Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας του «Αστέρα» έμεινε γυμνός

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας του «Αστέρα» έμεινε γυμνός

Από τον χρυσό θρόνο του ιδιωτικού Boeing 747, ο Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ κατέληξε να κοιμάται σε ένα φθηνό στρώμα με μια κουβέρτα καθώς συνελήφθη για διαφθορά - Τι μέλλει γενέσθαι με το πρόγραμμα επένδυσης του «Αστέρα» Βουλιαγμένη

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας του «Αστέρα» έμεινε γυμνός
Ο άνδρας που τραβούσε τις φωτογραφίες είχε σαφείς οδηγίες. Κανένας από τους πρίγκιπες και τους λοιπούς συλληφθέντες δεν θα έπρεπε να φαίνεται ξαπλωμένος πάνω στα φθηνά στρώματα που είχαν τοποθετηθεί στο πάτωμα. Το σταθερό χέρι του και ο φακός αποτύπωσαν τις πολύχρωμες κουβέρτες, τις βγαλμένες, θαρρείς, από το ντεκόρ της ταινίας «Ο καιρός των τσιγγάνων» του Εμίρ Κουστουρίτσα, με τις οποίες είχαν σκεπαστεί οι επιφανείς κρατούμενοι του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Ανάμεσά τους και ο επιφανέστερος, ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ της δυναστείας των Σαούντ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και τακτικός επισκέπτης της Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η αιφνίδια σύλληψή του το περασμένο Σάββατο με εντολή του διαδόχου του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν με συγκεκριμένες κατηγορίες ταρακούνησε την υφήλιο.  Στις δεκάδες επενδύσεις του ανά τον κόσμο μέσω της εταιρείας  του Kingdom Holding Company περιλαμβάνονται από εμβληματικά ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και βιομηχανίες χημικών, μέχρι ποσοστά στην Apple και το Twitter.

Σε ενδιαφέρουν τα gossip news; Τα τελευταία νέα στο life style; Τι γίνεται στα παρασκήνια; Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου στον ΘΕΜΑ 104,6 FM


Κλείσιμο


Ο Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ είναι επίσης ο ένας από τους δύο βασικούς μετόχους στην αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons που εμπλέκεται στο νέο project του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, με το resort που ετοιμάζεται πυρετωδώς. Μόνο που τα τελευταία 24ωρα η εικόνα του Αλ Ουαλίντ απέχει παρασάγγας από εκείνη του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα που προσγειώθηκε το καλοκαίρι του 2013 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το ιδιωτικό του Boeing 747. Αυτό με τον χρυσό θρόνο στον οποίο είχε φωτογραφηθεί όταν ήταν παντοδύναμος και η περιουσία του ξεπερνούσε τα 20 δισ. δολάρια. Για την ακρίβεια, από το περασμένο Σάββατο είναι ένας κρατούμενος του Βασιλείου  της Σαουδικής Αραβίας που περιμένει πλέον το επίσημο κατηγορητήριο και τη δίκη του.

Η σύλληψη και οι κατηγορίες 
Από την ιστορία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δεν λείπουν οι «εκκαθαρίσεις» πριγκίπων και αξιωματούχων όταν ένας νέος διάδοχος επιθυμεί να αφήσει το στίγμα του προτού καν ανέβει στον θρόνο και να δείξει ότι αυτός είναι πλέον ο νέος ηγέτης. Το αυτό έπραξε ο διάδοχος του στέμματος πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν την περασμένη εβδομάδα, οπότε και δημιούργησε μια νέα ειδική επιτροπή κατά της διαφθοράς με διάταγμα. Η ύπαρξη της επιτροπής έγινε γνωστή αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Σαουδική Αραβία, όταν το κανάλι AL ARABIYA μετέδωσε ότι συνελήφθησαν έντεκα πρίγκιπες, τέσσερις πρώην υπουργοί και δεκάδες άλλοι αξιωματούχοι με την κατηγορία της διαφθοράς. Οι συλλήψεις έγιναν ταυτόχρονα σε μια επιχείρηση-αστραπή, ενώ την ίδια στιγμή σφραγίστηκε το αεροδρόμιο των ιδιωτικών πτήσεων ώστε να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής από τη χώρα για τους εμπλεκόμενους. Συγκεχυμένες πληροφορίες εικάζουν ότι σχεδόν όλοι θα κατηγορηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροδοκίες και χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων, ενώ ανώτατος δικαστικός τόνισε ότι οι κρατούμενοι θα αντιμετωπιστούν όπως όλοι οι άλλοι φυλακισμένοι και θα έχουν μια δίκαιη δίκη. Ολοι οι πρίγκιπες που συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν στο «Ritz-Carlton» του Ριάντ, όπου και παραμένουν φρουρούμενοι.  Μόνο που τόσο ο Αλ Ουαλίντ όσο και οι άλλοι κρατούμενοι δεν απολαμβάνουν καμία από τις ανέσεις του φημισμένου ξενοδοχείου, στο οποίο συνήθως καταλύουν οι επίσημοι καλεσμένοι της βασιλικής οικογένειας. Κοιμούνται στο πάτωμα και η φωτογραφία που εστάλη στην «Daily Mail» μέσω ανώνυμης κυβερνητικής πηγής του βασιλείου δείχνει ότι ο 32χρονος διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι αποφασισμένος να δείξει σε όλους ότι έχει τα ηνία στα χέρια του. Κάτι που διαπιστώθηκε και από τη διαρροή της περασμένης Πέμπτης, όταν έγινε γνωστό ότι δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Ναΐφ.



Ο 59χρονος πρίγκιπας ήταν ο διάδοχος του σημερινού βασιλιά Σαλμάν από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2017, οπότε και αντικαταστάθηκε με διάταγμα, ενώ απαλλάχθηκε και από τα καθήκοντά του ως αναπληρωτής πρωθυπουργός. Εκτοτε τελούσε σε δυσμένεια, όπως και ο Αλ Ουαλίντ, ο οποίος έδειχνε να μη συμμερίζεται και να μην υπολογίζει ιδιαίτερα τον νέο διάδοχο, γεγονός που φάνηκε και με τις προ μηνός δηλώσεις του για το κρυπτονόμισμα της χώρας, αλλά και την κριτική του στην πρόθεση του κράτους να πουλήσει το 5% της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco σε επενδυτές.


Ο «χρυσός» επενδυτής με το τεράστιο χαρτοφυλάκιο
Ηταν ένα γλυκό καλοκαιρινό βράδυ σε μια βίλα του Σεν Ζαν Καπ Φερά στη Γαλλική Ριβιέρα, με καλεσμένους ισχυρούς δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο. Ο Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ συνομιλούσε με κάποιες κυρίες που είχαν μαζευτεί γύρω του, όταν μία από αυτές, αρκετά περίεργη σε σχέση με την αμύθητη περιουσία του, ρώτησε χαριτωμένα: «Τελικά πόση είναι η περιουσία σας, πρίγκιπα;».

Αυτός χαμογέλασε και φέρεται να της είπε: «Μα, αγαπητή μου, αν σας πω θα πρέπει μετά να σας σκοτώσω», σκορπώντας γέλια τριγύρω. Η αλήθεια, λένε οι σύμβουλοί του, είναι ότι μόνο αυτός γνωρίζει το πραγματικό της ύψος, αφού κατά καιρούς γίνεται λόγος για 30 δισ., 20 δισ., 18 δισ. και πάει λέγοντας - πάντα σε δολάρια. Το χαρτοφυλάκιό του είναι τεράστιο. Μία και μόνο ματιά στην ιστοσελίδα της Kingdom Holding Company είναι αρκετή για να ζαλιστεί ένας κοινός θνητός. Πάντως, από το περασμένο Σάββατο που συνελήφθη το περιοδικό «Forbes» έγραψε ότι έχασε 2,8 δισ. δολάρια, από την προσωπική του περιουσία, την οποία αποτιμούσε στα 16 δισ. την περασμένη Πέμπτη. Ο Αλ Ουαλίντ είναι πλέον Νο 45 στην παγκόσμια κατάταξη, κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα εξακολουθήσει να είναι και το επόμενο διάστημα.



Την επομένη της σύλληψής του και υπό τον φόβο των απωλειών στις αγορές -που δεν αποφεύχθηκαν τελικά-ο CEO της εταιρείας Ταλάλ Αλ Μαϊμάν ανάρτησε μια δήλωση, όλο το ζουμί της οποίας ήταν η πρώτη παράγραφος: «Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην Kingdom Holding Company. Δεν εκπλήσσομαι από την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, αφού η εταιρεία επιδιώκει να τονώσει την επενδυτική στρατηγική της και τις παγκόσμιες επιχειρηματικές της δραστηριότητες».

Ξεκινώντας να απαριθμεί κανείς τα assets της εταιρείας του ιδιοκτήτη της, ανάμεσα στα πρώτα φιγουράρει η Citigroup, μια τράπεζα με 200.000.000 πελάτες και συναλλαγές σε 160 χώρες, στην οποία η KHC είναι βασικός μέτοχος. Μόνο στη Σαουδική Αραβία έχει έξι εταιρείες real etstate, ενώ στο Λονδίνο δραστηριοποιήθηκε μέσω της Songbird Estates PLC στο project Canary Wharf, που αφορά μια εβληματική περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας.

Εκτός από τη συμμετοχή του στη Four Seasons, η εταιρεία του Αλ Ουαλίντ συμμετέχει στην αλυσίδα Movenpick Hotels & Resorts, στη Fairmont Raffles Holding και στην IFA Hotels & Resorts. Ωστόσο, τα διαμάντια στη real estate αυτοκρατορία του είναι αναμφίβολα τρία από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία στον κόσμο, το λονδρέζικο «Savoy», το «George V» στο Παρίσι και το «Plaza» της Νέας Υόρκης.

Mε την πρώην σύζυγό του Αμίρα σε χλιδάτες εμφανίσεις - οι όμορφες γυναίκες δεν έλειψαν ποτέ από δίπλα του



Κατέχει επίσης σημαντικό μερίδιο στην αεροπορική εταιρεία Flynas, σε πετροχημική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, καθώς επίσης και σε επιχειρήσεις-κολοσσούς των media όπως είναι η News Corporation και η Time Warner.

O κατάλογος δείχνει ατέλειωτος και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαίνοντα μερίδια συμμετοχής στη Eurodisney, στο Twitter, στην Apple, στη Motorola και την AOL. Και κάπως έτσι αυτός ο άνθρωπος πίστευε πως κανείς στον κόσμο δεν θα μπορούσε να τον αγγίξει.


Τα παλάτια, το νέο σκάφος και η Χειμάρρα 
Με τρεις γάμους στο ενεργητικό του, οι οποίοι έληξαν με διαζύγια χωρίς όμως δικαστικές διαμάχες, ο Αλ Ουαλίντ είναι εργένης εδώ και τρία χρόνια. Χώρισε από τη γοητευτική τρίτη του σύντροφο Αμίρα Αλ Ταουίλ το 2014 μάλλον αθόρυβα, όπως είχε συμβεί και με τις πρότερες συζύγους του, ενώ είναι πατέρας δύο παιδιών, του 39χρονου σήμερα πρίγκιπα Καλίντ και της 35χρονης Ριμ.

Η πρώτη του σύζυγος Νταλάλ ήταν ξαδέρφη του και κόρη του βασιλιά Σαούντ, κάτι που πολλοί λένε ότι συνέβαλε με τον τρόπο του στην πορεία του προς την κορυφή και την ένταξή του στη λίστα του «Forbes». Ενα περιοδικό με το οποίο ήρθε σε σύγκρουση το 2013 εξαιτίας ενός ρεπορτάζ της Κέρι Ντόλαν, σύμφωνα με το οποίο ο πρίγκιπας «μαγείρευε» τα νούμερα για να ανέβει πιο ψηλά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων. Ο Αλ Ουαλίντ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας μέσω στενού συνεργάτη του το περιοδικό για οχτώ μεγάλα λάθη και αήθη επίθεση στον πρίγκιπα. Η Ντόλαν γνώριζε τον Σαουδάραβα από το 2006, είχε φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στο Ριάντ και, όπως έγραψε ο επιχειρηματίας, την είχε τρελάνει μετά στα μηνύματα περιμένοντας επιβεβαίωση για το νούμερο που της είχε πει. Οταν αυτή του απάντησε ότι ήταν 7 δισ. λιγότερα, ο Αλ Ουαλίντ της τηλεφώνησε σχεδόν κλαίγοντας ενώ έστειλε και τον οικονομικό διευθυντή της εταρείας για να ελέγξει αν θα μπουν τελικά τα νούμερά του.

Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Το ενδιαφέρον του Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ για επενδύσεις στην Ελλάδα της κρίσης είχε κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια 



Εφτά χρόνια μετά βρήκε στην επιφάνεια η είδηση ότι ο Αλ Ουαλίντ «μαγείρεψε» τα νούμερα, και τότε αυτός, έξαλλος με το περιοδικό, δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Sunday Telegraph» ότι θα κινηθεί νομικά κατά του «Forbes».

«Γράφουν ανακρίβειες και με κατηγορούν ότι χειραγωγώ την αγορά, κάτι που δεν ανέχομαι από κανέναν», υπογράμμισε και κινήθηκε νομικά, ζητώντας αρχικά μια επιστολή διάψευσης και συγγνώμης από το περιοδικό για το επίμαχο ρεπορτάζ.

Το «Forbes» αρνήθηκε διαμηνύοντας μέσω του διευθυντή του ότι υποστηρίζει το story που εξέθετε τον πρίγκιπα και χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια μέχρι να λυθεί εξωδικαστικά το θέμα με αμοιβαίους όρους συμφωνίας, τους οποίους αποδέχτηκαν οι δύο πλευρές. 

Η Ντόλαν πάντως δεν επισκέφθηκε ξανά τις δύο εκπληκτικές σε μέγεθος κατοικίες του πρίγκιπα στο Ριάντ, η πρώτη με 317 δωμάτια, για τα πατώματα των οποίων χρειάστηκαν 1.500 τόνοι ιταλικού μαρμάρου! Το σπίτι, αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος έτσι, διαθέτει 250 τηλεοράσεις, επίχρυσους θόλους και τέσσερις κουζίνες, οι σεφ των οποίων μπορούν να ετοιμάσουν γεύμα για 2.000 άτομα σε δύο ώρες! Διαθέτει επίσης λίμνη-πισίνα, κινηματογράφο για 45 καλεσμένους, η αξία του οποίου αγγίζει τα 130 εκατ. δολάρια, όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, ωχριά μπροστά στο δεύτερο παλάτι των 46.000 τ.μ., το οποίο είναι το καλοκαιρινό θέρετρο του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα. Αυτό διαθέτει 420 δωμάτια, τρεις λίμνες-πισίνες και την υπερβολή της Μέσης Ανατολής στο μεγαλείο της, κάτι που ισχύει και για το νέο mega yacht που έχει παραγγείλει ο Αλ Ουαλίντ.

Πρόκειται για ένα «θηρίο» μήκους 180 μέτρων, το οποίο κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Mariotti στην Ιταλία με ημερομηνία παράδοσης το έτος 2020. Μέχρι τότε ταξιδεύει με το «Kingdom 5KR» που έδωσε το «παρών» στα ελληνικά πελάγη, αλλά η χάρη του έφτασε μέχρι την Αλβανία, όταν τον περασμένο Αύγουστο στις 25 του μήνα, έδεσε στο λιμάνι του Δυρραχίου. Την επομένη το πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα βρισκόταν σε πυρετώδεις προετοιμασίες, όπως θα γινόταν αν επισκεπτόταν τη χώρα αρχηγός ισχυρής ξένης χώρας. Ο Εντι Ράμα ανυπομονούσε να σφίξει το χέρι του Αλ Ουαλίντ και να καταφέρει να τον πείσει να δει θετικά το όραμά του για την Αλβανική Ριβιέρα, ώστε να αποφασίσει να επενδύσει κάποια δεκάδες εκατομμύρια. Τα χαμόγελα και οι αβροφροσύνες περίσσεψαν, ενώ ο Ράμα επικοινώνησε δεόντως τη συνάντηση με τον δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα.


Τι θα γίνει με τις επενδύσεις στην Ελλάδα
Ηταν μια ζεστή μέρα στα τέλη Μαΐου του 2013, όταν στη μαρίνα του Φλοίσβου εμφανίστηκε και έδεσε το μήκους 86 μέτρων «Kingdom 5KR», το πλωτό παλάτι του Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ.

Είχε προηγηθεί συννενόηση των ανθρώπων του με στελέχη του Ομίλου Λάτση που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη μαρίνα, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον ελλιμενισμό του θηριώδους σκάφους. Οι άνθρωποι της ασφάλειας του Αλ Ουαλίντ ζήτησαν κάποια στιγμή βατραχανθρώπους του Λιμενικού ώστε να ελέγξουν το κύτος του σκάφους για εκρηκτικά, σε μια συνήθη τακτική για δισεκατομμυριούχους όπως ο Σαουδάραβας πρίγκιπας. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τότε υπουργός Αμυνας, μόλις έμαθε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της θηριώδους θαλαμηγού φρόντισε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του, καθώς και να κλείσει, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν αργότερα, μια πρώτη συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα ανάμεσα στον Σαουδάραβα πρίγκιπα και τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση έγινε στα τέλη του Αυγούστου και μπορεί να ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αλλά ζωήρεψε το επενδυτικό ενδιαφέρον του Αλ Ουαλίντ για την Ελλάδα της κρίσης.

Εντονη κοσμική ζωή και «χρυσά» ταξίδια με πολυτελή γιοτ συνέθεταν μέχρι τώρα τη ζωή του Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ. Από το περασμένο Σάββατο, όμως, όλα αυτά έγιναν παρελθόν 



Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει τότε κυβερνητικός αξιωματούχος, θέλοντας να προβάλει επικοινωνιακά το ραντεβού ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Ο τελευταίος έπεισε τελικά τον έκπτωτο πλέον πρίγκιπα να ενδιαφερθεί για το project του «Αστέρα» Βουλιαγμένης ως κύριος μέτοχος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Four Seasons. Η σύλληψή του προκάλεσε εύλογες ανησυχίες τις προηγούμενες ημέρες για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρόγραμμα επένδυσης στη Βουλιαγμένη.

To φημισμένο ξενοδοχείο έχει περάσει στον έλεγχο της AGC Equity Partners για λογαριασμό των εταιρειών Jermyn Street Real Estate και Apollo. Στην τελευταία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι, Αραβες επενδυτές και η τουρκική Dogus Group.

Αυτά δήλωσε την Τρίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος της κοινοπραξίας, το οποίο ξεκαθάρισε ότι ο «Αστέρας» θα είναι το πρώτο «Four Seasons» στην Ελλάδα και ότι η εμπλοκή του κρατούμενου πρίγκιπα αφορά τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα ανοίξει τις πύλες του την ερχόμενη άνοιξη.



Επισήμανε, τέλος, ότι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Αστέρα» δεν θα προβεί σε καμία ανακοίνωση για τη σύλληψη του Αλ Ουαλίντ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει έρθει τέσσερις φορές στη χώρα μας.

Κάποιοι θυμούνται ακόμη την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το ιδιόκτητο Boeing 747, στο οποίο υπάρχει και ο περίφημος χρυσός θρόνος του πρίγκιπα της δυναστείας των Σαούντ. Ελάχιστοι τυχεροί τον είχαν δει από κοντά μέχρι την ημέρα που φωτογραφήθηκε σε αυτόν ο ιδιοκτήτης του, φορώντας ένα sur mesure κοστούμι. Τότε ήταν ο πανίσχυρος επενδυτής με προσωπική περιουσία που ούτε το «Forbes», κατά τον ίδιο, δεν μπορούσε να υπολογίσει σωστά. 

Στη Μύκονο με το «Qatara»

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του απέφυγε την πολύβουη Μύκονο. Την επισκέφθηκε μόνο μία φορά με το σκάφος «Qatara» που ανήκει στον εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, το οποίο έδεσε ανοιχτά της Ψαρούς, αφού εξαιτίας του μήκους του (124 μ.) δεν μπορούσε να μπει στον μικρό κόλπο. Τότε οι άνθρωποί του είχαν ζητήσει ευγενικά από τους φωτογράφους να μην τον απαθανατίσουν την ώρα που κολυμπάει ή χαλαρώνει, κάτι που οι τελευταίοι σεβάστηκαν.

Αντίθετα, ο Αλ Ουαλίντ τίμησε τουλάχιστον δύο φορές την Κρήτη, όπου το σκάφος του έδενε ανοιχτά της Ελούντας, με τον ίδιο να νιώθει σαφώς πιο ήρεμος και χαλαρός, κάτι που φάνηκε όταν επέτρεψε σε έναν Ελληνα να βιντεοσκοπήσει την πεζοπορία του μαζί με  τη συνοδεία του, από την Πλάκα της Ελούντας στον δρόμο για τον Φάρο του Αφορεσμένου. Ντυμένος με ριγέ κοντομάνικο πουκάμισο, μπλε σορτσάκι και μαύρα αθλητικά παπούτσια, ο πρίγκιπας αποδείχθηκε εξαιρετικός πεζοπόρος, αφού προπορευόταν συνεχώς με γρήγορο βάδισμα και χωρίς να μιλάει πολύ, όπως το συνηθίζει άλλωστε.

Αυτό που δεν είχε συνηθίσει, ή μάλλον δεν είχε ποτέ γνωρίσει, είναι το σκληρό στρώμα στο οποίο είναι υποχρεωμένος να κοιμάται εδώ και οχτώ ημέρες, βιώνοντας μια βίαιη αποκαθήλωση για την οποία δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης