Pheramor: Η εφαρμογή που σας βρίσκει σύντροφο... με βάση το DNA σας

Το Pheramor απαιτεί από όλους τους χρήστες να δώσουν ένα δείγμα DNA τους, μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου εξοπλισμού, από το οποίο μια ομάδα επιστημόνων θα αναλαμβάνει να αλληλοσυμπληρώσει τα συγκεκριμένα γονίδια που σχετίζονται με την έλξη και να προσδιορίσει ποιοι χρήστες θα μπορούσαν να ταιριάζουν σεξουαλικά

Αν εξυμνείτε το Tinder για την αποδοτικότητα του και για τις ποικίλες του επιλογές, τότε η νέα εφαρμογή γνωριμιών που ακούει στο όνομα Pheramor... θα σας ξετρελάνει.

Ειδικά αν σιχτιρίζετε κάθε φορά που το άτομο που επιλέγετε για να γνωρίσετε δεν ανταποκρίνεται σ' αυτό που σας είχε αρχικά παρουσιαστεί και κουραστήκατε από την έλλειψη αξιοπιστίας που υπάρχει στις εφαρμογές γνωριμιών, τότε χαλαρώσετε γιατί σας έχουμε τη λύση.

Ένα πράγμα που σίγουρα δε χωρά αμφιβολία είναι η γενετική σας και τα γονίδιά σας, γι' αυτό η νέα αυτή εφαρμογή υπόσχεται αξιοπιστία, χρησιμοποιώντας τη συμβατότητα του DNA σας, ως βάση για τον αλγόριθμο «ταιριάσματος».



Το Pheramor απαιτεί από όλους τους χρήστες να δώσουν ένα δείγμα DNA τους, μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου εξοπλισμού, από το οποίο μια ομάδα επιστημόνων θα αναλαμβάνει να αλληλοσυμπληρώσει τα συγκεκριμένα γονίδια που σχετίζονται με την έλξη και να προσδιορίσει ποιοι χρήστες θα μπορούσαν να ταιριάζουν σεξουαλικά.

Η διαδικασία λειτουργεί με την απομόνωση των 11 γονιδίων που συνδέονται με τις φερομόνες, τα χημικά σήματα που πιστεύεται ότι προκαλούν σεξουαλική έλξη.

Συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα με τα προσωπικά στοιχεία που αναφέρονται στα προφίλ των χρηστών, η εφαρμογή μπορεί να κάνει πολύ συγκεκριμένες αντιστοιχίες.

Στην ιστοσελίδα του Pheramor, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το Pheramor χρησιμοποιεί τόσο τη βιολογία σας όσο και την κοινωνική σας τεχνολογία. Συλλέγουμε τα γενετικά σας δεδομένα μέσω ενός ειδικού εξαρτήματος και μαθαίνουμε τα ενδιαφέροντά σας από τα like και dislikes σας των προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter κλπ» και καταλήγει:

«Όλες αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν στον ιδιόκτητο αλγόριθμό μας, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μάθει τις προτιμήσεις σας».

Η εφαρμογή αυτή που έχει έδρα στο Χιούστον είναι ήδη λειτουργική, αλλά ελπίζει να ξεκινήσει και επίσημα την κυκλοφορία της, το Φεβρουάριο με 3.000 μέλη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr