχουν τρεις συνεταίροι, αυτοί μοιράζονται τους ρόλους. Ο ένας είναι ο σκληρός, ο άλλος ο μαλακός και ο άλλος ο φίλος με το προσωπικό. Ετσι γίνεται και στα σόου. 



Εκλεψε την παράσταση ως Μπόι Τζόρτζ

- Μια και αναφέρθηκες σε μαγαζί, εδώ και έναν χρόνο έχεις ανοίξει ένα εστιατόριο. Πώς το αποφάσισες; Το εστιατόριο λέγεται «Τρεις ελιές», βρίσκεται στο Μοσχάτο και το «ιδρύσαμε» πριν από το ομώνυμο κόμμα (γέλια). Αποφασίσαμε να το ανοίξουμε με τον κουμπάρο μου γιατί μας έλειπε ένα μέρος για να βρισκόμαστε. Το φτιάξαμε με τη λογική «βρισκόμαστε στην τραπεζαρία του σπιτιού μας και περνάμε όλοι καλά». Εχουμε ελληνική κουζίνα με μαγειρευτά και μεζεδάκια.

- Και δουλεύεις κανονικά; Φυσικά και δουλεύω κανονικά. Για μένα είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο, αλλά μου αρέσει. Κάνω ψώνια, λογαριασμούς, σερβίρω και γνωρίζω κόσμο.

- Προσωπική ζωή. Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις έναν γάμο; Αν ταιριάζει πραγματικά το ζευγάρι, είναι εύκολο. Απλώς πολλοί γάμοι γίνονται μεταξύ ανθρώπων που δεν ταιριάζουν. Το μυστικό είναι να ταιριάζεις σαν ψυχή με τη γυναίκα σου. Αν ταιριάζεις μόνο στο lifestyle, στο οικονομικό ή στην εμφάνιση, κάποια στιγμή το ντεπόζιτο αδειάζει.

- Θεωρείς ότι είναι καλύτερο που η σύζυγός σου βρίσκεται εκτός χώρου; Μπορεί, για να μη βαριέμαι. Η γυναίκα μου εργάζεται σε μια ναυτιλιακή εταιρεία και μοιραζόμαστε άλλες εμπειρίες, άλλα άγχη και άλλα ζητούμενα. 

- Εχεις αποκτήσει δυο γιους...
Τον Γιώργο και τον Μάνο. Εμφανισιακά δεν μου μοιάζουν πολύ, αλλά στον χαρακτήρα είμαστε ίδιοι. Είναι και οι δύο Ταλιμπάν, αεικίνητοι σαν εμένα. Και η γυναίκα μου προσπαθεί να μας ελέγξει αλλά δεν τα καταφέρνει.



- Είσαι ενεργός πατέρας; Πολύ. Τους πλένω, τους καθαρίζω, τους ταΐζω, τους πηγαίνω στον γιατρό, τους βάζω ορό στη μύτη, παίζουμε μπάλα, ασχολούμαστε με τα αυτοκινητάκια, πηγαίνουμε στην παιδική χαρά. Με τους γιους μου κάνουμε μαζί τα πάντα όλα!

- Εχεις ζήσει τη μεγάλη επαγγελματική επιτυχία και σήμερα ζεις την ολοκλήρωση με τα παιδιά. Τι είναι πιο δυνατό; Τρία πράγματα μετρούν στη ζωή: το σεξ, η μουσική και τα παιδιά. Ολα μαζί σε ένα μπαλονάκι, αλληλένδετα. 

- Τέλος, τι θα ήθελες επαγγελματικά; Να κερδίσω στο YFSF γιατί έτσι μου λένε οι φίλοι μου (γέλια). Αυτό που θα ήθελα είναι να βγάλω ένα τραγούδι και να το αγαπήσει πολύ ο κόσμος...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης