Sani Gourmet: Προορισμός με γεύσεις μαγικές

Στον επίγειο παράδεισο του Sani resort στη  Χαλκιδική,  η υψηλή γαστρονομία έχει τη θεση που της αξίζει. Ένας θεσμός της γεύσης , που φέτος δινει εκκίνηση σε μια νέα θεματική με τιτλο «cuisines of the world».

Είναι η ένατη χρονιά φέτος που το Sani Resort στη Χαλκιδική επενδύει στη γεύση. Εάν κάποιος δεν έχει επισκεφτεί αυτή την ξεχωριστή παραθαλάσσια πολιτεία, που διαθέτει τέσσερις διαφορετικές ξενοδοχειακές μονάδες και μία παραμυθένια μαρίνα, στερεί από τον εαυτό του ένα μεγάλο κομμάτι απόλαυσης. Αξίζει να σημειώσουμε πως το Sani Resort είναι ανοιχτό στο κοινό, χωρίς να είναι κάποιος απαραιτήτως πελάτης των ξενοδοχείων του. Μια πληθώρα από εστιατόρια και γραφικά ταβερνάκια, καφέ, αλλά και καλόγουστα καταστήματα στην όμορφη μαρίνα αποτελούν από μόνα τους καλή αφορμή για μια απόδραση στη Σάνη. Επιστρέφοντας στη γεύση, νιώθει κανείς πως οι άνθρωποι εκεί έχουν καταλάβει ότι βασικό συστατικό μιας ολοκληρωμένης τουριστικής πρότασης είναι ο πολιτισμός της γαστρονομίας. Αφού εξερεύνησαν τις κουζίνες της Μεσογείου και της Ελλάδας, η νέα θεματική «Cuisines of the World» ανοίγει νέους ορίζοντες. Κύριος στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν να παρουσιαστεί η γαστρονομική κληρονομιά των χωρών που αποτέλεσαν τμήμα του «δρόμου του μεταξιού», ξεκινώντας από το Πεκίνο και καταλήγοντας στη Ρώμη. Πρώτες ύλες, όπως το ρύζι, η σόγια, τα noodles και η pasta, τεκμηριώνονται μέσα από την εξέλιξη που υπέστησαν στο πλαίσιο της γαστρονομικής κουλτούρας κάθε χώρας. Η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ιράν, η Ινδία και η Κίνα «έδωσαν» τους σεφ στο φετινό Sani Gourmet. Στο καθιερωμένο δημοσιογραφικό κάλεσμα, ο οικοδεσπότης Φωκίων Ζησιάδης αλλά και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεσων του Sani Resort, Γεωργία Δώδου, μας έκαναν να αισθανθούμε οικεία, σχεδόν οικογενειακά.

Πρώτη βραδιά με ιταλική υπογραφή, από το Ρωμάνο Andrea Fusco, ο οποίος έχει ένα αστέρι Michelin. Ο Fusco δήλωσε στο People ότι αγαπάει την Ελλάδα ιδιαίτερα και ότι το εστιατόριό του βρίσκεται στην περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας και όχι στο ιστορικό της κέντρο. Το μενού του ξεκίνησε με μίνι σουβλάκια γαρίδας σε φύλλο κρούστας με μους μορταδέλας και τελείωσε με σιτσιλιάνικα κανόλι. Η δεύτερη βραδιά είχε άρωμα Ινδίας, από τη γλυκύτατη Manju Malhi, η οποία ταξίδεψε στο Sani Gourmet μαζί με τη μητέρα της. Η Malhi πρότεινε κρεμμύδια παναρισμένα με κουρκούτι ρεβιθάλευρου, αλλά και τρυφερές μπουκιές ψαριού σε κρούστα από βότανα. Η φίλη μας Χριστίνα Πολίτη ενθουσιάστηκε μαζί της, όταν έμαθε πως μαγειρεύει στο αγαπημένο της Λονδίνο. Όσο για το κυριακάτικο μεσημέρι, ο χώρος μπροστά από το Sea You στη Sani Marina φόρεσε κυριολεκτικά τα καλά του, καθώς εκεί έλαβε χώρα το καθιερωμένο πλέον opening party. Μια πραγματική γιορτή, με πλούσιους μπουφέδες, ευχές για καλή τουριστική σεζόν και πολλές λαμπερές παρουσίες. Φέτος, για πρώτη φορά, συμμετείχαν με πολλά πιάτα και κάποιοι προσκεκλημένοι σεφ, όπως ο Τούρκος Bolu Mengen, ο οποίος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με το μενού του. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη αλλά και στον Φωκίωνα Ζησιάδη, καθώς η ασίγαστη επιθυμία τους για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του επίγειου παραδείσου τούς οδήγησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου γαστρονομικού θεσμού.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr