Δημήτρης Γρηγοριάδης: To μοντέλο που ξέρει από καλό καφέ
03.06.2014
08:15
Πρώην μπασκετμπολίστας και personal trainer και νυν barista σε παραλιακό καφέ-εστιατόριο, ο πανύψηλος φοιτητής της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι το κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνιες γνωστών εταιρειών, ενώ η προσεχής συνεργασία του με τον οίκο Armani εγκαινιάζει την άφιξή του στα μεγάλα σαλόνια της μόδας
Η πορεία του από την Αγία Παρασκευή, όπου έπαιζε μπάσκετ στην τοπική ομάδα, μέχρι το Μιλάνο ποζάροντας για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη για τον όμορφο και αρρενωπό νεαρό με το καλογυμνασμένο σώμα και τα 191 εκατοστά ύψος. Η εμπλοκή του στον χώρο της μόδας προέκυψε τυχαία, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που βρέθηκε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. «Επειδή ήμουν καλός στα μαθηματικά, τελειώνοντας το σχολείο έδωσα εξετάσεις και πέρασα στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Η επιλογή όμως αυτή σχετιζόταν περισσότερο με προτροπή του φροντιστηρίου και της οικογένειάς μου παρά με δική μου βούληση. Γι’ αυτό και όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, την άρπαξα και ανταποκρίθηκα», αναφέρει ο ίδιος. Είναι η εποχή κατά την οποία ταυτόχρονα αποφασίζει να εγκαταλείψει το μπάσκετ και την ομάδα της Αγίας Παρασκευής και αρχίζει να απασχολείται ως personal trainer σε αλυσίδα γνωστών γυμναστηρίων. Τότε είναι που οι φίλοι του τον προτρέπουν να απευθυνθεί στο γνωστό πρακτορείο μοντέλων «X-Ray» προκειμένου να φτιάξει το πρώτο του book και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο μόντελινγκ, καθώς έχει όλα τα φαινομενικά προσόντα για να ανταποκριθεί επάξια. Χρειάστηκε μόλις δύο μήνες ο πρώην πια μπασκετμπολίστας για να κλείσει σημαντικές συνεργασίες και να κερδίσει μια θέση στην καθαρόαιμη next generation του ελληνικού μόντελινγκ.
Η επιλογή όμως αυτή σχετιζόταν περισσότερο με προτροπή του φροντιστηρίου και της οικογένειάς μου παρά με δική μου βούληση. Γι’ αυτό και όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, την άρπαξα και ανταποκρίθηκα», αναφέρει ο ίδιος. Είναι η εποχή κατά την οποία ταυτόχρονα αποφασίζει να εγκαταλείψει το μπάσκετ και την ομάδα της Αγίας Παρασκευής και αρχίζει να απασχολείται ως personal trainer σε αλυσίδα γνωστών γυμναστηρίων. Τότε είναι που οι φίλοι του τον προτρέπουν να απευθυνθεί στο γνωστό πρακτορείο μοντέλων «X-Ray» προκειμένου να φτιάξει το πρώτο του book και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο μόντελινγκ, καθώς έχει όλα τα φαινομενικά προσόντα για να ανταποκριθεί επάξια. Χρειάστηκε μόλις δύο μήνες ο πρώην πια μπασκετμπολίστας για να κλείσει σημαντικές συνεργασίες και να κερδίσει μια θέση στην καθαρόαιμη next generation του ελληνικού μόντελινγκ.
Αρχικά πρωταγωνιστεί σε editorials ευρωπαϊκών περιοδικών και στη συνέχεια συνεργάζεται με γνωστά brand names όπως Diesel, Βοdytalk και την εταιρεία καλλυντικών Μaybelline. «Στο Μιλάνο έμεινα περίπου δύο μήνες συμμετέχοντας σε διεθνή projects. Πήρα μέρος σε επιδείξεις μόδας, έκανα φωτογραφήσεις και έκλεισα συνεργασίες με τοπ εταιρείες όπως η καμπάνια της Μaybelline. Το Μιλάνο είναι η μητρόπολη της μόδας και επομένως το κατάλληλο μέρος για να κολυμπήσει ένα μοντέλο στα βαθιά νερά της παγκόσμιας μόδας». Επιστρέφοντας από το Μιλάνο και αναμένοντας την επόμενη καλή πρόταση, θα ενισχύσει το εισόδημά του δουλεύοντας ως personal trainer. «Στους διαδρόμους του γυμναστηρίου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς πρωταγωνιστές της εγχώριας σόουμπιζ, όπως τη Θεοφανία Παπαθωμά και τον Γιάννη Αϊβάζη. Εκείνον, όμως, που ξεχωρίζω ως προσωπικότητα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ένας άνθρωπος ανοιχτός, απλός, με χιούμορ και τρομερά επικοινωνιακός». Λίγους μήνες αργότερα θα εργαστεί σε γνωστό beach bar-restaurant των νοτίων προαστίων ως barista, όπως αποκαλούν το εξειδικευμένο προσωπικό που απασχολείται αποκλειστικά με τον καφέ. «Ο καφές είναι μεράκι, ιεροτελεστία, τέχνη.
Θέλει καλή πρώτη ύλη, καθαρά σκεύη και τεχνική. Το μυστικό της επιτυχίας πάντως κρύβεται στην ιδανική μείξη, αλλά και τον σωστά φτιαγμένο αφρό», εξηγεί ο ίδιος. Εχοντας αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την παρασκευή του τέλειου καφέ, παραδέχεται ότι δύσκολα θα έπαιρνε μέρος στο τηλεοπτικό παιχνίδι για την ανάδειξη του καλύτερου barista που πρόκειται να προβάλει στο άμεσο μέλλον ο ΑΝΤ1.
Αλλωστε ο ελεύθερος χρόνος του είναι περιορισμένος αφού, εκτός από την ενασχόλησή του στο παραλιακό bar-restaurant, προγραμματίζει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά προκειμένου να γραφτεί αργότερα στη Γυμναστική Ακαδημία. Με τις προοπτικές μιας καριέρας στο μόντελινγκ να θεωρούνται εκ των πραγμάτων περιορισμένης διάρκειας, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης στρέφει το ενδιαφέρον σε πιο μακρόπνοα σχέδια - ασχέτως αν μόλις αποδέχτηκε πρόταση συνεργασίας με τον οίκο Armani.
Θέλει καλή πρώτη ύλη, καθαρά σκεύη και τεχνική. Το μυστικό της επιτυχίας πάντως κρύβεται στην ιδανική μείξη, αλλά και τον σωστά φτιαγμένο αφρό», εξηγεί ο ίδιος. Εχοντας αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την παρασκευή του τέλειου καφέ, παραδέχεται ότι δύσκολα θα έπαιρνε μέρος στο τηλεοπτικό παιχνίδι για την ανάδειξη του καλύτερου barista που πρόκειται να προβάλει στο άμεσο μέλλον ο ΑΝΤ1.
Αλλωστε ο ελεύθερος χρόνος του είναι περιορισμένος αφού, εκτός από την ενασχόλησή του στο παραλιακό bar-restaurant, προγραμματίζει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά προκειμένου να γραφτεί αργότερα στη Γυμναστική Ακαδημία. Με τις προοπτικές μιας καριέρας στο μόντελινγκ να θεωρούνται εκ των πραγμάτων περιορισμένης διάρκειας, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης στρέφει το ενδιαφέρον σε πιο μακρόπνοα σχέδια - ασχέτως αν μόλις αποδέχτηκε πρόταση συνεργασίας με τον οίκο Armani.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr