XXL γυναίκες ποζάρουν με εσώρουχα απενοχοποιώντας τη λέξη «πάχος»

«Η παχιά γυναίκα είναι σέξι και όμορφη», δηλώνει η φωτογράφος Μαριάνα Γκοντόι -  Φωτογράφηση-διαμαρτυρία από την Βραζιλία

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν η γαλλική εθνοσυνέλευση είπε «όχι» στα πολύ αδύνατα και υποσιτισμένα μοντέλα σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανορεξία.

Ένα ακόμα πιο βροντερό «όχι», όμως, λέει μία φωτογράφος από την Βραζιλία, η οποία επιλέγει να ντύσει με εσώρουχα γυναίκες που όχι μόνο διαθέτουν πλούσιες καμπύλες, αλλά χαρακτηρίζονται υπέρβαρες, αν όχι παχύσαρκες σε κάποιες περιπτώσεις.



Η φωτογράφος Μαριάνα Γκοντόι επιδιώκει μέσα από μία διαφορετική φωτογράφηση να στείλει ένα μήνυμα σε όσους καταδικάζουν το πάχος και να διαλύσει το στίγμα γύρω από τη λέξη «χοντρός».

Σε αντίθεση, λοιπόν, με τις καλλίγραμμες γυναίκες που επιλέγονται συνήθως από φωτογράφους και εταιρίες ένδυσης για να αναδείξουν όσο γίνεται καλύτερα τα προϊόντα τους, η Γκοντόι με μία ξεχωριστή ματιά παρουσιάζει μία ομάδα διαφορετικών μοντέλων.



«Οι γυναίκες που δεν έχουν ξανθά μαλλιά, γαλάζια μάτια, λεπτούς γοφούς και μεγάλο στήθος δεν θεωρούνται όμορφες στην Βραζιλία, παρότι πολλές είναι οι γυναίκες στη χώρα που δεν εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε η φωτογράφος στο περιοδικό Cosmopolitan.

«Υπάρχει προκατάληψη γύρω από τη λέξη “πάχος”. Ο κόσμος επικρίνει και καταδικάζει τους χοντρούς ανθρώπους. Είναι ένας αγώνας που πραγματικά θέλω να νικήσω», πρόσθεσε η Γκοντόι.



Όπως εξήγησε, την ιδέα για την σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Empowering Me», της την έδωσε μία φίλη της. Στη συνέχεια κάλεσε εθελόντριες να ποζάρουν φορώντας εσώρουχα, φέροντας συνθήματα πάνω στο σώμα τους που υποστηρίζουν ότι το πάχος δεν είναι κατακριτέο.

«Η παχιά γυναίκα είναι σέξι και όμορφη. Θέλω ο κόσμος να δει ότι η λέξη “παχύς” δεν είναι ούτε προσβολή ούτε κομπλιμέντο. Το να είναι κάποιος παχύς και να αγαπά το σώμα του είναι υπέροχο», συμπλήρωσε η φωτογράφος σε δηλώσεις της στην Huffington Post.



Όσο για την επιλογή της τα πέντε μοντέλα να φορέσουν εσώρουχα αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις ατέλειές τους, εξήγησε στην Daily Mail ότι είναι τόσο σπάνιο να βλέπει κανείς φωτογραφίες γυναικών με αρκετά παραπανίσια κιλά που αποτελεί «μορφή διαμαρτυρίας και αποδοχής» η δική της φωτογράφηση.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι θα διαφωνούσαν -αν όχι με το αισθητικό αποτέλεσμα της φωτογράφησης- με την διάθεση της Γκοντόι να ωραιοποιήσει την παχυσαρκία τη στιγμή που όπως έχει αποδειχθεί συνδέεται με αρκετά προβλήματα υγείας.




































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr