Μελίσα Λίο: Η «νοσοκόμα Παμ» απειλεί τον Ματ Ντίλον

Emmy, Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρακοσμούν το σκρίνιο της. Η ηθοποιός που λάτρεψες στο «Treme»και στο «The fighter» επιστρέφειμε τη νέα σειρά του καναλιού Fox, «Wayward Pines». Θα κλέψει την παράσταση  

To «Wayward Pines» είναι η τηλεοπτική σειρά που περίμενες. Θρίλερ μυστηρίου βασισμένο στο best seller μυθιστόρημα «Η πόλη» (Pines) του Μπλέικ Κράουτς, με σκηνοθέτη τον μετρ των ψυχολογικών θρίλερ ταινιών μυστηρίου Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (βλέπε «Η έκτη αίσθηση», «Οιωνός»). Ποιοι παίζουν δίπλα της; Ο Ματ Ντίλον. Αν δεν σου αρκεί το όνομα αυτό, τότε μάθε ότι το καστ περιλαμβάνει τα ονόματα των Τζούλιετ Λιούις («Το ακρωτήρι του φόβου», «Γεννημένοι δολοφόνοι») στον ρόλο της Μπέβερλι, τον υποψήφιο για Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, Τέρενς Χάουαρντ («Hustle & Flow», «Empire») στον ρόλο του σερίφη, Αρνολντ Πόουπ και Τόμπι Τζόουνς («Αγώνες Πείνας», «Καπότε») στον ρόλο του δρος Τζένκινς. Η Μελίσα Λίο είναι η Παμ, μια απρόβλεπτη νοσοκόμα που φαίνεται ότι έχει στόχο να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.  Τι μας δήλωσε αποκλειστικά σχετικά με τον ρόλο της; «Δεν πηγαίνω στη δουλειά χωρίς να έχω ήδη δημιουργήσει τον ρόλο στο σπίτι μου. Τον δουλεύω τρομερά, στη διάρκεια των γυρισμάτων ίσως τον εξελίσσω περισσότερο. Δεν είχαμε το σενάριο των δέκα επεισοδίων από την αρχή. Είναι μια τηλεοπτική σειρά μυστηρίου και για να καταλάβω πώς έπρεπε να δουλέψω με τον χαρακτήρα μου διάβασα το βιβλίο. Το κοστούμι που φορά ο ρόλος μου έχει δική του ζωή - φυσικά και παίζουν μεγάλο ρόλο στις σειρές τα κοστούμια ή το μακιγιάζ».



Η Μελίσα Λίο κάνει τηλεόραση από τη δεκαετία του ’80. Σίγουρα είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για τις όποιες αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής των τηλεοπτικών σειρών. «Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο αριθμός των ανθρώπων που παίρνουν μια απόφαση για το τι θα βγει τελικά στην οθόνη. Στα γυρίσματα των σειρών βρίσκονται πέντε παραγωγοί, κοιτάζουν συνεχώς από τα μόνιτορ και έχουν άποψη για τα πάντα. Οταν ξεκίνησα να δουλεύω στις σαπουνόπερες, δεν είχαν όλοι άποψη. Η μοναδική τηλεοπτική σειρά που βγαίνει χωρίς να έχει περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο και δίνει απόλυτη ελευθερία στους δημιουργούς της είναι το “Louie”. Και φυσικά αξίζουν πολλά μπράβο στον Λούις Σ.Κ.».



Εχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα στο Χόλιγουντ σε σχέση με τις αμοιβές των γυναικών. Ποια είναι η δική της άποψη επί του θέματος; «Είναι επικίνδυνο θέμα ακόμη και να το συζητάμε. Και μόνο που άνοιξε η κουβέντα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ηθοποιούς. Ποτέ δεν πληρωνόμασταν το ίδιο. Φυσικά πρέπει να αλλάξει αυτό. Εγώ θέλω να δουλεύω, να δέχομαι προτάσεις για ρόλους, αλλά ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάπως η κατάσταση είναι να μη δεχόμαστε πλέον να αμειβόμαστε με λιγότερα χρήματα από άντρες συναδέλφους μας. Οχι, δεν πρέπει να δεχόμαστε όλους τους ρόλους. Και όχι μόνο στη βιομηχανία του Χόλιγουντ. Σε όλους τους τομείς». 

Είναι πιο εύκολο να υποδυθείς έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα τηλεοπτικά παρά κινηματογραφικά; «Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μελετήσεις καλά έναν χαρακτήρα. Αυτό κάνω είτε είναι κινηματογραφικός είτε τηλεοπτικός. Πρέπει να βρω ένα στοιχείο του για να εμπνευστώ. Να τον κάνω δικό μου. Εντάξει, σίγουρα όταν έχεις πολλά επεισόδια, τον αναπτύσσεις, μπορείς να τον απλώσεις”».

Τη βοηθά η τηλεοπτική της πείρα, ώστε να ξέρει το μυστικό της επιτυχίας μιας σειράς; «Φυσικά. Το σενάριο. Μόνο οι συγγραφείς μπορούν να λειτουργήσουν ως το κλειδί της επιτυχίας μιας σειράς. Ενα καλό σενάριο ισοδυναμεί με μια καλή σειρά». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr