Μπέσυ Μάλφα: 20 χρόνια ερωτευμένη με τον άντρα της!

Ακομπλεξάριστη και ειλικρινής, η Μπέσυ Μάλφα δεν είναι απλώς μια επιτυχημένη επαγγελματίας, αλλά μια επιτυχημένη γυναίκα

Από τα πρώτα λεπτά συζήτησης καταλαβαίνεις πως η Μπέσυ ανήκει στους ανθρώπους που μιλούν με ευθύτητα, δεν μασάνε τα λόγια τους και υπερασπίζονται με σθένος τις επιλογές τους. Πολυτάλαντη, έχει αγαπηθεί από το κοινό μέσα από τους ρόλους της ως ηθοποιός, τραγουδίστρια-χορεύτρια, αν και η ίδια δίνει μεγαλύτερη βάση στους ρόλους της ζωής της της συζύγου και της μητέρας.

- Η παράσταση «Δείπνο με φίλους» όπου πρωταγωνιστείτε καταγράφει με ευφυή τρόπο τις ανθρώπινες σχέσεις ενός παντρεμένου και ενός διαζευγμένου ζευγαριού. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή.
Αυτό που μου λένε οι θεατές είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή μέσα από το ζευγάρι που χωρίζει και το άλλο που προσπαθεί να σώσει τον γάμο του, αναγνωρίζουν πάρα πολύ τον εαυτό τους. Πολύ εύκολα ταυτίζονται με τους ήρωες. Ο συγγραφέας με ελαφρύ και κωμικό τρόπο περνάει πολύ σoβαρά θέματα και προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων.

- Η παράσταση θέτει ερωτήματα, όπως το αν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους φίλους. Εχετε πληγωθεί από φιλίες;
Εξαρτάται από το πώς βλέπουμε τη φιλία. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι πρέπει να μοιραζόμαστε τα πάντα με τους φίλους μας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κρατάμε για τον εαυτό μας, όπως το ίδιο και οι φίλοι μας. Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, με τον τρόπο αυτό διαφυλάσσουμε την ίδια τη σχέση εκτός από τον εαυτό μας. Στο έργο ένας από τους ήρωες υποστηρίζει ότι οι φίλοι πρέπει να μοιράζονται τα πάντα και να εξελίσσονται μαζί για να διατηρηθεί η φιλία. Εγώ πιστεύω ότι όταν υπάρχει αληθινή αγάπη, είτε μοιράζονται τα μυστικά τους είτε όχι, η φιλία μπορεί να νικήσει τα πάντα. Γι’ αυτό και δεν έχω πληγωθεί από φίλους.

- Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση γνωριστήκατε στα γυρίσματα τηλεοπτικού σίριαλ. Από την αρχή καταλάβατε πως είναι ο άνθρωπος της ζωής σας; Οχι. Από την αρχή κατάλαβα ότι έχω δίπλα μου έναν υπέροχο ηθοποιό με τον οποίο ήθελα να μιλάω για τα πάντα! Στην αρχή αναπτύξαμε μια καλή φιλία μεταξύ μας και μετά δημιουργήθηκε η σχέση.



-Μπορεί μετά από τόσα χρόνια να διατηρείται ο ερωτισμός σε μια σχέση; Ναι, το πιστεύω γιατί εγώ είμαι ερωτευμένη με τον σύζυγό μου. Γνωριστήκαμε το ’93 και παντρευτήκαμε 4 χρόνια αργότερα. Είμαστε δηλαδή μαζί περισσότερο από 20 χρόνια και τα συναισθήματά μας δεν έχουν αλλάξει.

- Κατά πόσο είναι εύκολο να συνυπάρχεις στη ζωή με έναν συνάδελφό σου; Για μένα είναι το ευτυχέστερο γεγονός. Με τον Γεράσιμο συζητάμε ευχάριστα για τα επαγγελματικά μας. Συνήθως επιλέγουμε να ασχολούμαστε με άλλα θέματα για να έχουμε διέξοδο. Οταν ζεις με έναν συνάδελφο ξέρεις ότι θα καταλάβει περισσότερο απ’ όλους τους άλλους τα δύσκολα ωράρια, τις αγωνίες, τις χαρές και τις λύπες σου.

- Με τον σύζυγό σας έχετε αποκτήσει τρία παιδιά: δίδυμες 16χρονες κόρες και ένα αγόρι. Θα θέλατε να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά σας βήματα; Θέλω να κάνουν αυτό που τους εκφράζει. Προσωπικά θα τους βοηθήσω σε ό,τι κι αν αποφασίσουν για το μέλλον τους. Αυτό διδάχθηκα από τους γονείς μου και ανάλογες αρχές έδωσε η μητέρα του Γεράσιμου στον σύζυγό μου. Οι γονείς μας μάς στήριξαν πάρα πολύ στις αποφάσεις μας και το ίδιο θα κάνουμε με τα παιδιά μας.

- Συμμετέχετε για δεύτερη σεζόν στην κριτική επιτροπή του «Your face sounds familiar». Εχετε τελειώσει γαλλικό σχολείο, έχετε εξαιρετικές σπουδές στην υποκριτική και στον χορό - σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ολο αυτό το μορφωτικό και επαγγελματικό υπόβαθρο σας έκανε να έχετε δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή σας στο σόου; Οχι, καθόλου, δεν ετέθη ποτέ θέμα διλήμματος αν θα κάνω ή δεν θα κάνω το σόου. Από την πρώτη στιγμή, με το που άκουσα την ιδέα χάρηκα πάρα πολύ και το ήθελα. Ο,τι έχει να κάνει με μουσική, χορό και θέατρο το αγαπάω πολύ. Αυτές οι τέχνες με εκφράζουν και θέλω να είμαι μέρος τους - είτε ως θεατής είτε ως συμμετέχων. Επομένως η απόφασή μου δεν είχε να κάνει με τις σπουδές μου, αλλά με το πώς εκφράζομαι ως άνθρωπος. Το «Your face sounds familiar» με συναρπάζει.

- Οι κριτικές που κάνετε στο σόου έχουν χαρακτηριστεί σε κάποιες περιπτώσεις «περίεργες». Τι έχετε να πείτε; Δεν ξέρω τι εννοούν λέγοντας «περίεργες». Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι δικές μου κριτικές γίνονται με τον πιο διακριτικό και ευγενικό τρόπο. Η διάθεσή μου είναι να μεταλαμπαδεύσω στους συμμετέχοντες κάποια εφόδια που μου έδωσαν οι σπουδαίοι δάσκαλοί μου. Χρησιμοποιώ όρους της τέχνης που ίσως δεν τους γνωρίζει ο πολύς κόσμος, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να μάθει πώς μιλάμε οι καλλιτέχνες.

- Η Σοφία Βόσσου, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, εξέφρασε τα παράπονά της για τη βαθμολογία της από την αρχή των live. Θεωρεί ότι οι εμφανίσεις της δεν αξίζουν να βαθμολογούνται με 3 ή 4... Εγώ συγκεκριμένα στο τελευταίο live έβαλα στη Σοφία, που την αγαπώ και την εκτιμώ, 7. Μακάρι να μπορούσαμε να τους βαθμολογούμε όλους με 12. Οι συμμετέχοντες όμως γνωρίζουν ότι πρέπει να βάλουμε έναν βαθμό με κλίμακα από το 3 έως το 12.

- Υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχετε έρθει σε διαφωνία με άλλους κριτές για την εμφάνιση ενός διαγωνιζόμενου; Την όποια διαφωνία μας την εκφράζουμε εκείνη τη στιγμή, την ώρα της ζωντανής εκπομπής. Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές διαφωνίας, αυτό είναι το φυσιολογικό, γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια γνώμη.

- Μέχρι σήμερα είχατε ατυχείς στιγμές στην κριτική σας, δηλαδή μετανιώσατε για κάτι που είπατε; Τα έχω πολύ καλά με τον εαυτό μου για να πω ότι είμαι άνθρωπος που μετανιώνω για οτιδήποτε. Η σκέψη μου είναι γρήγορη και παίρνω άμεσα αποφάσεις. Υπερασπίζομαι αυτό που θεωρώ εγώ δίκαιο και σωστό. Δεν μετανιώνω για όσα λέω και κάνω, είναι επιλογή μου. Οτιδήποτε θεωρείται λάθος από τους άλλους είναι κέρδος για μένα γιατί με βοηθάει να προχωρήσω ως άνθρωπος. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ ότι μπορεί κάποια κριτική μου να μην αρέσει. Εκεί παίρνω θέση γιατί είναι η επιλογή μου.



- Στην τηλεόραση σας είδαμε και στο σίριαλ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», όπου υποδύεστε μια περίεργη πεθερά. Αυτός ήταν ένας κόντρα ρόλος για εσάς; Τη συγκεκριμένη ηρωίδα τη λάτρεψα! Θα ήθελα να τη γνωρίσω αυτή τη γυναίκα. Ηταν πολυλογού, φωνακλού, αδιάκριτη. Εχω κι εγώ κάποια στοιχεία του χαρακτήρα της, όπως, για παράδειγμα, γελάω δυνατά και όταν αισθάνομαι άνετα στην παρέα μπορεί να κουβεντιάζω με τις ώρες. Προς Θεού, όμως, προσπαθώ να μην είμαι αδιάκριτη, ούτε πολυλογού.

- Εχετε φανταστεί τον εαυτό σας σε ρόλο πεθεράς; Τον συγκεκριμένο ρόλο τον σκέφτεσαι συνέχεια όταν κάνεις παιδιά. Θα ήθελα να μην ενοχλώ τα παιδιά μου στις επιλογές της προσωπικής τους ζωής. Τώρα πώς μπορεί να το πετύχει αυτό μια μητέρα, πραγματικά δεν ξέρω... Ωστόσο πρέπει και τα παιδιά να μιλούν στους γονείς όταν εκείνοι ξεπερνούν τα όρια.

- Εχει σχολιαστεί σε τηλεοπτική σας συνέντευξη πως η εμφάνισή σας στο σόου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και εκρηκτική. Τελικά ο χρόνος κυλά υπέρ σας; Τα κιλά κυλούν υπέρ μου! Ημουν πολύ στεγνή ως χορεύτρια, κάποια κιλάκια που πήρα με βοήθησαν να γίνω πιο... γυναίκα. Για να σοβαρευτούμε, θεωρώ ότι ο χρόνος βοηθάει τον άνθρωπο να ξεχωρίσει τα σημαντικά από τα ασήμαντα και μπορεί αυτό να τον ομορφαίνει. Εγώ δεν ξέρω να σας απαντήσω αν είμαι πιο εντυπωσιακή απ’ ό,τι στο παρελθόν, όμως με αγαπάω όπως και να είμαι.

- Πολλοί συνάδελφοί σας κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο. Εσείς δεχτήκατε ποτέ ανάλογη πρόταση; Οχι, δεν έχω δεχτεί και δεν νομίζω ότι έχω την ικανότητα να  ασχοληθώ. Η πολιτική απαιτεί πλήρη αφοσίωση και γνώση του πράγματος. Δεν έχω αυτό το ταλέντο. Ωστόσο θαυμάζω εκείνους που τα καταφέρνουν.

- Σε ρόλο παρουσιάστριας υπάρχει περίπτωση να σας δούμε στην τηλεόραση, όπως τις Ζέτα Μακρυπούλια και Σμαράγδα Καρύδη; Δεν νομίζω ότι θα το έκανα καλά, αλλά δεν είμαι και κάθετα αρνητική, μπορεί και να το δοκίμαζα. Ομως θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την τηλεπαρουσίαση. Προσωπικά είμαι φτιαγμένη για ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια. Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr