Ιφιγένεια Τζόλα: Η 15χρονη από το «Νησί» μπλέκει σε «περιπέτειες στο Αιγαίο»

Ιφιγένεια Τζόλα: Η 15χρονη από το «Νησί» μπλέκει σε «περιπέτειες στο Αιγαίο»

Το πανέμορφο κορίτσι που υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην παιδική της ηλικία στη σειρά του ALPHA «Εχω ένα μυστικό» και την Αννα, την κόρη του Στέλιου Μάινα, στο «Νησί» πρωταγωνιστεί στη νέα ελληνοφινλανδική συμπαραγωγή «Περιπέτεια στο Αιγαίο», που φέρνει σε πρώτο πλάνο την ομορφιά της χώρας μας - και τη δική της

Ιφιγένεια Τζόλα: Η 15χρονη από το «Νησί» μπλέκει σε «περιπέτειες στο Αιγαίο»
Βούτηξε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου για να βρει κρυμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς και περπάτησε στις χρυσές αμμουδιές της Κω με τον καλοκαιρινό της έρωτα, τον 15χρονο Τόνι, στη νέα ταινία του Φινλανδού σκηνοθέτη Τάαβι Βάρτια, που παραλίγο να γίνει αιτία διπλωματικού επεισοδίου. Η Ιφιγένεια Τζόλα, ένα 15χρονο πανέμορφο κορίτσι, είναι η πρωταγωνίστρια της ελληνοφινλανδικής συμπαραγωγής «Περιπέτεια στο Αιγαίο», που χάρη στην επιμονή της Ελληνίδας παραγωγού Λιλέτ Μπόταση δεν γυρίστηκε στην Τουρκία, όπως προοριζόταν αρχικά, αλλά στη χώρα μας. «Στην ταινία έχω τον ρόλο της Ανδριάννας. Είναι μια έφηβη που, αν και πολύ νέα, είναι πολύ καλή δύτρια, γεγονός που θα τη βάλει σε μπελάδες και σε μεγάλο κίνδυνο: θα την απαγάγουν αρχαιοκάπηλοι για να μπορέσουν να πάρουν τον κρυμμένο θησαυρό από τον βυθό», αναφέρει στο «thema people» η 15χρονη Ιφιγένεια για τον ρόλο της.

Κλείσιμο


Σκηνή από την τηλεοπτική σειρά «Το Νησί»


Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εξ ολοκλήρου στην Κω, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τα γραφικά σοκάκια του νησιού, τις αμμουδιές, τα παραδοσιακά καφενεία και τις εκκλησίες και διαφημίζοντας το ελληνικό καλοκαίρι που ξελόγιασε τον σκηνοθέτη Τάαβι Βάρτια και τους Φινλανδούς συνεργάτες του. Η νεαρή Ιφιγένεια κάνει λόγο για άψογη συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων και των Φινλανδών συντελεστών του φιλμ και αποκαλύπτει τι ήταν εκείνο που της έκανε περισσότερη εντύπωση από την κοινή τους συνύπαρξη: «Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα η συνεργασία μου με τον Τάαβι Βάρτια και με τους συμπατριώτες του, καθώς δεν είχα συνεργαστεί στο παρελθόν με ξένους ηθοποιούς. Εμαθα πολλά για τον πολιτισμό τους, τις συνήθειές τους αλλά και λίγα φινλανδικά», λέει γελώντας και συνεχίζει: «Με εντυπωσίασε η αυστηρή τήρηση του προγράμματός τους, ο σεβασμός τους σε κάθε είδους κανόνες - ιδίως απέναντι στα παιδιά. Επίσης κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στη Φινλανδία έχουν ως έθιμο να γιορτάζουν κάθε 100 κλακέτες πίνοντας λίγο ποτό». Οι Σκανδιναβοί, από την άλλη, φάνηκε να απολαμβάνουν με το παραπάνω τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ σιγά-σιγά συντονίστηκαν στους δικούς μας πιο χαλαρούς ρυθμούς. «Φάνηκε να τους αρέσει πολύ η φιλοξενία μας. Ξετρελάθηκαν από τον τρόπο που διασκεδάζουμε και εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι έχουμε πιο χαλαρούς ρυθμούς από εκείνους», τονίζει η Ιφιγένεια Τζόλα.

Τον Ρωμαίο της, ο οποίος θα κληθεί να τη σώσει από τη σπείρα των αρχαιοκάπηλων, υποδύεται ο Φινλανδός Νουούτι Κόντινεν, ο οποίος θεωρείται σταρ στη χώρα του. «Ο Νουούτι είναι ένα παιδί της ηλικίας μου, όμορφος και ταλαντούχος. Γίναμε αμέσως φίλοι και κάναμε παρέα και εκτός γυρισμάτων. Είχαμε καλή χημεία μεταξύ μας», τονίζει η Ιφιγένεια. Τους γονείς της στην ταινία ενσαρκώνουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Γιάννης Στάνκονγλου, με τον οποίο η Ιφιγένεια συνεργάζεται για δεύτερη φορά. Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Εφη Παπαθεοδώρου και άλλοι ταλαντούχοι Ελληνες ηθοποιοί. «Ολοι οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί μαζί μου, είναι άλλωστε όλοι τους υπέροχοι άνθρωποι. Νιώθω τυχερή που τους γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί τους», λέει η Ιφιγένεια Τζόλα, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της προσπαθεί να συμπεριφέρεται ως επαγγελματίας. «Ακολουθώ μια συμβουλή που μου έχουν δώσει: να αγαπώ και να σέβομαι αυτό που κάνω διότι έτσι θα είμαι ευτυχισμένη. Ετσι, προσπαθώ να ανταποκρίνομαι ως επαγγελματίας γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και είναι πολύ σημαντικό για εμένα», λέει το 15χρονο κορίτσι στο «thema people».

Αλλωστε μόνο μια επαγγελματίας θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα υποβρύχια γυρίσματα τα οποία, όπως μας αποκαλύπτει, ήταν άκρως απαιτητικά. «Το πιο δύσκολο γύρισμα ήταν εκείνο που έγινε στην Κάλυμνο κάτω από τη θάλασσα. Οι υποβρύχιες λήψεις από μόνες τους έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και κάποιες ιδιαιτερότητες. Η κακοκαιρία μάς δημιούργησε κάποιες πρόσθετες δυσκολίες αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Οι δύτες ασφαλείας ήταν εξαιρετικοί», τονίζει η Ιφιγένεια Τζόλα. Σε κάποιες από αυτές ήταν να την ντουμπλάρει η 16χρονη αδερφή της Ρενέ, η οποία στην ταινία, όπως και στη ζωή, τη στηρίζει σε κάθε της βήμα. «Τελικά δεν χρειάστηκε να με ντουμπλάρει η Ρενέ αλλά, όπως και να ’χει, το να συνεργάζομαι με την αδερφή μου είναι υπέροχο. Ως αδερφές, έχουμε περισσότερο χρόνο μαζί, κάνουμε περισσότερες πρόβες και διορθώνουμε ή συμπληρώνουμε η μία την άλλη». Από κοινού μοιράζονται και το όνειρο της υποκριτικής: «Από μικρές βλέπαμε άλλα παιδιά στην τηλεόραση και θέλαμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο. Γι’ αυτό γραφτήκαμε σε πρακτορείο», λέει.



Στιγμιότυπο από την ταινία «Περιπέτεια στο Αιγαίο»

Η πρώτη τους συνεργασία ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί», όπου η Ιφιγένεια είχε τον ρόλο της Αννας στην παιδική της ηλικία και η μεγαλύτερη αδερφή της εκείνον της φίλης της Φωτεινής. Η συγκεκριμένη σειρά την έχει σημαδέψει και της έχει αφήσει μια πολύ γλυκιά γεύση, όπως εκμυστηρεύεται σήμερα. «Η συμμετοχή μου στο "Νησί" θα μου μείνει αξέχαστη.

Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη τη συνεργασία. Την άριστη συμπεριφορά τόσο του σκηνοθέτη (σ.σ.: Θοδωρής Παπαδουλάκης) όσο και των υπόλοιπων ανθρώπων της παραγωγής. Θυμάμαι, επίσης, τη Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία λατρεύει την Ελλάδα. Τον περισσότερο καιρό ήταν στην Κρήτη, κοντά μας. Εκεί είδα ότι οι Κρητικοί είναι πολύ φιλόξενοι άνθρωποι και δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόπο που μας αγκάλιασαν». Αν και όταν έπαιξε στο νησί ήταν μόλις 10 ετών, ο συγκεκριμένος ρόλος δεν ήταν το ντεμπούτο της στην υποκριτική. Είχε προηγηθεί η εμφάνισή της στη σειρά του ALPHA «Εχω ένα μυστικό», το 2008, όπου είχε ενσαρκώσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην παιδική της ηλικία. Στην πρώτη της εμφάνιση λοιπόν κλήθηκε να υποδυθεί το είδωλό της, μια ηθοποιό την οποία θαύμαζε μέσα από τις ταινίες της. «Την Αλίκη τη θαυμάζω και την αγαπώ και γι’ αυτό ένιωσα πάρα πολύ τυχερή που επιλέχτηκα για να την υποδυθώ. Από πολύ μικρή μου άρεσε να βλέπω τις ταινίες της. Το χαμόγελό της, η τσαχπινιά και το νάζι της ήταν μοναδικά».

Γνωρίζοντας ότι είναι άριστη μαθήτρια, αναρωτιέμαι πώς καταφέρνει και συνδυάζει την υποκριτική με τις υποχρεώσεις της στο σχολείο. «Οργανώνω τον χρόνο μου και προσπαθώ να μην αφήνω κενά στα μαθήματά μου. Βέβαια δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά επειδή η υποκριτική είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο εντάξει σε όλες μου τις υποχρεώσεις», αναφέρει η Ιφιγένεια. Τι της λένε οι συμμαθητές της όταν τη βλέπουν στην τηλεόραση; «Συνήθως με ρωτούν για τους άλλους ηθοποιούς και για τα γυρίσματα», απαντά χαμογελώντας και συμπληρώνει: «Μη φανταστείτε ότι κάνω κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου. Οπως όλοι οι φίλοι μου και οι συμμαθητές μου, στον ελεύθερο χρόνο μου βγαίνω σε καφετέριες, κάνω βόλτες στα μαγαζιά και μου αρέσουν το σινεμά και τα πάρτυ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης